Уважаеми съграждани,

на 11 декември  Габрово ще защити пред международно жури своята кандидатура за Европейска столица на културата 2019. Ден по-късно имената на градовете, които ще продължат в надпреварата за титлата ще бъдат официално обявени. 10-членна делегация ще отпътува от Габрово, за да защити концепцията на града пред 13-членно жури със 6 представители на България и 7 от различни европейски държави. Един от най-важните критерии за оценка на претендентите е гражданското участие. Броени дни преди края на етапа на предварителен подбор Габрово има пълната увереност, че е един от градовете, събрал най-солидната гражданска подкрепа, благодарение на проведената кампания, обърната изцяло към хората, но и благодарение на самите хора – граждани на Габрово – отговорни към своя град, отдадени, разумни, търсещи.

Най-добрият начин да покажем своето единство и подкрепа за кандидатурата не само пред международното жури, но също пред България и Европа е да засвидетелстваме съпричастност към каузата не само на думи, но и на дела.

Ето защо екипът по кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата кани всички, които подкрепят града и неговите усилия в това изключително сериозно начинание, да станат част от едно „Отворено споразумение за сътрудничество”.

Всеки подпис, сложен под този „документ” ще е знак, че вярваме в силата на нашия град и изразяваме готовност да работим в името на неговото по-добро бъдеще.

Тези от Вас, които желаят да станат част от Споразумението могат да сложат своя подпис от днес – 5 декември 2013 г. /четвъртък/ до 12.00 часа на 10 декември  2013 г. /вторник/ в офиса на Областен информационен център – Габрово, също така в сградата на Община Габрово - в Центъра за информация и услуги на гражданите и в офиса на отдел Гражданска регистрация и административно обслужване, а в почивните дни в пунктове в сградите на двата търговски центъра – МОЛ Габрово и Тера МОЛ.

Пълният текст на споразумението може да видите тук.

Зимна обстановка в община Габрово към 08.00 часа на 06.12.2013 г.
6 декември 2013
Поздравление на кмета на община Габрово Таня Христова по случай Никулден
6 декември 2013