За любителите и ценителите, за артистите и творците – завърши шестото издание на „Смешен филм фест“. Три са отличените филми от конкурсната програма на фестивала тази година.

Жури с председател проф. Николай Лазаров и членове - доц. Юлия Кънчева и Иван Попйорданов, присъди наградата за най-добър филм на „Хектор и търсенето на щастието“. Наградата се дава, заради модерния киноезик, с който ни показва, че щастието е около нас, но често го намираме като пребродим целия свят.

Специалната награда се връчи на копродукцията на Швеция и Хърватия от 2013 г. - „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“. Лентата спечели с посланието си, че животът е взривоопасен анекдот, в който всички сме участници.

Наградата на публиката грабна филмът „На един черпак разстояние“.

В продължение на осем дни габровци и гостите на града имаха възможност да изгледат 31 заглавия в модулите „Кино и кухня“, „Световен екран“, „Испанско и латиноамериканско кино“, „100 години българско кино“, „Златни комедии“ и „Детско кино“. От тях 11 продукции бяха включени в конкурсната програма. За първи път в програмата участва филм от Аржентина, а Испания зарадва зрителите с представянето на 5 филма.

Както казва главният герой от „Хектор и търсенето на щастието“ – „понякога щастието е да не знаеш цялата история“. За това в очакване на „Смешен филм фест 7“, ще търсим нови филми, които да Ви спрат дъха. До нови срещи!

Доброволците от Младежкият съвет по наркотични вещества станаха част от „Младежи на света“
19 октомври 2015
Габрово ще ръководи новата мрежа за устойчиви обществени поръчки
21 октомври 2015