Снимка на новина 1076
17 юни 2011

Пътят на водата

Комуникационната стратегия на Интегрирания проект за водния цикъл на град Габрово беше представена днес на работна среща с участието на Агенция Стратегма и представители на регионални, и специализирани медии
Снимка на новина 1075
17 юни 2011

Малките жестове осмислят съществуването ни

За пореден път Фондация „Марсел де Бископ“ и Клуб „Приятели на Белгия“ стоплиха сърцата на обитателите от Дневния център за възрастни с увреждания в Габрово
17 юни 2011

Последен ден за записване в турнира по футбол за юноши

Днес е последният ден за записване за участие в турнира по футбол за юноши-аматьори, организиран от Община Габрово. Желаещите да се включат в надпреварата отбори могат да се записват в отдел „Здравеопазване и спорт” в Община Габрово /стая 323/.Максималният брой записани за участие състезатели от един отбор трябва да не надвишава 10 играчи, на възраст от 14 до 18 години.
16 юни 2011

Два фестивала и спектакъл финансира Програма Култура на Община Габрово

Три проекта ще бъдат финансирани по приоритет 2 - Събития, свързани с различни видове изкуства, насочени към широка целева аудитория, от програма Култура на Община Габрово.
16 юни 2011

Конкурс за изработка на пластичен проект на статуетка за ежегодна награда на "Смешен филм фест - Габрово"

Община Габрово обявява конкурс без процедура с предмет - Изработка на пластичен проект на статуетка за ежегодна награда на „Смешен филм фест – Габрово”, на основание заповед №1110/13.06.2011 г. на Кмета на Община Габрово.
15 юни 2011

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица, че на 16.06.2011г. от 11,30 часа в сградата на Община Габрово, ще се проведе обществено обсъждане на подробен устройствен план, съгласно чл.121,ал.1 от ЗУТ, за обект: Път I-5 "Дебелец - Дряново - Габрово", участък от км 135+486 до км 140+421 -реконструкция, в землищата на с. Лесичарка и с. Донино, община Габрово, област Габрово.
10 юни 2011

Справка за възможностите, които се предоставят в Община Габрово за ангажиране на децата и учениците през лятната ваканция

І. Спортни клубове, бази, организации и др., в които желаещи деца и ученици могат да тренират и посещават дейности по интереси през лятната ваканция
Снимка на новина 1063
8 юни 2011

Започва записването за турнира по футбол за юноши, организиран от Община Габрово

Започва записването за турнира по футбол за юноши-аматьори, организиран от Община Габрово. От днес - 8 юни до 17 юни 2011 год., в отдел „Здравеопазване и спорт” в Община Габрово /стая 323/ ще бъдат записвани всички желаещи да се включат в надпреварата. Максималният брой записани за участие състезатели от един отбор трябва да не надвишава 10 играчи, на възраст от 14 до 18 години.
Снимка на новина 1062
8 юни 2011

Вечер на отворените врати в Обсерваторията

Вечер на отворените врати обявява Народна астрономическа обсерватория и планетариум – Габрово
Снимка на новина 1060
6 юни 2011

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ – Зелените идеи в действие

Узана поляна фест е първото по рода си екосъбитие на открито, в което ще видите зелените идеи, приложени на практика. То ще се състои на 16 и 17 юли в местността Узана. Организира се от Програма за малки проекти на Глобалния екологичен фонд в България и Община Габрово.
Снимка на новина 1057
3 юни 2011

Новите шампионки по хандбал в ученическите игри ще тренират в обновена зала

Кметът Николай Сираков се срещна с новите шампиони на България по хандбал за девойки 8-10 клас – отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Той поздрави момичетата на треньорката Антоанета Андреева, които спечелиха титлата в Хасково в оспорван двубой със състава на Нови пазар. За него разказаха и самите шампионки - още повече, че миналата година именно там, след спорно съдийство, загубиха първото място.
Снимка на новина 1056
3 юни 2011

Изложба „50 години Подем”

С изложба „50 години Подем” отбеляза своя половин вековен юбилей габровското предприятие „Подемкран” АД. Изложбата се намира на площад „Възраждане” в града и е организирана с подкрепата на Община Габрово. Тя ще остане на площада до края на месеца и в нея са изложени снимки на екипите и работата в завода през годините.
Снимка на новина 1045
3 юни 2011

Режисьори и актоьори представят филмите си на София филм фест

Екипите на част от филмите ще представят продукциите си, включени във второто издание на София филм фест в Габрово. Трите фестивални дни започват днес в 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Режисьорът Цветодар Марков, сценаристът Христиан Ночев и актьорът Мариан Вълев ще представят лично на зрителите своя филм и публиката ще има възможност да разговаря с тях след прожекцията. Ето какво споделя режисьорът: „Това е филм за младите. Мотото му „Филм за истинско приятелство” е много подходящо за обръщение към младите хора, израснали по време на прехода, към които най-вече е насочен филмът. Неслучайно целият екип, с който работех, е на възраст под 35 години. Но филмът е и за всички, които се чувстват млади. Всеки ще намери нещо за себе си и ще го разбере по свой си начин. Искам с „HDSP: Лов на дребни хищници” да успея да развълнувам хората и да докосна сърцата на тези, които винаги ще вярват в приятелството”.
Снимка на новина 1050
2 юни 2011

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни, в 12 часа, на паметника на Никола Войновски - до бившия Кореком, ще бъдат поднесени цветя в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
Снимка на новина 1052
2 юни 2011

Детски празник на Боженци

Разходка с кон на всяко дете подарява на 4 юни Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. Инициативата е по повод Деня на детето и ще се проведе от 11 до 13 часа на мегдана в селото.