Снимка на новина 5121
8 юни 2016, 11:14

Стартира набирането на заявления за участие за инициативата „Приеми ме на село“ и „Приеми ме на село“ – Джуниър – за деца и младежи от цялата страна

За четвърта поредна година деца и младежи от цялата страна имат възможността да станат „внучета назаем“ при баби и дядовци „под наем“ в габровските села.
Снимка на новина 5120
8 юни 2016, 10:15

Започва София Филм Фест в Габрово!

За седма поредна година София Филм Фест гостува в Габрово. Програмата стартира на 9 юни (четвъртък) в 18,30 часа с един от най-актуалните премиерни филми в България - „Жажда“ на Светла Цоцоркова. Той ще бъде представен лично от режисьорката и от сценариста на филма Светослав Овчаров.
Снимка на новина 5122
8 юни 2016, 09:37

Те ти, булка, Селски мол на Спасовден

Селският мол в Габрово възражда още една традиция – тази на спасовското хоро в следобеда на 40-я ден от Възкресение Господне. На 9 юни, четвъртък, Спасовден, пред зала „Орловец“ ще се съберат местни производители на традиционни продукти, читалища, които работят за възраждането на малките населени места в общината, певци и танцьори.
8 юни 2016, 09:21

Съветници от комисията по „Образование, култура и вероизповедания“ посетиха ЕМО „Етър”

Десислава Петрова, Снежана Сидерова, Кристина Сидорова, Катя Христова, Марияна Кръстева и Цеца Данаилова, членове на комисията по „Образование, култура и вероизповедания“ към Общинския съвет в Габрово, водени от председателя Лена Георгиева, посетиха Етнографския музей на открито „Етър”. Местните парламентаристи се запознаха с идеите на екипа за модернизация на съществуващата база. Съветниците изразиха подкрепата си за реконструкция на хотелската част и за инициативата да се оживят вторите етажи на къщите по Чаршията.
7 юни 2016, 17:00

Отстранена е възникнала ВиК авария на ул."Стефан Караджа" №3

Извършени са ремонтни дейности по отстраняване на ВиК авария на сградно водопроводно отклонение, възникнала на ул. „Стефан Караджа“ №3 в Габрово. Ремонтните работи, включително предстоящото възстановяване на нарушената асфалтова настилка са за сметка на фирмата, изпълнител на ВиК мрежата в обхвата на аварията - Станилов ЕООД.
Снимка на новина 5117
7 юни 2016, 15:50

Покана за представяне на оферти за изработка и монтаж на фигура на дете, четящо книга, във връзка с честването 130 години от рождението на Ран Босилек в Габрово

Оферти за изработка и монтаж на пластично тяло на дете, четящо книга, очаква Община Габрово до 17.00 часа на 06 юли 2016 г. Поканата за представяне на оферти е във връзка с честването на 130 години от рождението на писателя Ран Босилек. Той е роден в Габрово, завършва Национална Априловска гимназия и за кратко учителства в града. Тук написва и първите си стихотворения за деца.
Снимка на новина 5116
7 юни 2016, 08:55

На Габровския камерен оркестър гостува Милко Коларов

На 8 юни, сряда, от 19 часа, в Художествената галерия „Христо Цокев“ по желания на част от Вас, отново ще гостува дългогодишният диригент на Габровския камерен оркестър, композиторът Милко Коларов. В партньорство с двете млади габровски пианистки Елмира Енчева и Нора Габровска ще бъдат изпълнени музика към драмата на Хенри Ибсен „Пер Гинт“ от Едвард Григ, Концерт за пиано и оркестър в ре мажор от Йозеф Хайдн и Концерт за пиано и оркестър № 1 от Л.В. Бетховен.
Снимка на новина 5115
6 юни 2016, 17:17

Сдружение „Зачатие“ организира Ден на репродуктивното здраве

По инициатива на сдружение „Зачатие“ за 11 пореден път ще бъде организиран Ден на репродуктивното здраве, който ще се проведе на 11 юни 2016 г. в хотел „Верея”, Стара Загора под надслов „Новите пътища към мечтаното дете”. Всяка година сдружението организира в различни градове на страната това събитие като осигурява за посетителите безплатни консултации с водещите български специалисти по стерилитет и информация за новостите в репродуктивната медицина.
6 юни 2016, 16:18

Сключени са договорите за изпълнение на седем проекта по Програма Култура

От 21-ви до 23-ти април Експертната комисия по Програма Култура проведе заседания, на които бяха проведени индивидуални срещи с вносителите на проектни предложения от индикативния списък за финансиране. Поради констатирани непълноти и неясноти в проектни предложения и бюджети, бяха отправени предложения за поправянето и допълването им, а също и конкретни препоръки за оптимизиране на дейности и разходи.
Снимка на новина 5112
6 юни 2016, 14:23

Община Габрово спечели проект за образователна интеграция

Разработката на стойност 500 000 лв. по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.
6 юни 2016, 09:13

Покана за подбор и участие на творци в „LandArtFestival “Незабравка”

Покана за подбор и участие на творци в „LandArtFestival “Незабравка” , който се осъществява по проект „LandArtFestival “Незабравка”– в лоното на природата с творбите на изкуството” с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма „Култура” за 2016 г.
5 юни 2016, 09:06

Ограничения на движението в Габрово по време на колоездачното състезание

Във връзка с организирането и провеждането на колоездачната надпревара и с оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и гостите, на 5 юни 2016 г. ще бъдат наложени временни ограничения на движението на МПС в централната част на Габрово.
Снимка на новина 5109
3 юни 2016, 19:35

Осем отбора ще се борят в Габрово за шампионската титла по хандбал при юноши старша възраст

Габрово е домакин на Държавния финал по хандбал за младежи до 16 години, който се провежда от 3 до 5 юни т. г. в зала „Орловец“. Организатори са Българската федерация по хандбал и габровският Хандбален клуб „Чардафон“.
Снимка на новина 5108
3 юни 2016, 11:33

Първи национален панаир на музейната книга се провежда на 10, 11 и 12 юни в Етнографски музей на открито „Етър”

Първи национален панаир на музейната книга се провежда на 10, 11 и 12 юни в Етнографски музей на открито „Етър”. Събитието има за цел да популяризира качествените издания на българските музеи и галерии. Организаторите са убедени, че сборниците с научен характер, които тези институции издават, заслужават да бъдат по-разпознаваеми и продаваеми у нас и в чужбина.
Снимка на новина 5107
3 юни 2016, 11:26

„Лято в библиотеката, здравей!” - 1 юни – 1 септември

И това лято Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ широко отваря врати за децата на Габрово с редица инициативи. Те ще се проведат в периода 1 юни – 1 септември. Заповядайте!
Снимка на новина 5106
2 юни 2016, 13:56

За седма поредна година София Филм Фест гостува на Габрово

За седма поредна година София Филм Фест гостува на Габрово. Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Габрово, с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.
Снимка на новина 5105
2 юни 2016, 11:44

Пътуващото читалище „Бащино огнище“ ще е пред зала "Орловец" през уикенда

На 4 и 5 юни в Габрово ще гостува набиращото все по-голяма популярност Пътуващото читалище „Бащино огнище“. Габровци и гостите на града ще имат възможност да направят пътешествие в българската история от Средновековието до Втората световна война. Двудневната спирка ще е пред спортна зала „Орловец“.
Снимка на новина 5104
2 юни 2016, 11:32

И Габрово се включва в „Да изчистим България за един ден“

Местността Узана, Природен парк Българка и връх Кръстец са трите локации, в които ще са съсредоточени силите на Габрово по време на кампанията „Да изчистим България за един ден“. В края на деня от Регионално депо за неопасни отпадъци, Габрово ще получим информация за обема събран боклук от доброволците в нашата територия. Насочеността на кампанията в събота е към защитени територии, резервати и места със специален статут.
Снимка на новина 5103
2 юни 2016, 10:00

Избери проект за Габрово в „Нарисувай ми стена“

Три предложения от общо тринадесетте за Габрово е отсяло журито на „Нарисувай ми стена“. От вчера вечерта те вече са публикувани за гласуване на публиката, така че габровци могат сами да определят как да изглежда стената на детска градина „Мики Маус“ в града.
Снимка на новина 5102
1 юни 2016, 19:04

Надежда за всички дариха в Дневния център за деца с увреждания

В деня на дететето – 1 юни, дворът на Дневния център за деца с увреждания до 18 години оживя, облян от слънчева светлина, цветовете на дъгата, незаменимия детски смях, пъстри балони, любими песни, приказни герои и много цветя.