17 декември 2010

Кметът на Община Габрово Николай Сираков заминава на работно посещение в Тун

На 17 декември 2010 година кметът на Община Габрово Николай Сираков и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова ще заминат на петдневно посещение в партньорския швейцарски град.
16 декември 2010

Плакет, диплом и изложба за карикатуриста Илиян Савков в ДХС

През януари в Съюза на българските художници в София беше открита 35-ата Национална изложба на карикатурата. Домът на хумора и сатирата за осми път избра свой лауреат сред участниците, който тази година е Илиян Савков, в момента карикатурист във вестник „Стандарт”.
15 декември 2010

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”

Три габровски сгради се борят за приза „Сграда на годината”. Днес е последният ден, в който можете да ги подкрепите за „Награда на публиката”
15 декември 2010

Валя Балканска ще пее за ансамбъл „Габровче”

Народната певица Валя Балканска ще бъде официален гост на ежегодния благотворителен коледен коктейл на кмета на град Габрово. Тя ще пристигне заедно с гайдаря си Петър Янев и ще изпълни китка родопски песни, с което ще подкрепи инициативата под надслов „Премени се Габровче, нагизди се”.
14 декември 2010

Спортист на община Габрово`2010

Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще пристигне днес в Габрово за официалната церемония по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на община Габрово за 2010-та година. Тя ще се състои в спортна зала „Орловец”.
13 декември 2010

Коледното градче е готово да ви посрещне

Седнал на пейка весел Мики Маус, до когото можем да се настаним, за да се снимаме или просто, за да му правим компания, е новата фигура в Коледния град в Габрово. Паркът с любими приказни и анимационни герои ще бъде открит днес в 16.30 часа с програма, в която са включени „Оркестър Габрово”, вокална група „Усмивките на Габрово”, Център за работа с деца „Габровските смехоранчета” и Детски театър „Шанс” към Дом за деца, лишени от родителски грижи „Христо Райков”.
13 декември 2010

Посланикът на Чехия идва в Габрово днес

Н. пр. Мартин Клепетко – извънреден и пълномощен посланик на Чешката република в България ще открие изложбата „Чешката коледа” днес в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата. В нея са показани чешки коледни ритуални предмети, традиционни украси за дома и коледната елха, празнични атрибути и близо 300 коледни картички. Организатори са пловдивският клон на чехословашкия клуб „ТГ Масарик”, сдружение „Приятели на Чехия” – Габрово и музеят „Дом на хумора и сатирата”.
13 декември 2010

Коледни подаръци за децата на Габрово

Коледа е време за подаръци и изненади, време за вълшебства и мечти
13 декември 2010

„Чешката Коледа” в Дома на хумора и сатирата

На 13 декември в 17.30 часа, в зала 5 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита гостуващата изложба „Чешката Коледа”.
12 декември 2010

„Премени се Габровче, нагизди се”

„Премени се Габровче, нагизди се” е темата на традиционния благотворителен коктейл на кмета на Габрово тази година. Той ще се проведе на 15 декември в картинното фоайе на Дома на културата. Средствата, събрани на него, ще отидат като подарък, под формата на носии, за музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл „Габровче”.
10 декември 2010

Готовност за зимата

Община Габрово е в готовност за зимния сезон, сочат резултатите от извършената проверка под ръководството на заместник-кмета инж
9 декември 2010

Организация на движението в централната градска част

През зимния период движението на моторни превозни средства в посока към ул. „Шипка”, от кръстовището на ул. „Малуша” с ул. „Хан Аспарух”, ще бъде еднопосочно. Трафикът ще бъде насочен по ул. „Хан Аспарух”, ул. „Хан Крум” и ул. „Шипка”, при положение, че водачите не са избрали друг алтернативен маршрут, какъвто е ул. „Роден край”. Движението от ул. „Шипка” по ул. „Хан Аспарух” ще бъде еднопосочно до кръстовището с ул. „Малуша”.
9 декември 2010

Весел четвъртък с детска школа „Енкаустика"

Музеят „Дом на хумора и сатирата" ви кани на Весел четвъртък, който ще се проведе на 9 декември от 17.30 часа в зала 7. На него ще бъде открита традиционната коледна изложба на възпитаниците на детска школа „Енкаустика" с ръководител Румен Трифонов.
6 декември 2010

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата

„Наяве и насън” в Дома на хумора и сатирата
3 декември 2010

Семинар на Клуба на стипендиантите към фондация „Конрад Аденауер”

Семинар на тема „Лидерство и реформи по време на криза” организират фондация „Конрад Аденауер” и Клубът на стипендиантите към Фондацията на 3 и 4 декември 2010 г. във Велико Търново и в Габрово.
3 декември 2010

Центърът за деца аутисти на една година

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър „Келер” ще отпразнува своя първи рожден ден на 7 декември 2010 г.
2 декември 2010

Габрово се включи в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН

„Отговорни ли са информираните млади хора в аспекта на превенцията на ХИВ/СПИН” беше темата на дебата, които се състоя вчера в Община Габрово по повод Световния ден за борба със СПИН. В него участваха представители на РИО на МОН, РИОКОЗ, БМЧК, Община Габрово, МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, сдружение „Социален диалог-2001”, журналисти, учители и доброволци.
1 декември 2010

Баба Райна от село Трънето стана на 100 години

Райна Семова Маринова от село Трънето е поредният столетник в габровска област. Тя е родена на днешния ден в далечната 1910 година и е отгледала две деца, четирима внуци и двама правнука. „100 години минаха като сто дена”, обобщи живота си бабата пред кметския наместник на с. Трънето Никола Корназов и секретаря на Община Габрово Силвия Даскалова. Тя подари на рожденичката букет цветя, торта и шампанско и й предаде поздравителен адрес от кмета на Габрово Николай Сираков, с пожелания за здраве, балканска издръжливост, силен дух и хубави мигове с близките на сърцето й хора. Баба Райна е от родословното дърво на дядо Костадин от село Бойновци, който живял 103 години. „Ако бях имала по-добър живот, щях да живея повече”, казва тя и си спомня гладните години по време на войните - Балканската и Междусъюзническата, когато баща й служил цели 7 години и оставил сами малките си деца.