Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Височината на снежната покривка е 5-6 см. Духа слаб северозападен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 2°С . Влажността на въздуха е 90 %.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра и обработена. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.  Температурата на въздуха там е минус 3°С.  Височината на снежната покривка е 40 см. Видимостта в този час е силно намалена – до 50 метра, поради мъгла.

Пътят за Узана е почистен, обработен и в добро състояние. Височината на снежната покривка е около 30 см. Температурата на въздуха е минус 4°С. Видимостта е добра. Времето е ясно и тихо. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри и нормално проходими. Четири броя  коли са обслужвали през нощта републиканската пътна мрежа и четири песъкарки са дежурили за обработване на градската част.

Учениците, подлежащи на задължително обучение през учебната 2013/ 2014 година и живеещи в населени места, в които няма училища са превозени до ОУ "Хр. Ботев", СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий” и водят нормален учебен процес.      

От "Енерго - Про" съобщават, че няма населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградските линии. "Топлофикация" - Габрово , "Хлебозавод" - Габрово и "ВиК" -  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Прогноза:

Днес времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, от изток, североизток. Температурите ще се понижат и очакваната максимална днес е около 4°- 5°С. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.
В планината ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите открити части до силен вятър от изток, североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

 При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375.