С вълнуваща проява посрещнаха Лазаровден и Цветница малчугани и ученици от Габрово. Празникът беше организиран по повод изпълнението на проект „Интеграционни мерки за подобряване на достъпа до образование в община Габрово”.

За да се опознаят и да покажат усвоеното в групите и клубовете за интеркултурно обучение по проекта, на гости на учениците от ОУ „Неофит Рилски” и СОУ „Отец Паисий” бяха деца от ОДЗ „Ран Босилек” и ЦДГ „Радост”.

  

Освен че се забавляваха, участниците демонстрираха своите творчески заложби и знания за културата на различните етноси и традиционните обичаи. По-големите бяха приготвили за по-малките специални гатанки, посветени на хубавите пролетни празници. За верните отговори децата се поздравиха взаимно с тематични песнички и танци, а накрая получиха и най-желаната награда – вкусна торта.

 

По време на гостуването си палавниците от детските градини се запознаха с училищната обстановка, като разгледаха различните кабинети, класни стаи и помещения. Голямо впечатление им направиха компютърният кабинет и количеството книги и рафтове в библиотеката.

За да отбележат светлия празник Великден, своите връстници ще последват и децата от ОДЗ „Първи юни” и ЦДГ „Слънце”. На 15 и 16 април те ще гостуват в основните училища „Иван Вазов” и „Цанко Дюстабанов”.