Снимка на новина 1220
5 октомври 2011

„Българските корени на Дилма Русеф" в постоянна експозиция

Постоянната експозиция „Българските корени на Дилма Русеф" показва културни ценности — документи и снимки за историята на рода Русев, съхранени в Регионален исторически музей - Габрово, Централен държавен архив - София, Държавен архив /ДА/ - Габрово, Военноисторически архив - В. Търново и фамилиите Ковачеви, Каменови, Колеви, Христови, Корнажеви, и от личния архив на българския дипломат Румен Стоянов.
Снимка на новина 1221
5 октомври 2011

Домът на хумора и сатирата показва шаржове на Дилма Русеф

Във връзка с официалното посещение в България на бразилския президент с габровски корени Дилма Русеф, Музеят „Дом на хумора и сатирата” е подготвил своеобразен артистичен поздрав – изложбата „Усмивки от Бразилия”. Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма Русеф, дело на българските художници Ивайло Цветков и Валери Александров и на техния бразилски колега Нелсън Кастро Сампайо. Творбата на Ивайло Цветков представя Дилма Русеф на път с автобус по маршрут Бразилия – Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на Сдружението „Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово.
5 октомври 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 6 октомври 2011г. от 8 часа до приключване на мероприятията по посрещане на президента на Бразилия г-жа Дилма Русеф, ще бъде затворена за моторни превозни средства ул. „Иван Гюзелев” в участъка от пресечката с ул. „Елисавета Попантонова” в посока ул. „Априловска”. Във връзка с това Общината призовава водачите на МПС да не навлизат и да не спират моторните превозни средства в посочената част от улицата, за да не се налага принудителното им преместване. В участъка ще бъде поставена временна вертикална пътна сигнализация.
Снимка на новина 1216
4 октомври 2011

Скулптура от габровски автор ще подари Община Габрово на Дилма Русеф

„Покоряването на Европа” е името на бронзовата пластика, която ще подари Община Габрово на бразилския президент Дилма Русеф
Снимка на новина 1213
4 октомври 2011

Кой взе награда в „Смешен филм фест 2”

Въпреки че беше прожектиран последен, филмът „Концертът” зае челно място в класацията на журито, което го определи като най-добър филм в „Смешен филм фест 2”.
3 октомври 2011

ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАС

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАСОТ 4 ДО 7 ОКТОМВРИ 2011 ГОДИНА НА СТАДИОН „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЕРЕН С ИЗКУСТВЕНА ТЕРЕВА УЧАСТВАЩИ ОТБОРИ:
Снимка на новина 1210
3 октомври 2011

Сръбският филм „Светкавици” закрива „Смешен филм фест 2”

„Светкавици!” е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Двамата приятели Поп и Маре се обаждат на стария си съученик Гойко, за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, когато двамата са го тормозели, а сега е заобиколен от бодигардове...
Снимка на новина 1208
3 октомври 2011

Алла Сурикова ще представи филма си „Искам в затвора” в 17 часа днес, 3 октомври

Семьон Лямкин, технолог и конструктор на яркожълт запорожец, който изпреварва мерцедесите като едното нищо и плава не по-зле от моторна лодка, се забърква в неприятна история.
2 октомври 2011

LOVE.NET с извънредна прожекция в 14.00 часа

Поради големия зрителски интерес, филмът LOVE.NET ще бъде прожектиран извънредно днес, 2 октомври, от 14 часа!
2 октомври 2011

Филмите в неделя, 2 октомври

ОПЕРАЦИЯ ЧЕТИРИ ЛАПИ – 11.00САЩ, 2010, 92 мин
Снимка на новина 1202
1 октомври 2011

Филмите в събота, 1 октомври

ГРАД ПАНИКА – 11.00 часа
Снимка на новина 1204
1 октомври 2011

Младата българска анимация в "Смешен филм фест"

Общо 29 са анимационните филми, включени в програми едно и две на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Те ще бъдат прожектирани в зала „Възраждане” в събота и неделя.
Снимка на новина 1203
1 октомври 2011

"Концертът" - последният конкурсен филм

Най-кратко филмът „Концертът” може да бъде определен като спомен за тоталитаризма през смях и с много музика. Великолепната комедийна европейска копродукция (Франция, Италия, Румъния и Белгия) на режисьора Раду Михайлеану с още по-блестящия френско-руски актьорски състав ни среща с добре познатата ни постсоциалистическа действителност, в която хората на изкуството и културата се оказват принудени буквално да оцеляват. Бивш диригент-звезда работи като чистач в Болшой театър, а най-добрите музиканти от неговия състав изкарват хляба си като шофьори, хамали и продавачи...
30 Септември 2011

Съобщение от Община Габрово

Днес /30 септември 2011 год./ в Община Габрово е получено уведомление, с което Неформален граждански комитет информира, че възнамерява от 30 септември 2011 год. до 7 октомври 2011 год., на площад „Възраждане”, да проведе мирни протести и шествие по определен маршрут. В писмото не е посочен часови диапазон за провеждане на протеста, посочените данни за обратна връзка с лицето за контакти са недостоверни и не е спазен определеният в закона срок за уведомяване на кмета на Община Габрово за предстоящото събитие /чл. 8 от Закона за събранията, митингите и манифестациите/. Във връзка с гореизложеното, следва да се счита, че ще е налице основание за прекратяване на митинга.
Снимка на новина 1201
30 Септември 2011

"Смешен филм фест" - филмите днес, 30 септември

"Смешен филм фест" - филмите днес, 30 септември, петък
Снимка на новина 1200
30 Септември 2011

Шеста Национална киноложка изложба

Сдружение на развъдчиците на овчарско куче, съвместно с Община Габрово, ще проведе Шеста Национална киноложка изложба за област Габрово на Българско Овчарско Куче. За първи път тази година ще има отделен ринг за всички останали породи кучета.