20 октомври 2010

Спортен празник за децата, лишени от родителски грижи

Спортен празник под наслов „Спортът достъпен за всички деца” с участието на възпитаници на девет дома за деца, лишени от родителски грижи от Северна България ще се проведе на 21 октомври 2010 г. в Габрово. Организатори на събитието са Сдружение „Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи” съвместно с Държавната агенция за закрила на детето и Община Габрово, както и с изключителната поткрепа на Обединена българска банка.
Снимка на новина 693
16 октомври 2010

Габрово се включва в Световния ден на интензивното ходене

Габрово ще се включи в Световния ден на интензивното ходене, който ще се проведе в събота, 16 октомври 2010 г. Проявата се организира за 18-ти пореден път от Българска асоциация „Спорт за всички”. Идеята има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. Инициативата е част от календара на международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА) и се провежда в цялата страна.
Снимка на новина 691
15 октомври 2010

Дарителите от Тун получават Почетния знак на Габрово

На 15 октомври 2010 г. семейство Келер от швейцарския град Тун ще получи лично Почетния знак на града, с който бе удостоено през месец май тази година. Общинският съвет в Габрово отличи Розмари и Йон Келер за изключителния им принос към благотворителността и създаването и изграждането на Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър.
Снимка на новина 692
14 октомври 2010

„Когато порасна, ще стана кенгуру” взе голямата награда в СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Изключително талантлив, остроумен и искрено пресъздаващ объркания и драматичен живот на няколко поколения на Балканите – така журито обоснова избора си при връчването на приза „Най-смешен филм на Габрово”, а бронзовата котка с отрязана опашка отпътува със сръбската лента „Когато порасна, ще стана кенгуру”
Снимка на новина 690
13 октомври 2010

Габровци готвят бързо, лесно и вкусно

Кметът Николай Сираков ще разкаже за Смешния филм фест в предаването „Бързо, лесно, вкусно” по Канал 1. Там ще приготви индийското вегетарианско ястие брахма кхичери. То представлява леща с ориз и зеленчуци и е много полезно за хората, които не ядат месо, защото удачно комбинира белтъчините от зърнените храни и варивата. Можете да го гледате на 12 октомври от 12.30 часа.
Снимка на новина 688
12 октомври 2010

12 октомври - Ден на българската община

На 18 юни 1998 г. в Благоевград е проведено Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на събранието вземат решение за Ден на българската община да бъде определена датата 12 октомври. 12 октомври е избран, защото на този ден през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България.
Снимка на новина 687
10 октомври 2010

Руска вечер по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Руските филми „Афоня” и „Наша Russia” ще отбележат 35-годишнината от създаването на Руския културно-информационен център в България. Те ще бъдат прожектирани в понеделник, 11 октомври, съответно от 18 и oт 20 часа. Филмът „Наша Russia” е премиерен за България и ще бъде представен пред публика за първи път по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Негови създатели са комиците от най-известното руско тв-шоу „Комеди клъб”, които този път са решили да изявят таланта си в нещо по-сериозно като киното. Афоня пък е филм от 1975 г., абсолютен връх за своето време. Негов сценарист е Александър Бородянски, който е и председател на журито в Габрово. Ще можете да се срещнете и поговорите с него в паузите между прожекциите. Гост на вечерта ще е и директорът на руския културно-информационен център Владимир Иванов.
Снимка на новина 686
9 октомври 2010

Джеки, Джони и Чарли ще раздават автографи в събота вечер

„Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета” и „Мисия Лондон” са двата български филма, които можете да видите съответно от 18 и от 20 часа в съботната вечер.
8 октомври 2010

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ - Габрово, 7 - 13 октомври 2010 Програма

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ - Габрово, 7 - 13 октомври 2010 Програма
6 октомври 2010

Заповядайте на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

С българската анимация „Четвъртото желание” и италианската романтична комедия „Извинявай, но те обичам” ще започне първото издание на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ в Габрово. Откриването на фестивала ще се състои на 7 октомври в зала „Възраждане” от 19.00 часа.
Снимка на новина 683
5 октомври 2010

Концерт „Хей, приятелю, здравей!”

С концерт със специалното участие на Хайгашот Агасян ще посрещне новопостъпилите деца целодневна детска градина „Мики Маус” в Габрово. Той ще се състои на 6 октомври 2010 г. от 16.30 часа в двора на градината. По този начин детското заведение ще отпразнува и 35-годишнината от откриването си.
5 октомври 2010

Ремонт на библиотека „Априлов - Палаузов” по „Красива България”

Община Габрово подписа договор за ремонт на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” по проект „Красива България”. Общата стойност на строителните дейности е 136 734 лева, като половината от тях са съфинансиране от общинския бюджет.
4 октомври 2010

Няма пострадали деца от Габрово при катастрофата край Драгоман

Четири деца от Габрово са пътували във влака, който катастрофира тази сутрин. Инцидентът е станал около 7.50 часа в участъка между Драгоман и Драгоил, където са се ударили международният влак от Белград и служебен влак на БДЖ. Децата, от клуба по спортна акробатика и батут „Акро арт” не са пострадали и в момента пътуват към Габрово с треньора си Лилян Александров. Спортистите са се връщали с международния влак от състезание в Чехия. Родителите са уведомени за състоянието им веднага след инцидента.
Снимка на новина 680
3 октомври 2010

Комикси от Германия и Швейцария в библиотека „Априлов-Палаузов”

Най-добрите комикси на Германия и Швейцария ще бъдат представени в изложба в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”. Експозицията под надслов „Комикс-сцената в Германия и Швейцария” е подредена в отдел „Изкуство” и ще гостува в Габрово от 4 до 27 октомври 2010 г. Тя е подготвена от „Гьоте институт” – България и швейцарското посолство у нас с подкрепата на швейцарската културна фондация „Про Хелвеция”.
1 октомври 2010

Габрово подкрепя Дилма Русеф

Уважаеми съграждани,
Снимка на новина 678
1 октомври 2010

1 октомври – Световен ден на усмивката

На първи октомври за единадесети пореден път ще бъде отбелязан Световният ден на усмивката – ден, посветен на доброто настроение и добрите дела. Верен на мисията си да весели хората и да ги приобщава към ценностите на хумористичното изкуство, Домът на хумора и сатирата тази година ще раздава усмивки на чуждестранните туристи, почиващи в курортния комплекс Камчия на нашето Черноморие.
Снимка на новина 674
1 октомври 2010

Нова група малчугани посреща ЦДГ „Радост-2”

Двадесет и пет нови възпитаници ще посрещне на 1 октомври новооткритата група „Лъвчета” в целодневна детска градина „Радост-2”. Началото на тържеството, с което ще бъде отпразнувано събитието, е насрочено за 10.30 часа. Тригодишните палавници ще бъдат поздравени от настоящите обитатели на детското заведение със специално подготвена празнична програма, след което заедно ще засадят зелени храсти в двора на градината.