Ученици от средните училища и гимназиите в града, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества и габровци отвориха сърцата си в подкрепа на инициативата „Коледни внучета“.

По време на концерта „Ангелски сърца“, който се състоя на 7 декември в зала „Възраждане“, бяха събрани парични средства, с които ще бъдат закупени коледни елхички и украса. Те ще бъдат дарени на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово, за да внесат празнична атмосфера в домовете им за коледните и новогодишни празници.

С пожелания за весели празници и колело на късметите за успешна Нова година, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества посрещаха многобройната публика.

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави младежите, ученическите съвети и доброволците за добротата, сърдечността и ангелските им сърца, за смелостта да бъдат инициативни в полза на местната общност, за съпричастността им към възрастните хора в града. По думите й това е „вечер на добротворството, на добрите помисли и чувства, на истински „добрите сърца“, вечерта е специална, заради младите хора на Габрово, които превръщат една своя идея в реалност.“ Тя изказа благодарност на организаторите и на всички доброволци, с чиято помощ се осъществи концерта и инициативата „Коледни внучета“.

В концерта се включиха ученици от Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Райчо Каролев“, както и доброволците към Центъра за работа с доброволци при Община Габрово. Младите таланти подготвиха музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хоп-хоп танци, много популярни песни, драматизация и скечове, рок, рап и бийт-бокс изпълнения. Ето част от изпълнителите на пъстрата програма:

                         Даниел Стоянов - гайда                                                         Катерина Тонева, Бояна Ботева и Калоян Ботев

Детски танцов състав, СУ „Отец Паисий“                                   Фолклорна танцова формация "Боженци"

Димитър Михайлов - кавал                                                      Четвъртокласници от ОУ "Ран Босилек"

Камерен хор на момчетата                                                                   Галина Петрова - флейта

Теди Лефтерова и Венко Иванов                                                     Десислава Тодорова и Мартин Стефанов

от Клуб за спортни танци "Ритмика"

Група "Just Dance"

Организаторите на събитието разиграха томболи с публиката, с което благодариха за отзивчивостта на хората в реализирането на кампанията.

Допълнителна подкрепа за каузата извършиха децата и младежите от СУ „Отец Паисий“, които организираха благотворителен коледен базар по време на концерта. Събраните средства от него се прибавиха към приходите от събитието.

Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища. След приключването на дарителската акция, доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.

Събитието се осъществи с подкрепата на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, местни фирми, представители на вериги за бързо хранене и заведения, местни книжарници, зумба инструкторката Васи Късева и СКГ „Бадминтон“ – Габрово.

 

 

 

Местната власт поздрави габровските абсолвенти на студентския празник
8 декември 2018
Габровската регионална библиотека обогати фонда си с нови 450 тома
9 декември 2018