Снимка на новина 824
11 януари 2011

Отпуснати са средства за свлачището на Маркотея

450 хиляди лева са отпуснати от МРРБ за укрепване на част от свлачището в кв. Маркотея. Средствата са за укрепване на основната деривация, свързваща язовир „Христо Смирненски” с пречиствателната станция за питейни и отпадни води. Това е основният водопровод с фи 1000, и в случай на прекъсването му, по-голямата част от Габрово ще остане без вода за дълго време.
Снимка на новина 823
10 януари 2011

Кампания за регистрация на домашните любимци чрез микрочип

Община Габрово стартира кампания за регистрация на домашните любимци чрез микрочип. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, при навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст, собственикът регистрира животното при ветеринарен лекар, като представя документ за платена такса. Според Закона за защита на животните, ако на кучето ще бъде поставен микрочип, за първата година от неговото регистриране такава такса не се заплаща.
Снимка на новина 822
10 януари 2011

Започна подготовката на група за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми в Габрово

Кметът на Община Габрово Николай Сираков получи една от фотографиите от изложбата „Ангели с мисия... Продължението” на фондация „Искам бебе”. Подаръкът е знак на благодарност за подкрепата на Общината при създаването на психологическа програма за двойки с репродуктивни проблеми в Габрово.
Снимка на новина 821
10 януари 2011

Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” продължава

До 4 март 2011 година ще продължи набирането на средства за носии на музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл „Габровче”. Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” беше обявена на традиционния благотворителен коктейл на кмета на Габрово през декември. До момента са събрани близо 4 хиляди лева за носии на ансамбъла.
Снимка на новина 819
7 януари 2011

„Близо до природата” в Дома на хумора и сатирата

Първата от поредицата тематични изложби под надслов „Близо до природата” е аранжирана в зала 3 на Дома на хумора и сатирата
Снимка на новина 712
6 януари 2011

Конкурс за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти”

Община Габрово и Музей „Дом на хумора и сатирата” организират общинска изложба-конкурс за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти”. Проявата има за цел да стимулира и популяризира детското творчество на основата на партньорските отношения между градовете Габрово (България) и Никелино (Италия). За целта паралелно в двата града се организират едноименни конкурси, като подбрана сборна изложба от тях ще се открие последователно и в Никелино, и в Габрово.
Снимка на новина 817
4 януари 2011

Кметът на Габрово Николай Сираков ориса първото бебе за 2011 година

Да бъде здрав, благословен от Бог и все такъв късметлия пожела кметът на община Габрово на първото бебе, родено в града за 2011 година. То се казва Васил Колев и нетърпеливо проплака цели 20 дни преди термина – на 1 януари в 19 часа в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.
Снимка на новина 814
31 декември 2010

За употребата на пиротехнически средства на територията на община Габрово

Във връзка с наближаващите новогодишни празници Община Габрово напомня, че според Наредба № 3 за опазване на обществения ред и сигурността на територията на община Габрово, чл. 4, ал. 4, ал. 5, ал. 6 и ал. 7, на гражданите се забранява:
Снимка на новина 815
29 декември 2010

През март стартира програма в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Община Габрово ще финансира създаването на психотерапевтична група в помощ на двойки с репродуктивни проблеми, съобщи кметът на Габрово Николай Сираков по време на откриването на изложбата „Ангели с мисия... Продължението”. Тя се организира от фондация „Искам бебе” и има благотворителен характер. Събраните средства от продажбата на 50-те фотографии на бебета, заченати ин витро, ще бъдат използвани за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.
Снимка на новина 813
29 декември 2010

Партньорството Габрово - Тун продължава с обмен на ноу-хау

С обмен на ноу-хау ще продължи партньорството между Габрово и Тун, стана ясно след завръщането на кмета на Община Габрово Николай Сираков от швейцарския град. Целта на визитата му беше доуточняване и подписване на програмата за сътрудничество за 2011 година, обсъждане на възможностите и конкретни мерки във връзка с продължаването на партньорството след 2011 година и срещи с делови кръгове.
Снимка на новина 810
28 декември 2010

В очакване на бебе 2011

Специални подаръци от кмета ще получи първото бебе за 2011 година, родено в община Габрово. По време на редовния си седмичен брифинг Николай Сираков изрази надежда, че първото бебе на Габрово ще се появи още в първите минути на новата година и няма да се наложи да сме в очакване няколко дни. „Ще се радвам първото бебе да е момиченце, защото според народното поверие годината ще е плодордна и мирна. Ако пък е момченце, ще е здрава, но може и да е бурна, заради по-буйния характер на момчетата, а това пък може да рефлектира върху изборните страсти наесен...”, отбеляза духовито габровският кмет.
28 декември 2010

„Премиера без опашка” на нова книга с пътеписи за Габрово

„Премиера без опашка” на новата си книга с пътеписи за Габрово ще направят Момчил Цонев и Даниела Цонева. Събитието е на 28 декември, вторник, от 17 часа в габровската книжарница „Пингвините”. От 28 декември „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” ще бъде и на габровския книжен пазар. Това е втората книга от историческата колекция „Габрово – живият град”, която започна с фотографското издание „Имало едно време в Габрово”.
Снимка на новина 806
28 декември 2010

Заповядайте на една различна фотоизложба

Откриване - 28 декември 2010 г., вторник, 11 часа, „МОЛ Габрово”
Снимка на новина 805
28 декември 2010

Покана за пресконференция

През месец декември 2010 г. успешно приключва изпълнението на договор № ПО1-12-20/07.12.2009 г. за финансиране на проект „Опазване на биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията”. Във връзка с приключване изпълнението на проекта, на 28 декември 2010 г. от 11 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово ще се състои заключителна пресконференция.
Снимка на новина 811
28 декември 2010

Кметът на Община Габрово благодари на децата от ДДЛРГ „Христо Райков”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков посети дома за деца, лишени от родителска грижа „Христо Райков”
Снимка на новина 807
27 декември 2010

Кметът на Община Габрово стана член на „Кметове за мир”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков стана член на международната организация „Кметове за мир”
Снимка на новина 803
23 декември 2010

Коледа дойде в дома за възрастни хора с физически увреждания

С торта, бяло вино и баница с късмети дойде Коледата в дома за възрастни с физически увреждания в Габрово. На специалното тържество бяха поканени и служители на Общината, които почетоха събитието заедно със зам.-кмета инж. Добрин Савчев. Концерт с народни песни изнесе формация „Наслада” към читалище „Габрово”, а хората в дома показаха, че здравословните проблеми не са пречка за бодрия дух. Те бяха организирали томбола с награди, а сред късметите в баницата специално място беше отредено на любовта.
Снимка на новина 800
22 декември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави столетника Стефан Гушев

Вековен юбилей празнува днес Стефан Методиев Гушев от Габрово. Забележителният повод бе отбелязан със специално устроено тържество в известно габровско заведение. За да поздравят рожденика бяха дошли близки, роднини и комшии, цялото му потомство, приятели от родното му село.