Снимка на новина 807
27 декември 2010

Кметът на Община Габрово стана член на „Кметове за мир”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков стана член на международната организация „Кметове за мир”
Снимка на новина 803
23 декември 2010

Коледа дойде в дома за възрастни хора с физически увреждания

С торта, бяло вино и баница с късмети дойде Коледата в дома за възрастни с физически увреждания в Габрово. На специалното тържество бяха поканени и служители на Общината, които почетоха събитието заедно със зам.-кмета инж. Добрин Савчев. Концерт с народни песни изнесе формация „Наслада” към читалище „Габрово”, а хората в дома показаха, че здравословните проблеми не са пречка за бодрия дух. Те бяха организирали томбола с награди, а сред късметите в баницата специално място беше отредено на любовта.
Снимка на новина 800
22 декември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави столетника Стефан Гушев

Вековен юбилей празнува днес Стефан Методиев Гушев от Габрово. Забележителният повод бе отбелязан със специално устроено тържество в известно габровско заведение. За да поздравят рожденика бяха дошли близки, роднини и комшии, цялото му потомство, приятели от родното му село.
Снимка на новина 798
20 декември 2010

МОЛ „Габрово” с награда от „Сграда на годината”

Специална награда за регенерация получи МОЛ „Габрово” в националния конкурс „Сграда на годината”
Снимка на новина 792
18 декември 2010

„Боженци – традиция и дух”

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” подарява за предстоящите светли коледни празници, на всички свои гости и посетители, една нетрадиционна изложба „Боженци – традиция и дух”. В изложбената зала на Старото школо са подредени художествени фотографии от два фото пленера, състояли се през 1996 и 1997 г. в селото. Сред имената на авторите им са П. Тихов, Хр. Христов, Св. Станчев, Ал. Иванов, Г. Ушева и М. Плачков и студенти от НАТФИЗ с преподавател доц. Николай Трейман.
Снимка на новина 903
18 декември 2010

Иновативно културно събитие на Община Габрово

На свое заседание на 16 декември 2010 г. Обществения съвет за култура към Община Габрово, избра иновативно събитие, за което ще се кандидатства по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.Събитието бе избрано след проведено широко обществено проучване – анализ на нуждите, по време на което бяха събрани над 50 предложения. Те бяха тематично оформени в три групи събития – Фестивал „Лъката”, Младите и Хуморът. Предложението на Община Габрово ще носи името „Габрово – индустрия за нова градска култура” и ще бъде насочено към утвърждаването на Габрово като столица на хумора; развиване и разширяване на Карнавала на хумора; инвестиция в съвременни форми на арт изяви; привличане на нови участници и публики.Концепцията за нова градска култура залага на активното участие на по-голям брой и различни групи от местното население. Тя ще привлича интерес в посока културен център – периферия на града, чрез разнообразяване на формите и пространствата за изява. Концепцията цели въвеждането на нови методи за изграждане на “образа” на града, в основата, на които стои възраждането на образа на квартала.
Снимка на новина 795
17 декември 2010

Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” продължава

Малко над 3 400 лв. бяха събрани по време на традиционния коледен благотворителен коктейл на кмета на Община Габрово. Тазгодишният домакин Николай Сираков избра те да бъдат използвани за закупуването на носии за ансамбъл „Габровче”, като отбеляза, че това е един от начините да помогнем на нашите деца да правят чудеса. Сумата обаче не е окончателна, защото набирането на средства продължава и по банков път. Извън нея ансамбълът получи подарък и три носии от Акционерно дружество „Меркурий П и П”.
Снимка на новина 791
17 декември 2010

Линейка, музикални инструменти и компютри получаваме като дарение от Тун

Тези дни в Габрово се очаква да пристигне вагон с хуманитарни помощи от партньорския град Тун в Швейцария.
Снимка на новина 790
17 декември 2010

Кметът на Община Габрово Николай Сираков заминава на работно посещение в Тун

На 17 декември 2010 година кметът на Община Габрово Николай Сираков и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова ще заминат на петдневно посещение в партньорския швейцарски град.
Снимка на новина 793
16 декември 2010

Плакет, диплом и изложба за карикатуриста Илиян Савков в ДХС

През януари в Съюза на българските художници в София беше открита 35-ата Национална изложба на карикатурата. Домът на хумора и сатирата за осми път избра свой лауреат сред участниците, който тази година е Илиян Савков, в момента карикатурист във вестник „Стандарт”.
Снимка на новина 788
15 декември 2010

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”
Снимка на новина 784
15 декември 2010

Валя Балканска ще пее за ансамбъл „Габровче”

Народната певица Валя Балканска ще бъде официален гост на ежегодния благотворителен коледен коктейл на кмета на град Габрово. Тя ще пристигне заедно с гайдаря си Петър Янев и ще изпълни китка родопски песни, с което ще подкрепи инициативата под надслов „Премени се Габровче, нагизди се”.
Снимка на новина 785
14 декември 2010

Спортист на община Габрово`2010

Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще пристигне днес в Габрово за официалната церемония по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на община Габрово за 2010-та година. Тя ще се състои в спортна зала „Орловец”.
Снимка на новина 782
13 декември 2010

Коледното градче е готово да ви посрещне

Седнал на пейка весел Мики Маус, до когото можем да се настаним, за да се снимаме или просто, за да му правим компания, е новата фигура в Коледния град в Габрово. Паркът с любими приказни и анимационни герои ще бъде открит днес в 16.30 часа с програма, в която са включени „Оркестър Габрово”, вокална група „Усмивките на Габрово”, Център за работа с деца „Габровските смехоранчета” и Детски театър „Шанс” към Дом за деца, лишени от родителски грижи „Христо Райков”.
13 декември 2010

Посланикът на Чехия идва в Габрово днес

Н. пр. Мартин Клепетко – извънреден и пълномощен посланик на Чешката република в България ще открие изложбата „Чешката коледа” днес в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата. В нея са показани чешки коледни ритуални предмети, традиционни украси за дома и коледната елха, празнични атрибути и близо 300 коледни картички. Организатори са пловдивският клон на чехословашкия клуб „ТГ Масарик”, сдружение „Приятели на Чехия” – Габрово и музеят „Дом на хумора и сатирата”.
Снимка на новина 778
13 декември 2010

Коледни подаръци за децата на Габрово

Коледа е време за подаръци и изненади, време за вълшебства и мечти
Снимка на новина 777
13 декември 2010

„Чешката Коледа” в Дома на хумора и сатирата

На 13 декември в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита гостуващата изложба „Чешката Коледа”.
Снимка на новина 762
12 декември 2010

„Премени се Габровче, нагизди се”

„Премени се Габровче, нагизди се” е темата на традиционния благотворителен коктейл на кмета на Габрово тази година. Той ще се проведе на 15 декември в картинното фоайе на Дома на културата. Средствата, събрани на него, ще отидат като подарък, под формата на носии, за музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл „Габровче”.
Снимка на новина 779
10 декември 2010

Готовност за зимата

Община Габрово е в готовност за зимния сезон, сочат резултатите от извършената проверка под ръководството на заместник-кмета инж