14 март 2010

За шарения свят – с любопитство

Изложба от сатирични пластики на Татяна Димитрова, наречена „Любопитство”, ще бъде открита на 18 март 2010 г. в зала 7 на Дома на хумора и сатирата. Това е първото гостуване на авторката със самостоятелна изложба в Габрово.
11 март 2010

Покана за публично обсъждане

В съответствие с чл. 15 от Закона за общинския дълг и чл. 41 от Наредбата за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет, кметът на Община Габрово кани местната общност да участва в публично обсъждане с цел поемане на общински дълг в размер на 30% от стойността на проект BG161PO001/1.4-04/2009/007 – „Инфраструктурни мерки за укрепване на свлачище на улица „Топлеш”, град Габрово”, финансиран с договор за безвъзмездна помощ BG161PO001/1.4-04/2009/001, по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.
9 март 2010

Представяне на „Конфиндустрия” в Габрово

Габрово ще бъде една от първите български общини, в която ще пристигнат предприемачи от най-голямата италианска бизнес асоциация „Конфиндустрия”, която обединява хиляди компании в Италия. Целта на визитата е запознаване с местния опит и проучване на възможностите за инвестиции.
8 март 2010

Честит 8-ми март!

Честит празник на по-красивата половина от човечеството! Пожелавам ви много любов, защото без нея всичките ни дни ще са просто самотни делници.
8 март 2010

Честит празник, мили дами!

Децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус” поднесоха музикален поздрав пред събралите се да отбележат деня на жената, в навечерието на празника, в НЧ „Извор”, с. Съботковци.
4 март 2010

Конкурс за млади разказвачи „Габровец да се наричам”

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в партньорство с Община Габрово, сдружение „Общинско училищно настоятелство - Габрово” и сдружение „Планета Габрово”, обявява конкурс за млади разказвачи на хумор „Габровец да се наричам”. Проявата се посвещава на 150 години от обявяването на Габрово за град и има за цел да стимулира интереса на децата и учениците към героите от българския комичен фолклор и техните побратими.
4 март 2010

Компрометирани участъци от улиците на града - ремонтирани по нова технология

С използването на нова технология за полагане на студен асфалт вече са ремонтирани най-компрометираните участъци по габровските улици „Николаевска”, „Неофит Рилски”, „Юрий Венелин”, „Брянска”, „Христо Смирненски”, „Орловска”, „Шипка”, „Никола Войновски” и част от бул. „Трети март”.
1 март 2010

Начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци”

Във връзка с начало на кампанията за плащане на данък „Недвижими имоти” и такса „Битови отпадъци” за 2010 г. Община Габрово Ви уведомява
1 март 2010

Честита Баба Марта!

Децата и учениците от габровските детски и учебни заведения поднесоха своя поздрав за празника, като представиха в Община Габрово ръчно изработени мартеници.
24 февруари 2010

Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж

На 25 февруари 2010 г. от 14 часа в зала „Дружба” на хотел „Балкан” ще се проведе бизнес форум на тема „Бизнесът през 2010-та – перспективи и растеж”. Организатори на събитието са списание „Мениджър”, Община Габрово и Габровска търговско-промишлена палата.
22 февруари 2010

Започва гласуването във втората фаза от инициативата на „Белла България”

През тази седмица ще стартира втората фаза от гласуването в инициативата на „Белла България” – „Повече сигурни места за щастливи игри”, от която Габрово спечели нова детска площадка. Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите градове, разделени в две групи – до и над 100 хил. жители. Гласовете, които получи Габрово, го класираха на първо място в групата на по-малките градове. Така градът ни ще получи напълно оборудвана и изградена в съответствие с европейските и националните изисквания за безопасност детска площадка.
18 февруари 2010

Една габровска изложба на бургаски адрес

Музеят „Дом на хумора и сатирата” гостува на 18 февруари в бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” с нещо хем бургаско, хем габровско. Бургаско, защото показва рисунки върху коприна на малки художници от Бургас. Габровско, защото колекцията на детската школа по батик с ръководител Златка Бобева е показана в Дома на хумора за първи път преди близо 30 години, а през 1989 г. е подарена от ръководителката на школата и става част от фонда „Хумор на народите”.
17 февруари 2010

Обществено обсъждане на проектите от конкурса за административен център на Габрово

На 17 февруари 2010 г. от 16 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово ще се проведе обществено обсъждане на наградените проекти от конкурса за обемно градоустройствено решение на тема „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”.
16 февруари 2010

Среща за безопасността на движението в Габрово

Във връзка с безопасността на движението в рискови участъци на града, Община Габрово организира среща за обсъждане на адекватни мерки и съвместни действия.
16 февруари 2010

Инж. Добрин Савчев – председател на международното жури по проекта МОДЕЛ

Заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев е избран за председател на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него. Останалите членове са от Франция, Германия, Холандия, Унгария и Белгия, като сред тях има представители на Европейската комисия и организации за енергийна ефективност, управление на енергията и промени в климата.