Снимка на новина 1219
14 октомври 2011

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври. Той е посветен на Деня на Габрово - 14 октомври, когато честваме и Света Петка Българска. Организатори на музикалната проява са отново Община Габрово, Габровско архиерейско наместничество и Народно читалище „Габрово-2002”.
13 октомври 2011

„Общински пътнически транспорт” обновява автопарка си

Нов автобус ще пусне в експлоатация през следващата седмица „Общински пътнически транспорт” ЕООД в Габрово. Возилото е с марка „Мерцедес” и бе доставено в транспортната фирма преди няколко дни от Берлин. Превозното средство е на по-високо технологично ниво и е по-комфортно от използваните в Габрово до момента автобуси, макар и да е втора употреба.
13 октомври 2011

Десетгодишни усилия на Община Габрово и Регионалния исторически музей са на път да се увенчаят с успех!

Министерството на културата в нарочна заповед даде разрешение в Габрово да бъдат пренесени, съхранени и експонирани по подходящ начин 8 броя добре запазени каменни колони от най-голямото римско тържище в провинция Долна Мизия – ДИСКОДУРАТЕРА.
10 октомври 2011

Габрово работи за привличането на инвеститори

Инвестиционният профил на Община Габрово стана част от месечния бюлетин на Международната търговска камара с представителство в град Улм, Германия. Статията е поместена през месец септември в рубрика за Югоизточна Европа със заглавие „България – Икономически регион Габрово”. В нея подробно са представени, функциониращите в габровска област икономически отрасли и фирми, с възможност за препратки към техните сайтове. Материалът започва с акцент върху силните страни на региона – традициите в индустрията, наличието на висше техническо училище, доброто географско местоположение на Габрово /http://inx.odav.de/inxmail5/na_suedosteuropa.jsp?mail=9397&w=display/.
Снимка на новина 1225
10 октомври 2011

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” избра своето лого

В навечерието на своята 150-годишнина Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово обяви конкурс за избор на оригинален графичен знак - лого. В конкурса участваха 22 предложения, които бяха оценени от жури с председател Иван Христов – Грога и представители на библиотеката, отдел „Култура” на Община Габрово и Университетска библиотека.
Снимка на новина 1224
7 октомври 2011

Посещението на Дилма Русеф в снимки

Още снимки от посещението на Дилма Русеф в Габрово можете да видите ТУК
Снимка на новина 1223
7 октомври 2011

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В юбилейната 15-та година от възникването на партньорството между Община Габрово и град Тун, Швейцария, габровци ще имат възможност да присъстват на нова кулминация в културния обмен между двата града.
6 октомври 2011

Временни ограничения на движението на МПС по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово

С цел обезпечаване на необходимия ред и сигурност по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово, за времето от 15.00 до 17.30 ч на 06.10.2011 г., ще бъдат въведени временни ограничения на движение на МПС.
Снимка на новина 1220
5 октомври 2011

„Българските корени на Дилма Русеф" в постоянна експозиция

Постоянната експозиция „Българските корени на Дилма Русеф" показва културни ценности — документи и снимки за историята на рода Русев, съхранени в Регионален исторически музей - Габрово, Централен държавен архив - София, Държавен архив /ДА/ - Габрово, Военноисторически архив - В. Търново и фамилиите Ковачеви, Каменови, Колеви, Христови, Корнажеви, и от личния архив на българския дипломат Румен Стоянов.
Снимка на новина 1221
5 октомври 2011

Домът на хумора и сатирата показва шаржове на Дилма Русеф

Във връзка с официалното посещение в България на бразилския президент с габровски корени Дилма Русеф, Музеят „Дом на хумора и сатирата” е подготвил своеобразен артистичен поздрав – изложбата „Усмивки от Бразилия”. Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма Русеф, дело на българските художници Ивайло Цветков и Валери Александров и на техния бразилски колега Нелсън Кастро Сампайо. Творбата на Ивайло Цветков представя Дилма Русеф на път с автобус по маршрут Бразилия – Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на Сдружението „Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово.
5 октомври 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 6 октомври 2011г. от 8 часа до приключване на мероприятията по посрещане на президента на Бразилия г-жа Дилма Русеф, ще бъде затворена за моторни превозни средства ул. „Иван Гюзелев” в участъка от пресечката с ул. „Елисавета Попантонова” в посока ул. „Априловска”. Във връзка с това Общината призовава водачите на МПС да не навлизат и да не спират моторните превозни средства в посочената част от улицата, за да не се налага принудителното им преместване. В участъка ще бъде поставена временна вертикална пътна сигнализация.
Снимка на новина 1216
4 октомври 2011

Скулптура от габровски автор ще подари Община Габрово на Дилма Русеф

„Покоряването на Европа” е името на бронзовата пластика, която ще подари Община Габрово на бразилския президент Дилма Русеф
Снимка на новина 1213
4 октомври 2011

Кой взе награда в „Смешен филм фест 2”

Въпреки че беше прожектиран последен, филмът „Концертът” зае челно място в класацията на журито, което го определи като най-добър филм в „Смешен филм фест 2”.
3 октомври 2011

ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАС

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩИНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗА МОМЧЕТА - V-VІІ КЛАСОТ 4 ДО 7 ОКТОМВРИ 2011 ГОДИНА НА СТАДИОН „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЕРЕН С ИЗКУСТВЕНА ТЕРЕВА УЧАСТВАЩИ ОТБОРИ:
Снимка на новина 1210
3 октомври 2011

Сръбският филм „Светкавици” закрива „Смешен филм фест 2”

„Светкавици!” е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Двамата приятели Поп и Маре се обаждат на стария си съученик Гойко, за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, когато двамата са го тормозели, а сега е заобиколен от бодигардове...
Снимка на новина 1208
3 октомври 2011

Алла Сурикова ще представи филма си „Искам в затвора” в 17 часа днес, 3 октомври

Семьон Лямкин, технолог и конструктор на яркожълт запорожец, който изпреварва мерцедесите като едното нищо и плава не по-зле от моторна лодка, се забърква в неприятна история.