За първи път в Габрово ОДЗ „Дъга” ще посрещне  доброволци от  SAP Labs България, които ще се включат в творческите работилници за подобряване на средата за творчество и игра на децата.

Днес и утре – 29 и 30 октомври, Обществен дарителски фонд – Габрово и ОДЗ „Дъга” – Габрово ще са домакини на доброволческата акция. Това стана възможно благодарение на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която е партньор на софтуерната компания в няколко инициативи за подкрепа на ученици, студенти и учители в сферата на ИТ образованието.

Доброволческата акция предвижда работа в творчески ателиета от типа „от нищо – нещо”, в които ще се преобразят стари палети, части от ненужни мебели и непотребни картони – за да се събудят за нов живот с нови функции като детски масички за игра, маси за базари, арт-пейки и др. Към акцията ще бъдат привлечени и родителите и децата от детското заведение. Обществен дарителски фонд – Габрово е подготвил подаръчета за всички, които се включват – символично в знак на признателност за подкрепата. Защото „колкото повече – толкова повече”- както казва Мечо Пух J

В рамките на двудневното посещение на доброволците от софтуерната компания ще се реализира и т.нар. "Инициатива за запознаване с модерните възможности за самообразование". Организира се от Рослан (Рос) Борисов вече близо 2 години.  Целите на инициативата са свързани с промотиране на модерните онлайн платформи за самообразование, които вече съществуват в Интернет; подпомагане  хората да се научат как да ги използват; подкрепа към хората с желание за самообразование, но липса на домашен компютър и/или Интернет достъп, защото инициативата осигурява такива на хората, които имат нужда и са демонстрирали добра мотивация. Сайта на Инициативата е: http://initsiativata.org/ , като понастоящем по-актуалната информация се намира във ФБ групата - https://www.facebook.com/groups/756172904393616/.

В петък ще бъдат връчени тазгодишните Априловски награди за литература
28 октомври 2015
СПОРТНИ ПРОЯВИ В ГАБРОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ НОЕМВРИ
30 октомври 2015