Профилирана гимназия „Константин Фотинов“ - Самоков получи приза за най-добра постановка във второто издание на „Завесата се вдига за немски език!“. Историята на взаимоотношенията между членовете на едно немско семейство, разказана с хумор и изиграна с много артистизъм, грабна сърцата на жури и публика.  Актьорската игра на Николай Войнов, в ролята на бащата от същата постановка, му спечели наградата за главна мъжка роля.

ПГ „Константин Фотинов“ - Самоков

За главна женска роля в „Любов за всички“ на Първа езикова гимназия – Варна бе отличена Пламена Недялкова.

Второто място заеха учениците от училище "Св.св. Кирил и Методий" – Велинград със своята оригинална интерпретация на „Женско царство“.  Езиковите гимназии от Бургас и Кърджали си поделиха почетната трета позиция.

Най-малките участници – представителите на основно училище „Христо Смирненски“ село Пристое, се представиха с авторската постановка „Наследницата“, която им донесе специалната награда на журито.

Национална Априловска гимназия

Домакините от Национална Априловска гимназия откриха събитието с интересна смесица от различни популярни приказни и литературни герои. Нетрадиционното им хрумване бе отличено с награда за оригинална постановка.

Журито на „Завесата се вдига за немски език!“

Петчленното жури, съставено от представители на институциите организатори на конкурса  - Министерство на образованието и науката, посолство на Република Германия в България, фондация "Ханс Зайдел" и Гьоте-институт, имаше нелеката задача да оценява изявите на дванадест училища от цялата страна. На сцената в зала „Възраждане“ от 24 до 26 април 2014 г. бяха представени както авторски постановки, така и интерпретации на класически и модерни пиеси. Това, което ги обединяваше беше добрият немски език, любовта, вдъхновението и ентусиазмът, с които бяха изиграни.