Снимка на новина 750
18 ноември 2010

Поредната увредена детска площадка

Една от най-новите детски площадки в Габрово вече е нападната от вандали. Съоръжението с фитнес уреди, построено в междублоков терен на ул. „Свищовска” по поръчка на търговска верига „Лидл”, беше открито в началото на месец май.
Снимка на новина 749
17 ноември 2010

Обществени химически тоалетни в Габрово

Осем химически тоалетни, свободни за обществено ползване, са поставени в различни райони на Габрово. Стандартните тоалетни кабини TOI Fresh са предоставени на Община Габрово от фирма „ЕКОТОЙ”, която е ангажирана и с обслужването им.
Снимка на новина 744
16 ноември 2010

Кампания за развитие на толерантността

Център за обществена подкрепа стартира кампания за развитие на толерантността сред подрастващите, която ще продължи до края на учебната 2010/2011 година. Тя ще започне на 16 ноември 2010 г. от 15 часа в ресторант „Боила” с празник по случай Международния ден на толерантността под надслов „Приятелство”.
Снимка на новина 741
15 ноември 2010

Дирекция „Местни данъци и такси” с удължено работно време

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че във връзка с приключване на годината и увеличаване възможността на гражданите за заплащане на дължимите данъци, касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време от 15 ноември до 31 декември 2010 година.
15 ноември 2010

Концертът на Харлем Госпъл Хор в Габрово се отменя

Kонцертите на световноизвестния Харлем Госпъл Хор в градовете Габрово, Русе, Шумен, Бургас, Варна и Пловдив няма да се състоят. Според продуцентската компания „АРТ БГ”, причината е отказ на двама генерални спонсори за страната да подкрепят финансово събитието, поради внезапно възникнали за тях затруднения. При така създалите се обстоятелства „АРТ БГ” не е в състояние да поеме изцяло разноските по скъпа продукция като Харлем Госпъл Хор, включително обявените цени на билетите, които са няколко пъти по-ниски от средните за чуждестранен артист у нас.
12 ноември 2010

Корозия причини падане на електрически стълб

Корозия на метала в основата е причината електрически стълб да падне на улица „Христо Ботев” в Габрово. При инцидента няма пострадали граждани, повредени са два автомобила, паркирани на пътното платно.
Снимка на новина 739
11 ноември 2010

Няма време...

„Няма време...” е мотото на Карнавал 2011”, обяви днес кметът Николай Сираков и завърза стрелките на габровския часовник, за да го забави малко. Така, в Дома на хумора, точно в 11 часа и 11 минути на 11 ноември (единадесетия месец от годината), бе даден старт на петото годишно време – карнавалното.
Снимка на новина 738
11 ноември 2010

Извънредна заповед

Снимка на новина 732
11 ноември 2010

Откриваме петото годишно време

Петото годишно време – карнавалното, ще бъде открито в Дома на хумора и сатирата в 11 часа и 11 минути на 11 ноември - 11-ия месец на годината
Снимка на новина 737
10 ноември 2010

Малките славейчета празнуват рождения си ден

С игри и забавления малките възпитаници на „Славейче” отпразнуваха днес 31-ия рожден ден на детската ясла. На тържеството присъства и кметът на града Николай Сираков, който поздрави малчуганите. В чест на празника, в двора на детското заведение бяха засадени две брезички – едната от градоначалника, а другата – от директора на „Славейче” Марияна Митева.
Снимка на новина 736
10 ноември 2010

XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011

От май до септември на следващата 2011 година Домът на хумора и сатирата в Габрово ще бъде домакин на най-мащабната международна проява в България в областта на хумористичното изкуство. В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 21 май 2011 г. във „веселата къща” ще се открие XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011. Негови организатори са Домът на хумора и сатирата, Община Габрово, Министерството на културата и Сдружение „Хумор на народите”.
Снимка на новина 729
5 ноември 2010

Артисти от „Габровче” с награди от национален конкурс

Димитър Цонков и Пламен Дочев от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” се завърнаха с призове от четвъртия Национален конкурс за тамбура „Руско Стефанов”, който се проведе в Сунгурларе. Тричленното жури оцени 65 участника от Пловдив, Шумен, Кюстендил, Варна, Котел, Широка лъка, Габрово и Сунгурларе, разпределени в 3 категории и 3 възрастови групи.
Снимка на новина 728
5 ноември 2010

Национална кръгла маса за транспортните проблеми в България

Трета национална кръгла маса на тема „Транспортните проблеми в България” ще се проведе на 5 ноември 2010 г. от 13 часа в ритуалната зала на Община Габрово.
5 ноември 2010

Общинската преброителна комисия набира контрольори и преброители

Правила и план за работа прие Общинската преброителна комисия на първото си заседание. На него комисията за организационно-техническата подготовка и провеждане на преброяването на жилищния фонд и населението на община Габрово през 2011 година реши, набирането на кандидати и подборът на преброители и контрольори да се проведе през периода от 10 ноември до 10 декември 2010 година.
Снимка на новина 726
4 ноември 2010

Усмивката на Шопен ще грейне в Дома на хумора и сатирата

На 4 ноември 2010 г. от 17.30 часа, в зала 3 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита изложба от сатирични рисунки на творци от 33 страни, които представят по оригинален начин личността и творчеството на Шопен. Тя е резултат от международен конкурс, който организира Музеят на карикатурата във Варшава по повод 200 години от рождението на великия композитор. Събитието става възможно със съдействието на Полския институт в София и неговият директор Анна Пахла, която ще има честта да открие изложбата.
Снимка на новина 725
4 ноември 2010

Сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев гостува на Ути

За петото годишно време – карнавалното, което започва в единадесет часа и единадесет минути на единадесетия ден от единадесетия месец на годината, ще говори сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев в предаването „Бързо, лесно, вкусно”. Той ще гостува на БНТ и Ути Бъчваров на 4 ноември 2010 г. от 12.30 часа.