Снимка на новина 382
30 януари 2010

ІІ кръг от Световната купа по ски ориентиране, 1-7 февруари, Узана, Габрово

От 1 до 7 февруари 2010 г. в курортен комплекс Узана край Габрово ще се проведе вторият кръг от Световната купа по ски ориентиране. За състезанието са заявили участие над 100 ориентировачи от 11 държави, сред които Финландия, Италия, Казахстан, Норвегия, Русия, Сърбия, Швеция, Швейцария, Украйна, САЩ и България.
29 януари 2010

Забранява се движението на моторни шейни, мотоциклети и АТВ на Узана

Със заповед на кмета на Община Габрово № 132 от 26 януари 2010 г. се забранява движението на моторни шейни, мотоциклети, АТВ и други самоходни превозни средства в рамките на курортен комплекс Узана, за периода от 27 януари до 7 февруари 2010 година /включително/, с оглед осигуряване на обществения ред и безопасността на зрителите и участниците, както и за нормалната подготовка и провеждане на мероприятието - ІІ кръг от Световната купа по ски ориентиране. Забраната не се отнася само за регистрираните участници по определените маршрути.
Снимка на новина 378
21 януари 2010

Педагози разговаряха за приемственост между ясла и детска градина

На 21 януари 2010 г. в информационния образователен детски център към ОДЗ „Дъга” се проведе дискусия на тема „Програмиране за възпитание на деца в ранна възраст и осъществяване на приемственост между ясла и детска градина”. На нея присъстваха директори, педагози и медицински сестри от общински детски заведения, експерти и специалисти от oтдел „Образование” и oтдел „Здравеопазване” на Община Габрово, както и регионален представител на издателство „Просвета”.
21 януари 2010

Конкурс за детска рисунка „Весело Габрово”

Музей „Дом на хумора и сатирата”, клуб „Приятели на Белгия” и фондация „Марсел Де Бископ: Аалст – Габрово”, Белгия канят габровските ученици от първи до дванайсти клас, както и детските школи по изкуствата, да се включат в конкурса за рисунка „Весело Габрово”. Проявата се посвещава на 150 години от обявяването на Габрово за град и има за цел да стимулира и популяризира детското творчество на основата на партньорските отношения между градовете Габрово и Аалст. С най-добрите произведения на 1 април 2010 г. в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита изложба, която ще привлече най-младата публика на музея на детско матине.
Снимка на новина 374
15 януари 2010

Покана за пресконференция

През месец декември 2009 година беше подписан договор №ПО1-12-20/07.12.2009 г. за финансиране на проект„Опазване на биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията”. Във връзка с изпълнението на проекта, на 18 януари 2010 г. от 10 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово ще се състои пресконференция.
Снимка на новина 372
14 януари 2010

Откриване на изложба „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”

На 14 януари 2009 г. от 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъде открита изложбата „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”. На нея ще бъдат изложени участвалите проекти в обявения от Община Габрово конкурс със същото заглавие.
Снимка на новина 373
11 януари 2010

Кметът Томислав Дончев поздрави столетницата баба Станка Бенева

В деня на 100-ния си рожден ден, юбилярката Станка Маринова Бенева от с. Пенковци получи лични поздрави от кмета на Община Габрово Томислав Дончев. В добро здраве и приповдигнато настроение баба Станка посрещна габровския кмет в с. Гъбене, където живее през зимата. В знак на уважение кметът й подари цветя, бутилка отлежала троянска сливова ракия и красива торта, специално изработена за нея.
Снимка на новина 370
8 януари 2010

Община Габрово почисти за пореден път сметището на „Люлякова градина”

На 8 януари 2010 година Община Габрово почисти за пореден път сметището на ул. „Люлякова градина”, което в продължение на години се създава от един и същ клошар. То е образувано от събрани от съдовете за смет разнородни отпадъци и застрашава здравето на живущите в района. Почиствано е вече два пъти – през 2007 и 2008 г., когато до общинското депо са извозени съответно около 45 и около 20 тона отпадъци.
Снимка на новина 369
8 януари 2010

Алеко и неговият герой

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово започва новата година с гостуваща изложба. Тя ще бъде открита на 12 януари от 17 часа в Художествена галерия „Николай Павлович” в Свищов. Проявата е част от честванията по повод 147-годишнината от рождението на големия наш сатирик Алеко Констатинов, роден в крайдунавския град.
7 януари 2010

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че...

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че дирекция „Местни данъци и такси” започна събирането на данък „Превозни средства”
Снимка на новина 366
5 януари 2010

Резултати от конкурса „Ние и промените в природата”

Приключи конкурсът „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Организатори на проявата бяха Община Габрово и фондация „ЕкоОбщност” – София.
Снимка на новина 352
4 януари 2010

Фонд „150 години Габрово”

Създаването на Фонд „150 години Габрово” обяви по време на благотворителния си прием кметът на Община Габрово Томислав Дончев.
Снимка на новина 362
28 декември 2009

Честито Рождество Христово!

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ГАБРОВЦИ ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
Снимка на новина 361
26 декември 2009

Благодарствени писма до собствениците на сгради, ремонтирали фасадите

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати благодарствени писма до собствениците на имоти в централната градска част, изпълнили предписанията на Общината относно естетичния вид и безопасността на сградите, в които живеят.
Снимка на новина 358
22 декември 2009

Паркът на смеха стана видим и през нощта

Скулптурните фигури, които населяват парка на смеха около Дома на хумора и сатирата, отдавна са любима атракция на туристите, които посещават Габрово. За всички тях фотографирането с хумористичните герои е забавен спомен и доказателство за пребиваването в столицата на хумора.
Снимка на новина 357
22 декември 2009

Спортист на Габрово за 2009 година

Днес, 22 декември 2009 г., от 18 часа в спортна зала „Орловец” ще се състои официалната церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на Габрово за 2009 година и на личностите с особен принос в развитието на габровския спорт.
Снимка на новина 356
21 декември 2009

Кметът се срещна с второкласници от СОУ „Отец Паисий”

В края на миналата седмица кметът Томислав Дончев прие в кабинета си част от децата, които с много старание, желание и любов нарисуваха картичките, изпратени от името на Община Габрово с пожелания за Новата година. Негови гости бяха учениците от ІІ „в” клас на СОУ „Отец Паисий” в Габрово и тяхната учителка по рисуване Снежина Владимирова.
Снимка на новина 355
21 декември 2009

Пристигна дарение от Тун, Швейцария

На 19 декември 2009 година в Габрово пристигна поредният вагон с хуманитарни помощи от швейцарския партньорския град Тун – един жест на съпричастност и щедрост на жителите на Тун, превърнал се вече в традиция.
Снимка на новина 354
18 декември 2009

Мохамед Надим получи годишната награда на Община Габрово „Златен Хирон”

Мохамед Надим получи наградата на Община Габрово „Златен Хирон” за 2009 година. Призът връчи лично кметът на Община Габрово Томислав Дончев по време на традиционния си коледен прием, който се проведе снощи в Художествена галерия „Христо Цокев”.