Снимка на новина 676
30 Септември 2010

Реконструкция на стадион „Христо Ботев”

Община Габрово започна реконструкция на тренировъчното игрище в спортен комплекс „Христо Ботев”. Основните видове строително-монтажни работи включват подготовка на основата – изриване на съществуващата шамотна настилка, ревизия и ремонт при необходимост на дренажната система, насипване с подравняване и валиране с несортиран трошен камък и пясък, полагане на изкуствена полиетиленова тревна настилка с пълнеж от промит кварцов пясък.
30 Септември 2010

Община Габрово се застъпи и за тунела под Шипка

Писмо в подкрепа на инвестиционното предложение на Агенция „Пътна инфраструктура" внесе Община Габрово по време на публичното обсъждане на Доклад за „Оценка на въздействието върху околната среда” (ОВОС) и Доклад за „Оценка на съвместимостта” (ОС) за Западния обходен път. Като допълнение в представеното становище, Община Габрово предложи на Агенция „Пътна инфраструктура” да допълни двата документа с информация за последния, V етап от проекта, а именно – тунелът под връх Шипка. В така започналата екологична процедура този етап е изключен.
Снимка на новина 672
28 Септември 2010

Обмяна на добри практики с Холандия в областта на управление на биологичните отпадъци

Консултативна група от България взе участие в едноседмично учебно посещение в холандския град Де Билт. По официална покана на заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева, участие в групата взе и екологът на Община Габрово инж. Ренета Кънчева.
Снимка на новина 664
25 Септември 2010

Среща на поколения от Поповския род в Боженци

На 25 септември 2010 г. от 14 часа ще се проведе среща на Поповския род в село Боженци. През годините Архитектурно-исторически резерват „Боженци” организира срещи на големи боженски родове – Поп Андреевия, Карадимитровия.
Снимка на новина 667
24 Септември 2010

„Размерът има значение” в Дома на хумора и сатирата

Провокативното наименование „Размерът има значение” обединява подбрани творби от художествения фонд на Дома на хумора и сатирата, характерни с нестандартните си размери
24 Септември 2010

Представяме ви програмата на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Филми от седем държави ще се борят за наградата на Габрово по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Той ще се проведе от 7 до 13 октомври и в рамките му ще бъдат представени 13 игрални, 1 документален филм, 2 програми класическа българска анимация, 1 книга и 1 изложба.
Снимка на новина 663
22 Септември 2010

Графити

Млади художници ще демонстрират утре, 23 септември, изкуството си, рисувайки графити. Инициативата е във връзка с Европейската седмица на мобилността, както и с Национална екоинициатива „LZ10GCG Узана 2010”. Идеята на Община Габрово е да се даде възможност на младежите да покажат таланта си, като при това не използват обществени сгради и неподходящи за това места.
Снимка на новина 662
21 Септември 2010

Сбор в село Боженци

На 22 септември 2010 г. на мегдана в Архитектурно-исторически резерват „Боженци” ще се проведе сбор. Празникът ще започне в 11 часа с празничен водосвет, последван от народни песни и танци на детска фолклорна група „Боженци” и Народно читалище „Светлина-1927” - село Жълтеш.
Снимка на новина 660
21 Септември 2010

Международен ден на мира и в Габрово

Областният управител Мариян Костадинов, кметът на Община Габрово Николай Сираков и представители на Областния съвет на ветераните от войните ще отбележат заедно Международния ден на мира - 21 септември. Тази година честването ще бъде свързано с важната роля, която се определя на младежта за изпълнение целите на хилядолетието - развитието и значението на мира, както и за тяхното бъдеще.
Снимка на новина 657
21 Септември 2010

Включете се в анкетата за Узана

От тази седмица, в рамките на един месец, в град Габрово се провежда анкетно проучване във връзка с разработването на Концепция за управлението на курортен комплекс Узана. Анкетата е анонимна, а целта е да се установи потребителският интерес към местността - целеви групи, предлагане и видове туристически услуги, качество на продукта и обслужването. В града са разположени три пункта за попълване на анкетите с кутии за събирането им – в Информационния център за обслужване на гражданите в сградата на Общината /под кулата/, във фоайето на МОЛ Габрово и в павилиона за вестници срещу ГУМ в центъра на града. Отзивчивостта на габровци в анкетирането ще допринесе за по-пълноценното проучване и изработване на качествен туристически продукт.
19 Септември 2010

Стартира проект „Обществена трапезария”

От 1 октомври 2010 г. Община Габрово стартира реализирането на проект „Обществена трапезария”, финансиран от фонд „Социално подпомагане” към Министерство на труда и социалната политика. Реализирането на услугата е свързано с предоставянето на безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.
Снимка на новина 656
17 Септември 2010

Габрово посреща участниците в 60-ата колоездачна обиколка на България

На 17 и 18 септември 2010 година град Габрово ще бъде домакин на VІІ етап от юбилейната 60-та международна колоездачна обиколка на България.
Снимка на новина 655
16 Септември 2010

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ – къде другаде, освен в Габрово

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ ще се проведе от 7 до 13 октомври в Габрово. Той има амбицията да възроди традициите на провеждания преди години в града Международен фестивал на комедийния филм, като едновременно с това го осъвремени и привлече национално и международно участие.
Снимка на новина 654
16 Септември 2010

АЕК „Етър” дари средствата от благотворителна изложба-базар на детски рисунки

Близо 800 лева са събрани от благотворителната изложба-базар на рисунки от пленера на детската рисунка „Етър 2010”. Средствата са предоставени за лечението на 6-годишната Ния Търновска от Габрово. Детето страда от тежка форма на епилепсия - епигрантмал и има нужда от непрекъснато лечение.
16 Септември 2010

Кампания против тютюнопушенето „Изборът е твой!”

Общинският съвет по наркотични вещества и Центърът за обществена подкрепа към Община Габрово стартират през новата учебна година кампания против тютюнопушенето под надслов „Изборът е твой!”.
Снимка на новина 648
16 Септември 2010

Весел четвъртък със Стайо Гарноев

„Разголена, душата ми танцува и пее” е името на изложбата, с която ще отбележи веселия си четвъртък Дома на хумора и сатирата. На 16 септември художникът Стайо Гарноев лично ще представи впечатляваща колекция от 37 свои живописни платна, които носят оригинални и нестандартни наименования като „Ангелът-хранител, дяволът и музата-дойка”, „За убаво и за нелно поп си требе”, „У лево от рая”, „В градината на Дядо Боже”, „Две музи оспорват таланта ми”, „За мен ти си морска сирена”, „И невестулка ще пази душите ни”. В тях ще усетите пулса на истинския живот – там е весело, пъстро и разгулно, а ако се вгледате още малко, няма как да не забележите и самия автор.
Снимка на новина 652
15 Септември 2010

Вандали рушат детска площадка

Фитнес уред на все още незавършена детска площадка в центъра на Габрово е счупен от вандали. Съоръжението се намира зад Мол Габрово, на мястото на стара междублокова площадка. Идеята на Община Габрово е тя да се възстанови като привлекателно място за игра, въпреки протестните писма, изпратени от недоволни жители на квартала. Четирите фитнес уреда за деца и възрастни са поставени миналата седмица на полянката между блоковете, която е почистена и окосена. Предстои и полагането на плочник.