30 Септември 2011

Проверки на таксиметрови шофьор по инициатива на Община Габрово

За първи път по инициатива на Община Габрово през месец септември беше осъществена специализирана акция на територия на общината с цел намаляване на нарушенията, извършвани от водачи на таксиметрови автомобили и гарантиране на безопасното пътуване на гражданите, ползващи обществен транспорт. Проверките направиха съвместно служители на Общинския инспекторат, на Сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Габрово и на Областния отдел „КД-ДАИ”.
29 Септември 2011

Позиция на Община Габрово

Във връзка с тиражирана в местни медии информация относно подготвян днес протест на площад „Възраждане”, ръководството на Община Габрово изразява своята позиция. Досега в Общинска администрация не е постъпило искане за разрешение на каквато и да било обществена проява от лица, идентифициращи се като организатори на протеста. Нормативният ред за подобно събитие е регламентиран в Закон за събранията, митингите и манифестациите. Там е посочено, че организаторите на манифестация уведомяват писмено кмета на общината за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко 72 часа преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни, като, в случай на противоречия, е възможно да влязат в диалог. Подобни действия до момента не са предприети.
Снимка на новина 1197
29 Септември 2011

Софи Марсо става мъжко момиче в „Смяна на местата”

Софи Марсо става мъжко момиче в „Смяна на местата” - днес, в 18.00 ч.
Снимка на новина 1196
29 Септември 2011

Мечтата да си „Като другите”

В това 40-годишен мъж с успешна кариера на лекар да мечтае да придаде нов смисъл на живота си, отглеждайки дете, няма нищо странно. Такъв би бил и случаят с Ману, главния герой от френския филм „Като другите” (в ролята Ламбер Уилсън), ако се изключи фактът, че въпросният човек е гей...
28 Септември 2011

Съобщение за ограничение в движението

Поради извършване на ремонтни работи – асфалтиране на пътя през село Киевци, на 29 и 30 септември се спира движението на всички МПС и в двете посоки. Автомобилите се отклонява по обходен път Рязковци – Думници – Поповци за времето от 9 до 18 часа в четвъртък и петък.
Снимка на новина 1194
28 Септември 2011

Филмите в сряда, 28 септември

СВАТОВЕ - от 18.00 часа в зала "Възраждане" Украйна, 2009, 2 x 54 мин
Снимка на новина 1193
28 Септември 2011

Домът на хумора и сатирата открива новия сезон

Изтече времето на изложбите от 6-те конкурсни раздела на XX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата. От края на м. септември екипът на Дома на хумора и сатирата поетапно аранжира нови изложби в експозиционните зали, като първите от тях представят творби от музейния художествен фонд „Хумор на народите”, а следващите ще бъдат гостуващи.
27 Септември 2011

Социална среща на бизнеса в Габрово

Община Габрово, „Фондация за социална промяна и включване” (ФСПВ) и CSR Bulgaria – Българската бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност организират първата среща на местния бизнес в Габрово под формата на бизнес закуска. Това е първата по рода си среща на местните бизнеси и ще се проведе на 28 септември, сряда, от 9 до 11 часа в Ритуалната зала на Община Габрово. Нейната цел е да създаде позитивни модели за сътрудничество и обединяване на бизнеса, обществото и местната власт в интерес на непривилегированите членове на нашето общество. Желанието на организаторите е да създадат условия за обмен на идеи и ресурси между трите сектора.
Снимка на новина 1192
26 Септември 2011

„Румба” и „Въртели” на старта на „Смешен филм фест 2”

Белгийският „Румба” и руският „Въртели” са двата филма, на които „Смешен филм фест 2” разчита да грабнат вниманието на зрителите в първия ден на конкурса. Те ще се излъчат съответно от 18.00 и 20.00 часа на 27 септември.
Снимка на новина 1191
26 Септември 2011

Сто усмивки от старите световни комедии

На 27 септември от 17.00 часа в зала 5 на Музея "Дом на хумора и сатирата" ще бъде открита изложбата "Световни комедии" – филмов плакат от Регионалния исторически музей на град Шумен. Проявата е част от съпътстващата програма на "Смешен филм фест 2". Така една по-различна изложба ще ни подари мигове смях и очарование от времето на първите комедийни филми по българския екран.
21 Септември 2011

Сентенции за изкуството по време на „Смешен филм фест” 2

Сентенции за изкуството по време на „Смешен филм фест 2”
Снимка на новина 1189
21 Септември 2011

Представяме ви журито на „Смешен филм фест”

Писателят Михаил Вешим, преподавателят и кинокритик д-р Надежда Маринчевска и Карин Янакиева – кинокритик и представител на Националния филмов център – това е съставът на журито във второто издание на „Смешен филм фест”. Тежката им дума ще определи кой от дванадесетте конкурсни филма ще получи статуетката за най-смешен филм на фестивала. Визията на приза беше избрана след конкурс, дело е на габровския скулптор Адриан Новаков и накратко може да бъде представена като котешко намигване към киноизкуството.
Снимка на новина 1187
20 Септември 2011

Торовите отпадъци в района на село Здравковец са почистени

Служители от Общинския инспекторат извършиха проверка по сигнал на граждани за изхвърлено голямо количество тор в района на село Здравковец
Снимка на новина 1186
20 Септември 2011

Алла Сурикова пристига за „Смешен филм фест”

Режисьор, сценарист, народен артист на Русия, заслужил деятел на изкуството на Руската федерация, лауреат на редица международни и руски кинофестивали – това са само част от постиженията на Алла Сурикова. Тя пристига в Габрово като официален гост на „Смешен филм фест”, а също така и за да представи филма си „Искам в затвора”. На габровската публика Сурикова ще отдели специално време за лична среща след прожекцията на филма.
Снимка на новина 1185
19 Септември 2011

Да посрещнем Деня на Независимостта с развети трибагреници

В деня, когато се навършват 103 години от обвяването на Независимостта на Княжество България, да си спомним думите от Манифеста към българския народ, прочетен от княз Фердинад в църквата „Св. 40 мъченици”, а по-късно и от министър-председателя Александър Малинов на хълма Царевец в старата българска столица Велико Търново:“…прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този Ми акт ще намери одобрението на Великите Сили и съчувствието на целия просветен свят. Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ!”
17 Септември 2011

19 читалища спечелиха допълваща субсидия

Приключи конкурсната сесия за подпомагане на дейността на народните читалища, провеждана от Министерството на културата, по реда на чл.72 от Постановление на Министерски съвет. Тази година интересът към допълващата субсидия е бил изключително голям. Подадените за участие проектни фиша са 1968.При тази конкуренция, 19 габровски читалища успяха да се класират и получиха допълваща целева субсидия. С нея те ще подпомогнат своята творческата дейност.
17 Септември 2011

Ограничение на водоподаването

Режим на водоподаване от 17.00 часа до 7.00 часа се въвежда в селата Гъбене, Яворец, Камещица, Музга, Смиловци, Борско и Драгановци, които се водоснабдяват от дружество „Бяла” ЕООД - Севлиево. Ограничението се налага поради драстичното засушаване и намален дебит на водоизточниците. Дружеството информира, че си запазва правото да променя и отменя режима, съобразно промяната в климатичните условия. До второ разпореждане е забранено използването на питейна вода за поливни нужди, миене на тераси и автомобили.
Снимка на новина 1181
15 Септември 2011

15-ти септември в снимки!

Снимка на новина 1180
15 Септември 2011

На добър час на новата учебна година!

Уважаеми ученици, учители, родители,