Жителите на шест района в северната половина на гр. Габрово засадиха декоративни дръвчета, храсти и цветя в пространствата около домовете си на 3 октомври 2015 година. Инициативата се осъществи в рамките на проект PF 022-038 „Цветен град“, съфинансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Предходните два дни, младежи-доброволци от младежките организации на Габрово, информираха гражданите за предстоящото мероприятие, раздадоха информационни флаери и рекламни материали, разлепиха плакати.

Рано в събота сутрин, служителите на общинско звено „Озеленяване“ започнаха раздаването на растенията на жителите на опредените райони.

С помощта на младежите и работниците на звено „Озеленяване“, гражданите облагородиха жилищни пространства в кв. Трендафил II, кв. Русевци, кв. Голо Бърдо, градинката на ул. „Брянска“, площадката на ул. „Видима“, площадката между блокове „Арда“, „Камчия“, „Ропотамо“ и площадката на ул. „Острец“.

Слънчевият почивен ден допринесе за приятното настроение, подтикна хората да излязат от домовете си и заедно да обновят и разкрасят своя район.

В инициативата, с удоволствие се включиха габровци от всички възрасти, които с желание и ентусиазъм сътвориха прекрасни цветни фигури и зелени композиции.

Предстои награждаване на участниците!

РИМ-Габрово е домакин на научна конференция за Старопланинския регион
7 октомври 2015
Музика, карикатури и литература в съпътстващата програма на „Смешен филм фест“ 6
7 октомври 2015