Снимка на новина 287
15 октомври 2009

Девет търговски обекта отличени със стикер и грамота

Девет търговски обекта на територията на общината получиха стикер с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”, както и грамота-благодарност от името на Община Габрово за включването им в кампанията „Проблем ли е торбичката от полиетилен?”.
Снимка на новина 286
15 октомври 2009

Втори регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

На 17 октомври 2009 г. от 10 часа в дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово ще се проведе второто издание на регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”. Проявата се провежда по инициатива на детски фолклорен ансамбъл „Габровче” с подкрепата на Община Габрово, НЧ „Габрово” и РЕКИЦ „Читалища”.
Снимка на новина 285
14 октомври 2009

Денят в снимки

14 октомври. Ден на Света Петка Българска и Духовен празник на Габрово. Откриване на детска градина „Радост” 2
Снимка на новина 284
13 октомври 2009

Весел четвъртък в Дома на хумора и сатирата

В музея "Дом на хумора и сатирата" гостува Международният фестивал за афоризъм и карикатура от град Струмица, Македония. Организаторите от културния център „Антон Панов” са подбрали творбите на 80 карикатуристи от 26 държави, за да представят своя световноизвестен конкурс. Неговата тема кореспондира с основния дух на местния карнавал – еротиката, без която не минава нито едно подобно събитие.
Снимка на новина 281
12 октомври 2009

Томислав Дончев с награда за общинар-реформатор

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев получи наградата на Национално сдружение на общините в Република България за Общинар-реформатор. Отличието се връчва за траен принос в развитието на местното самоуправление.
Снимка на новина 276
9 октомври 2009

Публична покана за изразяване на интерес

Във връзка с предвиждането на необходимите средства в бюджета за 2010 година, Община Габрово отправя публична покана за изразяване на интерес за доставка и монтаж на висящи цветни саксии заедно с механизъм за закрепване към стълбовете на уличното осветление в Централна градска част.
Снимка на новина 277
8 октомври 2009

Общинският съвет за тристранно сътрудничество обсъди социално-икономическата ситуация в региона

По инициатива на кмета на Община Габрово Томислав Дончев на 7 октомври 2009 г. се проведе заседание на Общинския съвет за тристранно сътрудничество за обсъждане на социално-икономическата ситуация в региона и резултатите от действията по време на криза.
Снимка на новина 274
7 октомври 2009

„Благоустрояване” е готово за зимата

Почистването на основната градска улична мрежа до края на 2012 г. е задължение на „Благоустрояване” ЕООД съгласно договор за изпълнение на обществена поръчка между Община Габрово и дружеството.
Снимка на новина 272
7 октомври 2009

50 години Габровски духов оркестър

Юбилеен концерт на Представителен духов оркестър - Габрово по повод неговата 50-годишнина ще се състои на 7 октомври 2009 г. от 18.30 часа в дома на културата „Емануил Манолов”.
Снимка на новина 273
6 октомври 2009

Вандали вилняха през нощта в центъра на града

Обърната химическа тоалетна, съборени саксии, обърнати кошчета за смет – това са видимите поражения от акцията на безименни вандали, вилняли през нощта в центъра на града.
Снимка на новина 271
5 октомври 2009

Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Технически университет – Габрово

Седмица на „отворените врати” за първокурсниците от Техническия университет в Габрово под надслов „Опознай Габрово, за да го обикнеш” ще се проведе от 12 до 18 октомври 2009 година.
Снимка на новина 267
2 октомври 2009

Конкурс за дизайн на лого на габровския зоопарк

Община Габрово обявява конкурс за изработване на дизайн за лого на Зоопарк Габрово. Дизайнът трябва да е авторски, да не копира или напомня на съществуващи лога и да е лесно разпознаваем. Логото трябва да може да бъде използвано графично и в цветен вариант. Размерът и видът на логото трябва да позволяват лесно разчитане на името на зоопарка. Да бъде семпло, привлекателно и ясно при значително намаление.
30 Септември 2009

Двама мъже, пожелали анонимност, съдействат на Общинския инспекторат

Ръководителят на Общинския инспекторат при Община Габрово Климент Кунев изказва своята благодарност на двама млади мъже от града, пожелали да останат анонимни за широката общественост, които на 24 септември 2009 г. около 18 часа са сигнализирали за грубо нарушение на разпоредбите на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Габрово.
26 Септември 2009

Ден на диалога в Габрово

На 28 септември 2009 г. от 10 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе Ден на диалога между законодателната и местната власт на тема „Развитие на европейски тип местни финанси”.
Снимка на новина 260
23 Септември 2009

Кампанията „За да има утре...” стартира с представянето на филм

На 24 септември 2009 г. от 15 часа в Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово ще бъде представен филмът „Умирай лесно” на журналистката Емилия Антонова. Събитието се организира от Центъра за обществена подкрепа и Областен съвет по наркотични вещества към Община Габрово, по чиято инициатива са закупени двете части на филма. На него са поканени всички директори на учебни заведения на територията на община Габрово, представители на местното управление, институции и НПО, както и доброволци от различни младежки организации.
Снимка на новина 259
23 Септември 2009

Дни на интелигентната енергия в Габрово

За втори път в Габрово ще се проведат Дни на интелигентната енергия. За разлика от миналата година съпътстващите събития ще продължат близо два месеца, като в проявите ще се включат експерти, граждани, спортисти, ученици и дори деца от детските градини.
Снимка на новина 262
22 Септември 2009

Габровски ученици ще се обучават в Полша

Възпитаници на Националната Априловска гимназия и на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев” ще имат възможност да се обучават в побратимения на Габрово полски град Нови Сонч. За това се договориха зам.-кметът Йежи Гвиждж и координаторът между отделите и дирекциите на Община Нови Сонч Дорота Голавска с ръководствата на двете гимназии.
Снимка на новина 263
19 Септември 2009

Габрово се включва в Европейската инициатива „Ден без автомобили”

От 16 до 22 септември 2009 г. се провежда Европейската седмица на мобилността, като 22 септември е Европейският ден без автомобили. Габрово ще се присъедини към проявата, като поддържащ град чрез провеждане на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”, организирана от Община Габрово в партньорство с колоездачен клуб „Исполин”, фондация „ЕкоОбщност” – София и Сдружение за устойчив туризъм „Узана".