Снимка на новина 774
6 декември 2010

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата
3 декември 2010

Семинар на Клуба на стипендиантите към фондация „Конрад Аденауер”

Семинар на тема „Лидерство и реформи по време на криза” организират фондация „Конрад Аденауер” и Клубът на стипендиантите към Фондацията на 3 и 4 декември 2010 г. във Велико Търново и в Габрово.
Снимка на новина 769
3 декември 2010

Центърът за деца аутисти на една година

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър „Келер” ще отпразнува своя първи рожден ден на 7 декември 2010 г.
Снимка на новина 770
2 декември 2010

Габрово се включи в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН

„Отговорни ли са информираните млади хора в аспекта на превенцията на ХИВ/СПИН” беше темата на дебата, които се състоя вчера в Община Габрово по повод Световния ден за борба със СПИН. В него участваха представители на РИО на МОН, РИОКОЗ, БМЧК, Община Габрово, МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, сдружение „Социален диалог-2001”, журналисти, учители и доброволци.
Снимка на новина 768
1 декември 2010

Баба Райна от село Трънето стана на 100 години

Райна Семова Маринова от село Трънето е поредният столетник в габровска област. Тя е родена на днешния ден в далечната 1910 година и е отгледала две деца, четирима внуци и двама правнука. „100 години минаха като сто дена”, обобщи живота си бабата пред кметския наместник на с. Трънето Никола Корназов и секретаря на Община Габрово Силвия Даскалова. Тя подари на рожденичката букет цветя, торта и шампанско и й предаде поздравителен адрес от кмета на Габрово Николай Сираков, с пожелания за здраве, балканска издръжливост, силен дух и хубави мигове с близките на сърцето й хора. Баба Райна е от родословното дърво на дядо Костадин от село Бойновци, който живял 103 години. „Ако бях имала по-добър живот, щях да живея повече”, казва тя и си спомня гладните години по време на войните - Балканската и Междусъюзническата, когато баща й служил цели 7 години и оставил сами малките си деца.
Снимка на новина 767
1 декември 2010

Поздравления за вицешампионката по батут

Кметът на Община Габрово Николай Сираков поздрави лично вицесветовната ни шампионка по скокове на батут Христина Пенева. 11-годишната възпитаничка на габровския клуб „Акро арт” извоюва второто място в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години на 20-ото световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе във френския град Метц. Световни шампионки станаха представителките на САЩ, само с три стотни по-висока оценка заради по-голямата трудност на съчетанието си.
Снимка на новина 765
1 декември 2010

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина
Снимка на новина 734
1 декември 2010

„Баба Зула” започва турнето си от Габрово

На 1 декември 2010 г., от 20 часа, една от най-известните турски групи, „Баба Зула”, ще изнесе концерт в спортна зала „Орловец” в Габрово. Организатори са Spectrum Event Agency и Община Габрово.
Снимка на новина 763
30 ноември 2010

Стартира проектът „Обедна маса”

Ученици от социално-слаби семейства ще получават от 1 декември тази година безплатен топъл обяд в рамките на осмия проект „Обедна маса”. Изпълнител на разработката, на доброволни начала, е Женско благотворително дружество „Майчина грижа”, а финансирането се осъществява от Съюза за подпомагане на партньорството Тун-Габрово.
Снимка на новина 764
30 ноември 2010

Завършени ремонти на общинската пътна мрежа

Завършен е ремонтът на пет участъка от общинската пътна мрежа. Най-увредените места са цялостно преасфалтирани, а останалите са изкърпени.
Снимка на новина 761
29 ноември 2010

Коледа в Габрово

Въпреки кризата и стеснения бюджет, Габрово ще отбележи подобаващо коледните празници. Сред богатата програма са концертите на габровския камерен оркестър, детския фолклорен ансамбъл „Габровче”, „Оркестър Габрово”, НЧ „Габрово-2002”, Смесен хор „Априлов - Палаузов”. Държавният куклен театър – Габрово ще се представи с безплатни постановки, а Коледният град ще бъде обогатен с нови приказни герои и отново ще срещне малчуганите с добрия Дядо Коледа. Отново ще бъде връчена наградата на Община Габрово на името на Христо Цокев и ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти на Габрово за 2010 година.
Снимка на новина 759
25 ноември 2010

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...
Снимка на новина 758
23 ноември 2010

Създаваме фонд „Култура”

Културни и неправителствени организации, читалища и всички хора, които имат добри идеи в областта на културата, но им липсва подкрепа, за да ги реализират, вече ще могат да кандидатстват за финансиране от новоучредения фонд „Култура”. Той ще започне да функционира догодина и първоначално средствата ще бъдат отпускани от общинския бюджет.
Снимка на новина 755
22 ноември 2010

Нови детски площадки

Две нови детски площадки вече радват децата на Габрово. Едната от тях се намира в кв. Голо Бърдо, на площад „Пробуда”, на място където и преди имаше детска площадка. Съоръженията й обаче бяха демонтирани поради опасност за експлоатация.
Снимка на новина 754
22 ноември 2010

Партньорството Габрово – Тун ще продължи с размяна на ноу-хау

Мелхиор Букс – президент на сдружение за подпомагане на партньорството Тун – Габрово и Сандра Руп – градски съветник и координатор на проектите Тун-Габрово, бяха на работно посещение в града ни. Заедно с кмета Николай Сираков и координатора на проекта от българска страна Анелия Цанкова, те обсъдиха четиригодишната програма за сътрудничество на двата града и програмата за сътрудничество за 2011 г. Те ще бъдат подписани в Тун в края на декември тази година. Въз основа на 4-годишната програма, двата града ще могат да кандидатстват за финансиране с общ проект към Кохезионния фонд. Пряко обвързано с него е и вече официално регистрираното „Сдружение за приятелство Габрово – Тун”.
Снимка на новина 753
22 ноември 2010

Започна доставката на нова техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”

От 15 ноември 2010 г. започна доставката и инсталирането на компютри и периферна техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. 455 обществени библиотеки, сред които 410 читалищни, 27 регионални, 12 градски и 6 общински от 234 общини в цялата страна, са включени в Етап 2009 г. на програмата. 105 от библиотеките са разположени в населени места под 1000 души.
Снимка на новина 752
20 ноември 2010

Наградиха победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед”

Официално награждаване на победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед” се състоя на 18 ноември 2010 г. в детския отдел на Регионална библиотека „Априлов–Палаузов” в Габрово.
Снимка на новина 748
20 ноември 2010

Габрово в „Глобусът” на БТВ

Какво узнаха за Габрово пътешествениците от предаването „Глобусът” на БТВ можете да видите тази събота, 20 ноември, от 12 часа. Предаването ще разходи зрителите из забележителностите на града, ще им разкаже много габровски шеги и ще ги впрегне в работа из занаятчийските работилнички на Етъра.