Последният филм от четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, който габровци ще видят, е комедията „Двама малки италианци“. Прожекцията ще бъде тази събота, 15 декември, от 16.00 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата. Кинопанорамата се организира от Италианския културен институт, а партньор на събитието в Габрово е музеят.

Филмът на режисьора Паоло Сасанели е заснет през 2018 г., продължителността на лентата е 94 мин. В ролите ще видим Франческо Колела, Паоло Сасанели, Риан Геритсен, Дагмар Ласандер, Марит Нисен. Филмът е със субтитри.

Двама наивни приятели – Салваторе (Франческо Колела) и Феличе (Паоло Сасанели) предприемат авантюристично пътешествие из Европа. В опита си да избягат от едно апулийско селце, се озовават ненадейно в Ротердам, а след това и в Исландия и за пръв път откриват усещането да си истински жив и щастлив. След известни злополучия и с помощта на екстравагантната Анке (Риан Геритсен), превъзмогват собствените си страхове и задръжки, като си дават втори шанс, от който са били лишени. Те ще бъдат връхлетени от живота, откривайки радост, обич и привързаност в един странен триъгълник на присъщите за едно съвременно семейство взаимоотношения - едновременно странни и успокояващи.

Трейлър на филма може де видите тук.

Цената на билета е същата като за посещение в Музея на хумора и сатирата – 3.00 / 2,50 / 2.00 лева. За притежателите на членска карта „Приятели на Хумора“ входът е свободен.

Четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, организирано от  Италианския културен институт, се провежда от 6 до 16 декември 2018 г. в София.

 

Дневните центрове в Габрово ви канят на коледен базар
12 декември 2018
Избрани са най-изявените спортисти на Габрово за 2018 г.
13 декември 2018