Снимка на новина 867
8 февруари 2011

Николай Сираков: „Имаме ясна визия за развитието на спорта в Габрово”

„Когато говорим за управление на спорта, имаме ясна визия за неговото развитие и сме готови за конструктивни разговори, както по отношение на спортните дейности, така и по моментното състояние и перспективи за развитието на спортната база”, каза по време на редовния си брифинг кметът на Община Габрово Николай Сираков. Той изрази несъгласието си с твърденията, лансирани в медиите, че габровският спорт замира и отбеляза, че по този начин успехите на габровските спортисти се омаловажават.
7 февруари 2011

Отчет за дейността на Общински инспекторат през януари представи кметът на Габрово пред медиите

Отчет за дейността на общинския инспекторат през януари представи кметът на Габрово Николай Сираков пред медиите днес.
Снимка на новина 860
3 февруари 2011

Христо Комарницки – лауреат на специалната награда на Дома на хумора и сатирата

Ценителите на карикатурата вече се радват на тридесет и шестото издание на Националната изложба на българската карикатура в София, която се откри на 1 февруари в залите на Съюза на българските художници. Експозицията е актуален преглед на постиженията от 2010-2011 година и може да бъде вярно огледало на нашата съвременност.
Снимка на новина 857
3 февруари 2011

За чашата с питието и народните традиции

На 3 февруари от 17.30 часа в зала 5 на Музея „Дом на хумора и сатирата” предстои да бъдат открити едновременно три изложби.
Снимка на новина 856
2 февруари 2011

Габрово и Франция с готовност за съвместна работа в областта на образованието и културата

Община Габрово започва проучване за създаване на филиал на френски университет в града. За това се договориха кметът Николай Сираков и Жил Руе, аташе за университетско и научно сътрудничество в посолството на Франция у нас. На срещата, на която присъства и областният управител Мариян Костадинов, беше коментирана възможността това да стане в партньорство с Технически университет - Габрово.
31 януари 2011

Информация във връзка с туристическия данък

Във връзка с въвеждането на туристически данък, всички лица, предоставящи нощувки на територията на община Габрово, съгласно Параграф 27 от Преходните и заключителните разпоредби от Закона за местните данъци и такси, са длъжни да предоставят писмена декларация с информация за броя на леглата в обекта. Декларацията може да да бъде намерена на сайта на Община Габрово www.gabrovo.bg, раздел “Административни услуги”, подраздел “Местни данъци и такси” или да бъде изтеглена от тук.
Снимка на новина 849
25 януари 2011

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” отвори врати ремонтирана и модернизирана

Ремонтираната сграда на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и програмата „Глоб@лни библиотеки" официално започнаха работа в Габрово. Стартът беше даден от кмета на града Николай Сираков и ръководителя на „Глоб@лни Библиотеки” Трендафил Меретев. Сред официалните гости беше и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.
Снимка на новина 846
24 януари 2011

Котешко нашествие в Дома на хумора и сатирата

През целия месец февруари, в Дома на хумора и сатирата, ще бъде изложена любопитна тематична колекция от любителски фотографии, посветени на най-гальовните домашни любимци – котките
Снимка на новина 844
21 януари 2011

Кметът на Габрово Николай Сираков почете акушерите на Бабинден

С изписването на близнаците Виктория и Даниел започна Бабинден в родилното отделение и неонатологията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово. Празникът идва от езически времена и има славянски корени – на него се почитат „бабите” – жените, асистирали при раждането на дете.
Снимка на новина 842
20 януари 2011

Туристическият данък в община Габрово – по-нисък от допустимия по закон

Отчет на свършеното през 2010 година, приемане на програма за развитие на туризма за 2011 година и законовите изисквания около нововъведения туристически данък бяха основните теми, които се обсъдиха на заседание на консултативния съвет по туризъм в Община Габрово. На него присъстваха представители на Общината, хотелиери, РТА „Стара Планина”, ДНП „Централен Балкан”, АЕК „Етър”, „Дом на хумора и сатирата”, ДПП „Българка”, гимназията по туризъм.
19 януари 2011

Съобщение във връзка с Наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища

На основание чл. 11, ал. 1, т. 1, т. 3, т. 4 и т. 5, във връзка с чл. 11, ал. 3 от Наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища (НУРУЖННОЖ), Комисията по чл. 8, ал. 1 от наредбата, изважда от картотеката гражданите:
19 януари 2011

Подмяна на линейни кранове е причина за спиране на водата

Подмяна на остарели спирателни кранове е причина за режима на водоподаване в лявата част на града в посока по течението на р. Янтра. В района минава основен водопровод, по който през 1964-та година са монтирани линейни кранове. По-голямата част от тях не работят или се повреждат при авария. Поради тази причина досега при извършване на по-големи ремонтни дейности се налагаше спирането на водата в няколко квартала.
Снимка на новина 835
18 януари 2011

Община Габрово ще обучава работещи в социалната сфера

Четири обучения за служителите в Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип и Звено „Майка и бебе” ще организира Община Габрово по проект „Стъпки към самостоятелност”. Той ще стартира през месец март тази година.
Снимка на новина 832
17 януари 2011

„Златна книга” – поредната престижна награда за музея „Дом на хумора и сатирата”

Към богатата колекция от заслужени награди през годините, този месец Домът на хумора и сатирата ще получи и отличието „Златна книга”. Наградата е от Европейската научна и културна общност и се присъжда за завоюван висок престиж, обществено признание и принос към развитието на българската култура.
Снимка на новина 829
12 януари 2011

Работещите в сферата на образованието с нов колективен трудов договор

Колективен трудов договор за сектор „Образование” подписаха днес кметът на Община Габрово Николай Сираков и представители на синдикалните и работодателските организации. Той обхваща работещите в общинските детски градини и училища и беше определен от синдикатите като „изключителен успех, който защитава професионалните, трудовите и социалните права на служителите в сферата”.
Снимка на новина 828
12 януари 2011

Община Габрово с поредна награда за рали „Узана”

Кметът на Община Габрово Николай Сираков получи награда от Българската федерация по автомобилен спорт за принос в развитието му в гр. Габрово през сезон 2010. Общината и лично градоначалникът бяха отличени за добрата организация на десетия кръг от планинския шампионат по автомобилизъм – рали „Узана”. Той се провежда в габровския курорт за 42 път и тази година се радва на най-голям интерес сред състезанията в шампионата – 39 участници.