25 юли 2011

Рабиндранат Тагор

„Един от великите синове на Индия, уникална личност с безброй превъплъщения…“ – това са само част от опитите за охарактеризиране на големия Рабиндранат Тагор
22 юли 2011

Планинско автомобилно състезание „Узана 2011”

Планинско автомобилно състезание „Узана 2011” - четвърти кръг от националния планински шампионат ще се проведе на 23 и 24 юли 2011 година. Организатори на проявата са Българската федерация по автомобилен спорт, Община Габрово, Съюз на българските автомобилисти - Габрово, АСК “Ара мотоспорт”- Габрово и Веко Ойл ЕООД.
20 юли 2011

Домът на хумора и сатирата представя дарителя Ив Гинярда

Диалогът между Дома на хумора и сатирата и Ив Гинярда започна преди три десетилетия. Трябва да се прочетат емоционалните писма на този невероятен французин (роден през 1924 г.), да се видят неговите снимки от родния му град Шалон-сюр-Сон или от някоя карнавална фиеста по света, за да се усети магнетичността на тази личност.
19 юли 2011

110 години от рождението на Илия Бешков

На 24 юли се навършват 110 години от рождението на големия български художник, карикатурист и илюстратор Илия Бешков (1901-1958). В Музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово посвещават изложба от 15 рисунки на майстора на сатиричното изображение, които са част от фонда „Хумор на народите”. Експозицията е разположена в Огледалната зала на втория етаж на музея.
18 юли 2011

Храмов празник на църквата „Свети Пророк Илия” в Боженци

На 20 юли отбелязваме деня на Свети Пророк Илия. Магическа е връзката на Свети Илия с огъня, оттам – със слънцето и светлината, които изпълват с магия, създават и определят целия живот на земята.
15 юли 2011

Лятно училище за ученици от първи до седми клас

От понеделник, 18 юли, Центърът за обществена подкрепа към Община Габрово, съвместно с Центъра за семейно консултиране и подкрепа към SOS Детски селища България за втори път организират лятно училище за своите клиенти - ученици между първи и седми клас.
14 юли 2011

На 16-ти и 17-ти юни местността Узана се превръща в селище на екоиновации, традиции, игри и музика

Откриваме Узана Поляна Фест с гайдаря на Валя Балканска
12 юли 2011

Начална конференция по публично представяне на Интегрирания проект за водния цикъл на град Габрово

На 15 юли 2011 г. ще се състои Начална конференция по публично представяне на Интегрирания проект за водния цикъл на град Габрово. На събитието ще присъстват министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, както и заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
11 юли 2011

Обмислят поставянето на светофари на кръстовището на Трендафила

Възможности за по-добра регулацията на движението на кръстовището на Трендафила – това срещу магазин „Лидъл“, обсъдиха представители на Община Габрово и КАТ-Пътна полиция. Повод за работната среща бяха сигнали на граждани, че пресичането на кръстовището крие рискове за пешеходците. Според кмета Николай Сираков проблем са преди всичко пешеходните пътеки вътре в кръстовището. От КАТ коментираха, че на това кръстовище рядко стават катастрофи, но това не го прави по-малко рисково. В тази връзка бяха коментирани ползите от поставяне на парапети по протежение на тротоарите.В крайна сметка обаче най-удачен вариант се оказа поставянето на светофарна уредба. Това според заместник кмета инж. Добрин Савчев може да стане следващата година, тъй като за тази има предвидени средства за кръстовището на Козирката. Засега в района на кръстовището на Трендафила се предвижда възстановяване на тротоара до ул. „Марко Иванов“, както и отводняване на шахта, която създава неудобства за пешеходците и клиентите на магазин „Лидъл“.
8 юли 2011

Зелено дърво и Бузовград подписаха споразумение за сътрудничество

Споразумение за сътрудничество сключиха на 7 юли 2011 г. габровското село Зелено дърво и казанлъшкото – Бузовград. В присъствието на заместник-кмета на Община Габрово инж. Климент Кунев, подписите си в документа положиха кметският наместник Тодорка Мирчева и кметът Михаил Янушев.
6 юли 2011

„ИСКАШ ЛИ ДА СИ ЗДРАВ? АЗ - ДА”

Кръгла маса по Проект BG11/A5.1/013/R1 НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ „ИСКАШ ЛИ ДА СИ ЗДРАВ? АЗ - ДА” ще се проведе на 13 юли 2011 година от 11 часа в зала 308 в сградата на Община Габрово.
5 юли 2011

Глоби при разхождане на кучета в детски градини, училища и детски площадки на територията на града

До края на месеца служителите на Общински инспекторат ще поставят предупредителни табели за глоби при разхождане на кучета в детски градини, училища и детски площадки на територията на град Габрово
4 юли 2011

Община Габрово получи финансиране за изграждане на информационен център за СКФ

На 06.07.2011 г. Община Габрово ще подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на одобрено проектно предложение „Изграждане и функциониране на областен информационен център”. То е на стойност 399 997,53 лв. и се финансира по Оперативна програма „Техническа помощ”.
4 юли 2011

Данъците - вече и през "ИЗИПЕЙ"

Община Габрово сключи споразумение с „ИЗИПЕЙ” АД. То дава възможност да се извършват плащания на данък сгради, такса смет и данък върху превозно средство на касите на „Изипей” АД - с дебитни, кредитни карти и в брой.„Изипей” АД разполага с 6 офиса в Габрово.
1 юли 2011

Програма на Авиошоу „Габрово 2011”, летище Драгановци

Програма на Авиошоу „Габрово 2011”