РБ „Априлов – Палаузов” изпълнява проект на стойност 8 200 лв. по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” - 2018 г. В него са включени книги и нетрадиционни носители на информация, които обхващат над 80 издателства. Проектното предложение е одобрено от Министерството на културата.

Повече от 380 заглавия представят областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, биографични и краеведски изследвания, художествена литература за деца и възрастни от български и чуждестранни автори.

Ще бъдат набавени ценни справочни издания, речници, учебници от различни висши учебни заведения, както и учебни помагала и ръководства от различни сфери на знанието. В проекта са включени пътеводители, албуми, картографски и нотни издания. Изпълнението му ще приключи до 20 декември 2018 г.

Новите книги, които ще попълнят фонда на библиотеката, ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.