Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н.Пр. г-н Емил Каримов  и кметът на Габрово г-жа Таня Христова откриха изложба с фотографии от гр. Шаки в Габрово. Изложбата е по повод  11-годишнината от побратимяването на нашия град с Шаки и може да бъде видяна в зала „Възраждане“ до средата на месец октомври.

На изложбата присъстваха още Андрей Малакей, вицеконсул на Генерално консулство на Русия в гр. Русе, Иван Палчев – председател на българо-азербайджанската Група за приятелство и бивш посланик на България в Азербайджан, Мохамед Али Киани – културно аташе в Посолство на република Иран, Георги Шопов – председател на българо-индонезийската търговско-промишлена камара, представляващ Посолство на Индонезия в България, областният управител на област Габрово Николай Сираков, председателят на Общински съвет Габрово – Лена Георгиева, представители на културните институции и общности в града, общински съветници.

Изложбата започна с кратък филм за Шаки, който разказа за забележителностите на града, туристическите маршрути, даде полезна информация за пътуването, цените на храната, транспорта, нощувките. Разходихме се из магазинчетата със сувенири и сладкиши, типични за Шаки. След филма гостите имаха възможност да опитат някои традиционни храни и питиета и реално да усетят вкуса на Азербайджан.

Преди изложбата посланикът и делегация от Азербайджан се срещнаха с кмета Таня Христова и обсъдиха възможностите за партньорство, основно в областта на бизнеса, а също така в обмена на студенти и специалисти, културни продукти. Г-жа Христова даде интервю и за Trend News Company от Баку, където разказа за града, неговата икономика и възможности, различните фестивали и културни събития, възможностите за туризъм.

Визитата продължава и днес, когато делегацията от Азербайджан ще посети Етъра и Дома на хумора.

Ансамбъл „Загоре“ танцува в АИР „Боженци“
17 Септември 2015
Европейска седмица на мобилността 16-22 септември. Ще се включиш ли?
18 Септември 2015