15 юни 2011

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица

Агенция "Пътна инфраструктура" съобщава на заинтересованите лица, че на 16.06.2011г. от 11,30 часа в сградата на Община Габрово, ще се проведе обществено обсъждане на подробен устройствен план, съгласно чл.121,ал.1 от ЗУТ, за обект: Път I-5 "Дебелец - Дряново - Габрово", участък от км 135+486 до км 140+421 -реконструкция, в землищата на с. Лесичарка и с. Донино, община Габрово, област Габрово.
10 юни 2011

Справка за възможностите, които се предоставят в Община Габрово за ангажиране на децата и учениците през лятната ваканция

І. Спортни клубове, бази, организации и др., в които желаещи деца и ученици могат да тренират и посещават дейности по интереси през лятната ваканция
8 юни 2011

Започва записването за турнира по футбол за юноши, организиран от Община Габрово

Започва записването за турнира по футбол за юноши-аматьори, организиран от Община Габрово. От днес - 8 юни до 17 юни 2011 год., в отдел „Здравеопазване и спорт” в Община Габрово /стая 323/ ще бъдат записвани всички желаещи да се включат в надпреварата. Максималният брой записани за участие състезатели от един отбор трябва да не надвишава 10 играчи, на възраст от 14 до 18 години.
8 юни 2011

Вечер на отворените врати в Обсерваторията

Вечер на отворените врати обявява Народна астрономическа обсерватория и планетариум – Габрово
6 юни 2011

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ – Зелените идеи в действие

Узана поляна фест е първото по рода си екосъбитие на открито, в което ще видите зелените идеи, приложени на практика. То ще се състои на 16 и 17 юли в местността Узана. Организира се от Програма за малки проекти на Глобалния екологичен фонд в България и Община Габрово.
3 юни 2011

Новите шампионки по хандбал в ученическите игри ще тренират в обновена зала

Кметът Николай Сираков се срещна с новите шампиони на България по хандбал за девойки 8-10 клас – отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Той поздрави момичетата на треньорката Антоанета Андреева, които спечелиха титлата в Хасково в оспорван двубой със състава на Нови пазар. За него разказаха и самите шампионки - още повече, че миналата година именно там, след спорно съдийство, загубиха първото място.
3 юни 2011

Изложба „50 години Подем”

С изложба „50 години Подем” отбеляза своя половин вековен юбилей габровското предприятие „Подемкран” АД. Изложбата се намира на площад „Възраждане” в града и е организирана с подкрепата на Община Габрово. Тя ще остане на площада до края на месеца и в нея са изложени снимки на екипите и работата в завода през годините.
3 юни 2011

Режисьори и актоьори представят филмите си на София филм фест

Екипите на част от филмите ще представят продукциите си, включени във второто издание на София филм фест в Габрово. Трите фестивални дни започват днес в 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Режисьорът Цветодар Марков, сценаристът Христиан Ночев и актьорът Мариан Вълев ще представят лично на зрителите своя филм и публиката ще има възможност да разговаря с тях след прожекцията. Ето какво споделя режисьорът: „Това е филм за младите. Мотото му „Филм за истинско приятелство” е много подходящо за обръщение към младите хора, израснали по време на прехода, към които най-вече е насочен филмът. Неслучайно целият екип, с който работех, е на възраст под 35 години. Но филмът е и за всички, които се чувстват млади. Всеки ще намери нещо за себе си и ще го разбере по свой си начин. Искам с „HDSP: Лов на дребни хищници” да успея да развълнувам хората и да докосна сърцата на тези, които винаги ще вярват в приятелството”.
2 юни 2011

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни, в 12 часа, на паметника на Никола Войновски - до бившия Кореком, ще бъдат поднесени цветя в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
2 юни 2011

Детски празник на Боженци

Разходка с кон на всяко дете подарява на 4 юни Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. Инициативата е по повод Деня на детето и ще се проведе от 11 до 13 часа на мегдана в селото.
2 юни 2011

Изкуството в ръцете на младите

ИМКА Габрово и НЧ „Христо Ботев 2008”, с. Гарван, са двете организации, които спечелиха финансиране на проекти, по Приоритет 1 – Изкуството в ръцете на младите, в пролетната сесия на Програма култура на Община Габрово.
2 юни 2011

Информация за дейностите през лятна ваканция 2011 г. по училища

НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”Организира се Лятно училище за бъдещи първокласници. В периода 01-30 юни 2011 г. /08,30-12,30 часа/ са предвидени дейности за деца, подлежащи на задължително обучение в първи клас през учебната 2011/2012 година.
1 юни 2011

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира на игрището с изкуствена трева безплатно за четири месеца

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира безплатно четири месеца
31 май 2011

Първоюнски концерт на ансамбъл „Габровче”

Детският фолклорен ансамбъл „Габровче” и тази година ще изнесе традиционния си първоюнски концерт като подарък за децата на Габрово. Това ще се случи точно на празника – 1-ви юни, от 18.30 часа в зала Възраждане. Специално място в програмата е отделено за гостите на „Габровче”. Те могат да бъдат участници в концерта, като покажат собствените си танцувални или певчески умения. Ръководителите на детския танцов състав са подготвили, освен интересна хореография, много игри и викторина със забавни, но не много трудни въпроси, отговорите на които ще носят награди.