8 юни 2010

Проект „Стипендии” по програма Габрово – Тун

В рамките на програмата за сътрудничество „Габрово – Тун 2010” и във връзка с проект „Музикални стипендии” за деца от семейства с ограничени доходи, Музикално сдружение „Емануил Манолов” – Габрово набира за учебната 2010/2011 година деца, желаещи да изучават музикални инструмeнти – пиано, цигулка, китара, виолончело, акордеон, флейта, кларинет.
7 юни 2010

Наближава крайният срок за подаване на декларации от юридическите лица

Всички юридически лица, в това число едноличните търговци, които притежават недвижими имоти на територията на община Габрово, са длъжни в срок до 30 юни 2010 г. да подадат декларации по чл. 14 от Закона за местните данъци и такси.
4 юни 2010

София филм фест за първи път в Габрово

От 4 до 6 юни 2010 г. Община Габрово организира за първи път гостуване на София филм фест в нашия град с филмите:
3 юни 2010

Семинар по енергийна ефективност

Семинар по енергийна ефективност организира „Ксела България” в партньрство с Община Габрово на 3 юни 2010 г. Събитието ще се проведе от 17.30 часа в ритуалната зала на Общината.
1 юни 2010

Детски празник на първи юни

Програма за 1 юни - Международен ден на детето
1 юни 2010

Честит първи юни!

Честит празник на всички габровски деца и на големите с детски сърца!
1 юни 2010

Двоен празник за децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус”

С много изненади, песни, забавления и подаръци беше изпъстрен първоюнският ден за децата от подготвителна група на ЦДГ „Мики Маус”
27 май 2010

CHROME EVENT 2010 и три рок групи в Габрово

Три рок групи ще пеят на площад „Възраждане” в Габрово на 29 май 2010 г. от 16 до 24 часа, по време на организираното от почитателите на чопър моторите събитие - CHROME EVENT 2010. Очаква се в Габрово да се съберат над 1000 фенове на красивите и не особено бързи возила, харесвани от много хора по света.
27 май 2010

Авторска изложба на осветителни тела

На 28 май от 18.30 часа в Дечковата къща талантливият български дизайнер Николай Табаков ще представи за първи път в Габрово част от своите нестандартни настолни лампи и аплици.
25 май 2010

За сигурността в габровските села е необходимо взаимодействието на няколко институции

За повишаването на сигурността в малките населени места и предотвратяването на кражбите на имущество е необходимо взаимодействието и ангажираността на няколко институции. Около това се обединиха участниците в поредната партньорска среща по проект „Подобряване сигурността в селската част на община Габрово чрез противодействие на кражбите на проводници от електропреносната мрежа и домовите кражби на медни съдове и покъщнина", която се проведе днес в ритуалната зала на Община Габрово.
24 май 2010

Слово на ВрИД кмет на Община Габрово инж. Калинка Пенева по случай 24 май

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, НАУКАТА, ОБРАЗОВАНИЕТО И ИЗКУСТВОТО, СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ,
21 май 2010

Резултати от кампанията „За да има утре...”

На 11 май 2010 г. беше закрита кампанията „За да има утре...”, организирана от Център за обществена подкрепа и Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово. Кампанията включваше закупуване и прожекции в училищата на филмите „Умирай лесно” – първа и втора част – на журналистката Емилия Антова, дискусии с учениците, провеждане на конкурс на тема „За да има утре...” за рисунка, плакат и есе, провеждане на анкетно проучване сред подрастващите.
20 май 2010

Награди за „Да почистим праха от историята!!!”

Габровката Любка Пешева беше отличена днес с награда от заместник-кмета Николай Сираков във връзка с пролетната кампания „Да почистим праха от историята!!!”. Заради градинките около входа на блок 32 на улица „Младост”, г-жа Пешева получи пейка, на която тя и съседите й да си почиват и да се радват на красиво оформените цветни картини. Сигналът за градинките е подаден в Общинска администрация от съседка, пожелала да остане анонимна, възхитена от трудолюбието на своята съгражданка.
18 май 2010

Община Габрово е отличена за принос в развитието на спорта

Община Габрово беше отличена за принос в развитието на физическото възпитание и спорта през 2009-2010-та година. Наградата беше връчена на заместник-кмета Николай Сираков от министъра на спорта Свилен Нейков.
13 май 2010

Н. Пр. Марк Михилсен открива изложба в Габрово

На 14 май 2010 г. от 11.30 часа в Регионален исторически музей посланикът на Кралство Белгия в България Н. Пр. Марк Михилсен и временно изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово инж. Калинка Пенева ще открият изложба „Белгия-България. 130 години дипломатически отношения. Минало и настояще“. Изложбата е подготвена от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” и посолството на Белгия в София.
13 май 2010

Споразумение за сътрудничество между Габрово и Аалст

На официална церемония утре, 14 май 2010 г., ще бъде подписано двустранно споразумение за сътрудничество между Габрово и белгийския град Аалст.