На 11 декември Габрово ще защити своята кандидатура за Европейска столица на културата 2019. Ден по-късно имената на градовете, които ще продължат в надпреварата за титлата ще бъдат официално обявени.

Защитата на концепцията на Габрово ще бъде представена от кмета на града Таня Христова и екип от доказани професионалисти в своята област.

Непосредствено преди края на етапа на предварителен подбор Габрово има пълната увереност, че е един от градовете, събрал най-солидната гражданска подкрепа, благодарение на проведената кампания, обърната изцяло към хората, но и благодарение на самите хора – граждани на Габрово – отговорни към своя град, отдадени, разумни, търсещи.

Най-добрият начин да покажем своето единство и подкрепа за кандидатурата, не само пред авторитетното жури, но също пред България и Европа, е да засвидетелстваме съпричастност към каузата не само на думи, но и на дела.

Екипът по кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата БЛАГОДАРИ на всички, които подкрепиха града и неговите усилия в това изключително сериозно начинание, като станаха част от Отвореното споразумение за сътрудничество чрез своите имена и подписи.

Всеки подпис, сложен под този „документ” е знак, че вярваме в силата на нашия град и изразяваме готовност да работим в името на неговото по-добро бъдеще.

 

 

Община Габрово с награда за най-активен бенефициент по Оперативна програма „Регионално развитие“
10 декември 2013
Зимна обстановка в община Габрово към 08.00 часа на 11.12.2013 г.
11 декември 2013