Снимка на новина 1271
17 ноември 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

„БЕЗГРАНИЧНО” в швейцарското посолство
Снимка на новина 1270
17 ноември 2011

Две обучения на библиотекари по програма „Глоб@лни библиотеки” завършиха успешно в РБ „Априлов – Палаузов”

На 24 октомври 2011 г. стартираха обученията за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки” в есенната сесия на програмата.
17 ноември 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява, че на 17 ноември, четвъртък, в интервала от 9 до 12 часа ще бъде ограничено движението по ул. "Брянска" (от НТС към мост Игото) - дясното пътно платно (по течението на река Янтра).
Снимка на новина 1268
16 ноември 2011

Със здраве да я четете!

Поредицата „Благолаж” току-що се попълни със седмата си книжка. В нея са събрани усмивките от 14. Национална среща-наддумване, проведена на 22 май т.г. в зала „Грехът” на Музея „Дом на хумора и сатирата”. Изданието е реализирано по проект, финансиран от Министерството на културата, съорганизатор на проявата. Съставители на сборника са етнолозите от ДХС Венета Козарева и Татяна Цанкова. Илюстрациите са на Йорданка Шиякова, художник в ДХС, а за корица е послужила картината „Приказка” на Румен Гаргов, съхранявана във фонда „Хумор на народите”.
15 ноември 2011

Проверки на декларации за намаляване на такса битови отпадъци

Съгласно чл.15, ал.5 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Габрово, ежегодно до края на декември гражданите имат право да подават декларации за намаляване на такса битови отпадъци, за имоти, които не са декларирани от тяхна страна като основни жилищни имоти и които няма да се използват през следващата календарна година. Необходимо е декларираните данни да се отнасят за всички съсобственици и ползватели на имота и да бъдат подписани от тях при входирането им в Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Габрово. За установяване истинността на декларациите, общинските служби извършват обстоятелствени проверки на място като събират и информация за ползвани услуги от експлоатационните дружества, доставящи питейна вода и електричество до имотите.
14 ноември 2011

„Аз не пуша! Не пуши с мен и ти!”

Кампания под мото „Аз не пуша! Не пуши с мен и ти!” организират Регионалната здравна инспекция, Община Габрово и Ученически младежки съвет по повод Международния ден без тютюнопушене – 17 ноември.
14 ноември 2011

Общински ученически конкурс-изложба „Тютюнопушене или здраве – изборът е ваш”

Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Фондация „People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo”, Белгия и Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово за пореден път дават възможност за проява на творческите способности на габровските деца.
14 ноември 2011

Заповядайте на среща-разговор с Михал Айваз – чешки поет, белетрист, есеист, философ и преводач

Чешкият културен център в София, Сдружение „Приятели на Чехия” – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” и Читалище „Априлов-Палаузов - 1861” – Габрово
Снимка на новина 1263
14 ноември 2011

Община Габрово подкрепя белоруския представител на детската „Евровизия”

Общинска администрация – Габрово подкрепя Лидия Заблоцкая от побратимения град Могильов, която ще вземе участие в Детския конкурс „Евровизия – 2011”. В края на септември талантливата представителка на Белорус спечели Националния конкурс и ще представи родината си с песента "Ангелы добра" на 3 декември в столицата на Република Армения – Ереван.
11 ноември 2011

Информация относно ремонта на общинските пътища

През настоящата година със средства от републиканския бюджет - целеви субсидии, е извършен ремонт на 27,20 км пътища от Общинската пътна мрежа на обща стойност 559 400 лв. Ремонтирани са както следва:
Снимка на новина 1261
11 ноември 2011

Откриване на Карнавалния сезон в снимки

Повече снимки може да видите на страницата на Община Габрово във Фейсбук - Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality
11 ноември 2011

Истинска сватба на Принц и Принцеса Карнавал утре в Габрово

Истинска сватба на Принц и Принцеса Карнавал днес в Габрово
Снимка на новина 1258
10 ноември 2011

Гаранционни ремонтни дейности на бул.”Могильов”

Ремонтни дейности ще бъдат извършени на кръстовището на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа”. Проектът за реконструкцията, чиито инвеститор е Община Габрово, бе завършен през юли 2009 година. Съгласно договора с фирмата изпълнител, строително – ремонтните дейности сa с гаранционен срок.
10 ноември 2011

Нов вид карти за пътуване на възрастни граждани през зимния сезон

Нов вид карти за пътуване на възрастни граждани през зимния сезон от днес
9 ноември 2011

Съобщение от Община Габрово за членовете на Секционните избирателни комисии

Община Габрово съобщава, че на 11.11.2011 год. от 9,00 часа в касата на Центъра за информация и услуги на гражданите в общинската администрация започва изплащане на възнаграждения на членовете на Секционните избирателни комисии, работили на изборите, проведени на 23.10.2011 год. и на 30.10.2011 год.
8 ноември 2011

Любов и благополучие за новия карнавален сезон

На 11 ноември 2011 год. в 11 часа и 11 минути - милиони хора ще следят на часовниците си уникалната поредица от числа, случваща се веднъж на 100 години, а габровци за 11-ти пореден път ще открият новия карнавален сезон. Празникът, чиито домакин по традиция е Домът на хумора и сатирата, ще започне в 11 часа без 11 минути.
8 ноември 2011

Добра предварителна подготовка за работа и живот при зимни условия

Община Габрово има добра предварителна подготовка за работа и живот при зимни условия е изводът след заседание на Общинския съвет по сигурност и Щаба за координиране на Спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР). То бе проведено на 7 ноември и в него взеха участие представители на всички ангажирани със зимната подготовка институции, които представиха своите доклади. Сформиран е и Оперативен щаб за работа и живот при зимни условия под ръководството на кмета на Община Габрово Таня Христова.
Снимка на новина 1252
8 ноември 2011

КАРНАВАЛ ПРЕД ОБЕКТИВА, ИЛИ КАК ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПЕТОТО ГОДИШНО ВРЕМЕ

Наближава любимият единадесети ден от единадесетия месец на годината, когато в карнавалните градове в Европа започва подготовката за следващия традиционен карнавал. У нас само в Габрово и само в Музея „Дом на хумора и сатирата” може да станем част от европейската традиция и да „се вречем” – ще има карнавал през май в нашия град! Темата този път ще бъде... Но темата, както винаги, ще я научим в уречените час и минута от организаторите на събитието след благословия от страна на кмета, разбира се!
7 ноември 2011

Тамбуристите на "Габровче" отново с награди

На 5 ноември 2011 г. в град Сунгурларе се проведе Пети национален конкурс за млади изпълнители на тамбура "Руско Стефанов". Журито, чиито членове бяха проф. Костадин Бураджиев, Румен Сираков и Цветан Радков, оценява участници от Котел, Пловдив, София, Варна, Бургас. Талантът на Димитър Цонков от Детски фолклорен ансамбъл "Габровче" отново остана ненадминат и той се завърна за четвърти пореден път с първа награда. Пламен Дочев взе втора награда в трета възрастова група.