Снимка на новина 723
3 ноември 2010

Кръгла маса за предучилищното възпитание в Габрово

Кръгла маса на тема „Проблеми на предучилищното възпитание в гр
1 ноември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави Дилма Русеф по повод избирането й за президент на Бразилия

Кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати поздравителен адрес до новоизбрания президент на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф. В текста до бразилката с габровски корени е записано:
Снимка на новина 721
1 ноември 2010

Поздравление на кмета по случай първи ноември

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЯТЕЛИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,От името на Община Габрово и от свое име Ви поздравявам по повод Деня на народните будители и българските учени – първи ноември.
Снимка на новина 707
1 ноември 2010

Програма за отбелязването на Деня на народните будители

Първи ноември - Ден на народните будители
30 октомври 2010

Кметът Николай Сираков благодари на полицията

По случай установяването и задържането на убиеца на преподавателя от Националната Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати благодарствено писмо до директора на Областната дирекция на МВР в Габрово комисар Денислав Донков. В него е записано:
Снимка на новина 698
30 октомври 2010

Трети регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

Третият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще се проведе на 30 и 31 октомври 2010 г. в Габрово. Организатори на проявата са Община Габрово, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”. Целта на надпреварата е да се съхранят и популяризират местните фолклорни обичаи, както и да се издирят млади таланти. Жури на конкурса ще бъдат специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията.
Снимка на новина 718
29 октомври 2010

Разделно събиране на електронно и електрическо оборудване

„Промени себе си, спаси природата!” Организацията по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” съвместно с Община Габрово, стартираха нова система за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, генерирано от населението на територията на общината.
Снимка на новина 709
29 октомври 2010

Училище „Иван Вазов” отбелязва своя патронен празник

С празнична програма и урок по родолюбие ще отбележи патронния си празник и 52-годишнината от основаването си oсновно училище „Иван Вазов” в Габрово. Тържественото честване ще се състои на 29 октомври 2010 г. от 10.30 часа.
Снимка на новина 719
29 октомври 2010

Стартира проект „Компас за ново начало”

Проект на име „Компас за ново начало” стартира днес институт „Отворено общество” с подкрепата на Община Габрово и „Веда Консулт”. Той е насочен към 15 младежи, които в момента са включени в метадонова програма за лечение на наркозависими и има за цел да помогне за ресоциализацията и повишаването на квалификацията им. В рамките на проекта ще се проведе компютърно обучение за придобиване на квалификация „Оператор на компютър” и провеждане на тренинг за кариерно развитие - представяне на интервюта, водене на диалог, писане на CV.
Снимка на новина 705
29 октомври 2010

Габрово – Тун: които си приличат, се привличат

Тържествена вечер под надслов „Габрово – Тун: които си приличат, се привличат” ще се състои на 29 октомври 2010 г. в Дома на хумора и сатирата. Организатори на проявата са едноименния музей и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово.
28 октомври 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на преподавателя от Национална Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати съболезнователен адрес до учителите и учениците от гимназията, и до близките на починалата. В него е записано:
Снимка на новина 714
27 октомври 2010

Кметът на Габрово Николай Сираков се срещна с дърводобивните фирми в региона

Кметът на Община Габрово Николай Сираков се срещна вчера с фирмите за дърводобив, които извършват плановата сеч в региона. Те разговаряха по два основни въпроса – незаконно пребиваващите в града техни работници и пътищата, които камионите им използват.
Снимка на новина 713
27 октомври 2010

Започна приемането на оферти за новото крило на Априловската гимназия

Довършването на новото крило на Априловската гимназия вече е една крачка напред. Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) даде старт на изборната процедура, която ще определи изпълнителя на обществената поръчка за довършване на строежа. Документацията може да се получи до 12 ноември в сградата на Министерството, а офертите ще бъдат отворени на 24 ноември 2010 г. в 14 часа.
Снимка на новина 710
26 октомври 2010

Честит празник, габровски строители!

От името на Община Габрово и от свое име най-сърдечно ви поздравявам по повод професионалния ви празник – Димитровден – денят на всички строители, архитекти, проектанти и строителни инженери.
Снимка на новина 706
25 октомври 2010

Обновена детска площадка

Децата от квартал Младост вече ще се радват на нови съоръжения на площадката срещу блок Катюша. Там е монтирана люлка-везна с противоударна настилка, както и игра „Морски шах”, подходяща и за деца с двигателни увреждания. Поставени са две нови пейки и е завършен живият плет, като са засадени 300 храста от вида лигуструм.
Снимка на новина 704
22 октомври 2010

Ученици от Тун ще готвят с възпитаници на габровската гимназия по туризъм

Шестима ученици, заедно с трима свои преподаватели от швейцарския град Тун ще бъдат на едноседмично посещение в Габрово. Групата представлява Професионалното училище на град Тун и ще остане в града от 25 до 31 октомври 2010 г., за да участва в съвместен проект за обмен с Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов”.
Снимка на новина 702
21 октомври 2010

Публично представяне на „Концепция за устойчиво развитие и управление на местност Узана”

Публично представяне на окончателен вариант на „Концепция за устойчиво развитие и управление на местност Узана” ще се състои на 22 октомври 2010 г.
Снимка на новина 703
20 октомври 2010

Новият руски консул представи екзекватурата си на кмета Николай Сираков

Новият генерален консул на Руската Федерация в Русе Владимир Климанов проведе среща с кмета на Община Габрово Николай Сираков, на която връчи копие на удостоверение от министъра на външните работи на Република България, с което се признават консулските му функции.
Снимка на новина 701
20 октомври 2010

Кметът Сираков поздрави световния шампион по шотокан

Кметът на Община Габрово Николай Сираков се срещна и отправи личен поздрав към световния шампион по шотокан карате-до – габровецът Александър Стоянов.