Италианската кинопанорама „Италия днес“ продължава и през тази седмица. Следващата прожекция ще бъде в сряда, 12 декември, от 16.00 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата. Тогава ще видим комедията от 2016 г. „Колелото на живота“.

Режисьори на филма са Джовани Батиста Ориго, Соле Тонини, Джанлука Манджашути, Матео Джанкаспро, Кристиан Йеци, Киара Де Маркис, Франческо Дафано.

В ролите ще видим Рикардо Де Филипис, Едоардо Пеше, Алберто Ди Стазио, Микеле Бевилакуа, Лука Скапароне, Флавио Доменичи, Алесандро Джуджоли. Лентата е със субтитри и с продължителност от 100 мин.

Така недосегаемото работно място е една истинска рядкост в наши дни. По пътя към недостижимата мечта, седем млади герои се изправят пред безмилостната ежедневна битка за собственото си бъдеще, създавайки нови и крайни начини за оцеляване. Впускат се в дуели, които не изключват тежки удари и истински чудеса, акробатики, преобразяване и дръзко търсене на икономическа стабилност. Безмилостен автопортрет на едно поколение, готово на всичко, за да премине през финиш-лентата. А после накъде? Ще бъдат ли нашите герои най-накрая доволни или ще бъдат принудени да продължат да въртят педалите на колелото? Един филм в шест кратки епизода (10-20 мин.), чиято основна тема е рисковото положение на младите днес, разказ от първо лице на седем дебютиращи режисьори и като такива, им е позволено да ни разплачат и разсмеят.

Филмът е реализиран чрез т. нар. крауд фъндинг (масово набиране на средства). Продуцентите събират около 25 хиляди евро за 60 дни. Разходите по създаването на целия филм възлизат на по-малко от 100 хиляди евро.

Трейлър на филма може да видите тук.

Цената на билета е същата като за посещение в Музея на хумора и сатирата – 3.00 / 2,50 / 2.00 лева. За притежателите на членска карта „Приятели на Хумора“ входът е свободен.

Очаквайте анонса за последната прожекция, която ще бъде на 15 декември, събота, 16.00 часа - ДВАМА МАЛКИ ИТАЛИАНЦИ - комедия, 94 мин., 2018 г.

Четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“ е организирано от  Италианския културен институт и се провежда от 6 до 16 декември 2018 г. в София. Партньор на събитието в Габрово е Музеят на хумора и сатирата.

 

 

„Изплети топлина“ 2018 приключи топло и успешно за Габрово
10 декември 2018
Детски празник в Дневния център за стари хора
10 декември 2018