Снимка на новина 112
14 април 2009

Община Габрово стартира кампания "Проблем ли е торбичката от полиетилен?!"

Община Габрово стартира кампания "Проблем ли е торбичката от полиетилен?!" Идеята е да се заостри вниманието на габровци върху проблема, който крият масово използваните от всички полиетиленови торбички. По данни на Министерството на околната среда и водите годишно в страната се използват 3,2 млрд. броя торбички. Това е средно по една торбичка на човек на ден.
Снимка на новина 111
14 април 2009

Ще изяде ли мишката книжката?

Над този въпрос разсъждават Домът на хумора и сатирата и Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов” в своята съвместна изява, посветена на Световния ден на четенето и авторското право – 23 април.
13 април 2009

Община Габрово спечели проект за предоставяне на приемна грижа

Община Габрово спечели проект „Живот в семейна среда и по-добро бъдеще на децата чрез алтернативни социални услуги” по Схемата за предоставяне на финансова помощ BG051PO001-5.2.03 „За по-добро бъдеще на децата”, Компонент 1: „Подкрепа за предоставяне на алтернативни услуги за деца и младежи, настанени в Домове за медико-социални грижи (ДМСГД) и Домове за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ)”.
Снимка на новина 106
10 април 2009

Карнавал и филателия

Така накратко можем да обобщим темата на най-новата изложба в Музея “Дом на хумора и сатирата” в Габрово. Експозицията е разположена на четвъртия етаж в зала 7 и показва копия от 170 филателни ценности.
Снимка на новина 105
9 април 2009

Община Габрово залесява в седмицата на гората

200 храста от видовете Форзиция, Акация, Тамарикс и Дойция ще бъдат засадени утре /10 април 2009 година/ в 11 часа от специалисти от отдел „Озеленяване, околна среда и чистота” и 30 деца от различни училища на Община Габрово на улица „Алеко Богориди” в кв
7 април 2009

Смехотерапия в габровската болница

По случай 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на медиците – Домът на хумора и сатирата гостува с нова изложба във фоайето-галерия на Функционалното отделение на Областната болница „Д-р Тота Венкова” в Габрово.
6 април 2009

Кампанията „Яхвайте метлите 2!” над два пъти по-мащабна от миналогодишната

Изпълни се заканата на кмета на Община Габрово Томислав Дончев, че тазгодишната кампания по пролетното почистване на града „Яхвайте метлите 2!” ще бъде поне два пъти по-мащабна от миналогодишната. Общото количество събрани отпадъци от общинската администрация,училища, фирми, институции и граждани до момента е 100.5 тона при 52.5 тона през миналата година, а това означава, че сме изпълнили заканата повече от два пъти. Внасяме уточнението, че събраното количество на отпадъците ще продължава да расте, тъй като кампанията още не е приключила.
6 април 2009

Универсален телефонен номер за сигнали на граждани

В действие е вече универсален телефон за сигнали на граждани, по които правомощия има Община Габрово. На номер 0700 144 10, на цената на един градски разговор денонощно могат да се подават сигнали
Снимка на новина 90
5 април 2009

Представяне на проекти по ОП "Регионално развитие"

На 8 април 2009 г., от 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе официално представяне на два проекта, финансирани от ОП "Регионално развитие"
Снимка на новина 93
3 април 2009

Спортистите почистиха, кметът им помогна с фоайето

Днес, 3 април 2009 година, в кампанията "Яхвайте метлите 2! се включиха спортистите на Габрово. Датата освен с тяхното безпрецедентно до този момент мащабно почистване на всички спортни бази в града може да се запомни с още няколко неща:• Беше открит нов конферентен център във фоайето на Спортна зала „Орловец”.• Кметът подари на Общински спортни имоти автомобил. • В залата има нова придобивка – специална машина за почистване, с която кметът Томислав Дончев вече почисти фоайето.
Снимка на новина 68
2 април 2009

Яхвайте метлите 2

"Яхвайте метлите 2" е мотото на тазгодишната кампания за пролетно почистване на Община Габрово. Тя ще бъде поне два пъти по-мащабна от миналогодишната, обеща на редовния си брифинг кметът на общината Томислав Дончев и обяви предизвикателство към останалите градове за най-мащабно почистване в страната.
Снимка на новина 91
2 април 2009

Кметът влиза в реката в събота

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев ще даде личен пример в почистването на града като влезе в реката в района на Лъвов мост на 4 април 2009 година. В групата на кмета, която ще започне почистването в 9.30 часа са включени още заместник-кметът Добрин Савчев, секретарят Николай Сираков, ръководителят на Общинския инспекторат Климент Кунев и още 20-тина снажни мъже от администрацията на Община Габрово.
Снимка на новина 89
1 април 2009

1 април в снимки

Снимка на новина 88
31 март 2009

Пуканки за смет в Детска градина „Радост” 1

В истински празник за децата се превърна почистването на двора на детска градина „Радост 1”, която днес подкрепи инициативата на кмета на Община Габрово „Яхвайте метлите 2!”
Снимка на новина 87
31 март 2009

Училищата „яхнаха метлите”

В последния учебен ден преди ваканцията габровските училищата се включиха в кампанията „Яхвайте метлите 2!”, инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев
Снимка на новина 86
31 март 2009

800 храста ще засади Община Габрово по повод Седмицата на гората

На 4 април 2009 година по повод предстоящата седмица на гората /6-12 април/ два екипа на Община Габрово ще залесяват живи плетове на две детски площадки в Габрово.
30 март 2009

Браво!

В почивните дни представители на Колоездачен клуб „Исполин” по собствена инициатива почистиха дерето на първия остър завой по пътя за Узана. Днес те лично дойдоха в Община Габрово, за да потърсят съдействие за извозването на събраните от тях отпадъци. Това вече е сторено. Със събрания от колоездачите на четири камари боклук е напълнен и извозен до Общинското депо почти пълен камион.
Снимка на новина 80
27 март 2009

1 април - в Габрово и Брюксел

На 1 април – Денят на шегата и на лъжата опашата – Домът на хумора и сатирата ще отбележи 37-я си рожден ден по габровски – ще изнесе тържеството далеч от Дома и ще празнува в европейската столица Брюксел. Габровците-рожденици ще „почерпят” евродепутатите и всички гости с 51 „хапки” свеж български хумор – толкова са карикатурите в изложбата „Евросапиенс”, която ще бъде представена в Европейския парламент точно на 1 април в 17 ч.