Времето в община Габрово е облачно.  Вали дъжд. Количеството на валежите паднали през нощта са 4 мм.  Височината на снежната покривка е около 12 см. Духа слаб югоизточен  вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е  2°С . Влажността на въздуха е  94 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е  мокра. В района вали дъжд. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания. Забранено е движението на МПС с обща маса  над 10 тона. Температурата на въздуха там е 2°С.  Височината на снежната покривка е 40 см.

Пътят за  Узана е мокър, в добро състояние. Височината на снежната покривка е около 30 см. Температурата на въздуха е 2°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри и нормално проходими.

Учениците, подлежащи на задължително обучение през учебната 2013/ 2014 година и живеещи в населени места, в които няма училища са превозени до ОУ "Хр. Ботев" , СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.     

От  "Енерго - Про" съобщават, че няма населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. "Топлофикация" - Габрово , "Хлебозавод" - Габрово и "ВиК" -  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Прогноза:

Времето днес ще е облачно и влажно. Ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб западен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Очаквана максимална температура  около 4° -5°С. В планината ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг. Към края на деня валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва. Преди обяд вятърът ще е до умерен от югозапад, а след обяд ще се ориентира от север и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°, но по-късно през деня, със северния вятър, ще застудява. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, като щЩе се повишава, по-съществено привечер.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375.