За всички почитатели на илюзионното изкуство, за всички очакващи магия в живота си, за всички невярващи във фокуси е третото издание на Магична среща „Златна котка“, което продължава и днес - 13 април в зала „Възраждане“.

Програмата е още по-мащабна и стойностна както за участници, така и за зрители. Заедно с най-добрите български имена, можете да видите и световния шампион по сценична магия Топас от Германия.

Организиран е специален базар, в който са представени един от най-големите производители на илюзионен реквизит - TORA MAGIC.

Звездата на тазгодишното издание ще е шведската легенда Ленърт Грийн, двукратен носител на най-престижния магичен приз от FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques) – Международната федерация на магичните общества. Магът със сигурност ще прикове вниманието на публиката в гала-спектакъла. Но това не е всичко - той ще проведе семинар за българските си колеги. Най-проявените от тях ще имат възможност да се срещнат лично с магичния гуру в майсторския му клас.

Магична среща „Златна котка” e двудневен фестивал, организиран от „Куйк хендс проджект” и Община Габрово и е посветен на магично-илюзионното изкуство.

Разнообразната му програма включва артистични събития, семинари и майсторски класове, конкурси, борса, гала-спектакъл. Фестивалът съществува от 2012 г. и дава сцена за изява на много професионални магове и любители както от България, така и от чужбина.

През двете му издания досега публиката имаше възможност да се наслади на едни от най-добрите български и световни величия като легендарния Астор, Хуан Тирадо от Blackpool’s magic club, световния шампион за „Close up magic” - Дейвид Стоун, носителя на множество призове Кюбилай Тунджер - Q. B. от Турция, румънския маг Вердини, който спечели приза „Златната котка” за 2013 г.

Какви други изненади са подготвили Дани Меджикс и Мистър Джим ще разберете, ако станете част от Магична среща „Златна котка” Габрово 2014.

Билети за гала-спектакъла могат да бъдат закупени он-лайн на www.eventim.bg, а на 13 април от 10.00 до 19.00 часа на касата на зала „Възраждане”. Цени на билетите – 5, 10 и 15 лева.

Цените на билетите за състезателната част са 5 лева за възрастни и 3 лева за деца.

Магичният базар ще бъде отворен за посетители на 13 април от 10.00 до 19.00 часа - вход свободен.

Пълната програма на третото издание на Магична среща „Златна котка“ може да видите тук.

* Снимката на Дани Меджикс и Мистър Джим е предоставена на Община Габрово от Дани Меджикс, автор е фотографът Николай Колев.

Цветница с оркестър „Габрово” и ДФА „Габровче”
13 април 2014
Информационен ден за Програма Култура
14 април 2014