8 Септември 2011

Смешен Филм Фест

Смешен филм фест ще се проведе от 27 септември до 3 октомври в Габрово. Тази година второто издание на комедийния фестивал ще зарадва своите зрители с още по-богата и разнообразна програма. В зала „Възраждане” ще бъдат прожектирани 17 пълнометражни филма, дванадесет от които се състезават за голямата награда, както и 29 анимации.
2 Септември 2011

"Международен панаир на народните занаяти - Етър" 3 - 6 септември 2011

IX Международен панаир на народните занаяти ще се проведе от 3 до 6 септември в Архитектурно-етнографски музей „Етър”- Габрово. Организатори са Министерство на Културата, Община Габрово, АЕК „Етър” и с любезното съдействие на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
1 Септември 2011

Изложба с творбите от Международния пленер по живопис Боженци 2011

На 2 септември от 18 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъдат представени творбите, създадени по време на тазгодишния Международен пленер по живопис в АИР „Боженци”.
26 август 2011

Габровското депо е с удължено работно време

Габровското депо за твърди битови отпадъци ще работи с удължено работно време – до 21 часа всеки делничен ден до края на месец октомври.Работното време е променено за удобство на гражданите, извършващи домашни ремонти и сезонни почиствания, от които се генерират по-голям обем отпадъци през летния сезон. Така те ще бъдат улеснени и ще могат до по-късните часове на деня да организират извозването до депото на отпадъците.
25 август 2011

Отворена сцена за фолклор на Боженци

АИР „Боженци” в културния си календар за август месец обяви „Съботно школо по фолклор” и „Отворена сцена за фолклор” с цел популяризиране на песните и танците от цяла България. Тази неделя, 28 август, от 11:30 часа, на мегдана в Боженци на „Отворената сцена за фолклор” ще пеят и танцуват от фолклорна група при Читалище „Габрово” с ръководител Цанка Христова.
24 август 2011

VI Международен пленер по живопис „Боженци 2011”

Община Габрово, със съдействието на представителството на Съюза на българските художници – Габрово и Художествена галерия “Христо Цокев”, организира VI Международен пленер по живопис “Боженци 2011”.
23 август 2011

Община Габрово с нова проектна сесия по Програма култура

Нова проектна сесия по Програма култура
19 август 2011

134 ГОДИНИ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ

Под патронажа на Министър–председателя на Република България Бойко Борисов
17 август 2011

Кошчета за кучешки отпадъци в центъра

Кошчета за кучешки отпадъци са поставени в две от градинките в центъра на Габрово. Местата са избрани специално заради разхождащите се там домашни любимци. Единият съд е в градинката срещу ГУМ, а другият – до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”.
16 август 2011

Покана за публично обсъждане

Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 http://www.bgregio.euИнвестираме във Вашето бъдеще!Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България
15 август 2011

Село Здравковец беше домакин на палатковия лагер в конкурса на "Узана Поляна Фест"

Тридневен палатков лагер в село Здравковец получиха наградените участници в конкурса на "Узана Поляна Фест" „Зелена България през моите очи”. Конкурсът целеше да провокира младите хора да потърсят около себе си малките решения на сериозните глобални проблеми - някой или нещо, чиито действия са адекватен отговор на променящия се климат, загубата на земя, ерозията, загубата на биоразнообразие, замърсяването на водите, свръхконсумацията...
12 август 2011

Изложба "Моето шарено лято”

Читалище "Христо Ботев" – село Гарван и Община Габрово откриха днес изложбата "Моето шарено лято"
11 август 2011

Седенкарска обредност в Етъра

Традиционна седенкарска обредност ще бъде представена в неделя, 14 август, в Архитектурно- етнографски комплекс “Етър”. Възстановката ще бъде изпълнена от членове на читалище „Климент Охридски” от севлиевското село Сенник, чиито ръководител е Христина Христова.
10 август 2011

Сметната палата завери годишния финансов отчет на Община Габрово с положителна оценка

Одитният доклад за извършена проверка на годишния финансов отчет на Община Габрово за 2010 година е заверен от Сметната палата и изключително позитивен.
9 август 2011

Проект „Габрово – индустрия за нова градска култура” беше подписан днес

Днес, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от зам.-министъра Лиляна Павлова и зам.-кмета на Габрово Климент Кунев, официално беше подписан Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”/2007-2013/ по схема BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.
9 август 2011

Споразумение за сътрудничество с транспортните синдикати

Кметът на Габрово Николай Сираков и председателят на Съюз на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова подписаха днес споразумение за сътрудничество. Документът е в подкрепа на международната инициатива за Качествени обществени услуги, както и на основните цели на Бялата книга за транспорта, приета от Европейската комисия, за гарантирането на безопасни, ефективни и висококачествни услуги за пътнически превоз чрез регулирана конкуренция.