В Деня на Левски кметът Таня Христова посети Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Петър, Мими, Иво, Ани и Асен са само част от 37-те ползватели на дневната грижа, която прекрасният екип на Центъра предоставя. След преместването на Дневния център за деца и младежи с увреждания от сградата на ул. „Никола Балканеца“ услугата вече се разполага на два етажа, където освен помещенията за ежедневни терапии и рехабилитации има и специално оборудвана сензорна стая.

С изключителна грижа, отдаденост и търпение екипът на Центъра се занимава с всеки един от потребителите си, които са с различна степен на умствена изостаналост. Благодарение на арт, музикалните терапии и заниманията, които ежедневно се провеждат с тях, резултатите са повече от прекрасни. Още с влизането в помещенията впечатление правят красивите картички, пана, изделия от плъсти и други сувенири, които хората сами изработват и често участват в различни благотворителни каузи. Това от което имат нужда не са материални неща, те така или иначе са им осигурени - от битов комфорт до материали за заниманията им, това от което се нуждаят по думите на директора Росица Димитрова е просто малко внимание – да ги погалиш, да си поговориш с тях. Доброволци не липсват, но за съжаление те са едни и същи.

Това, което си обещаха кмета и хората от Дневния център е след трайното затопляне на времето, тези, които могат да дойдат в общината и да направят „мастър клас“ по арт терапия заедно със служителите.

Таня Христова подари на потребителите на услугата ръчно изработени мартеници, а те като гостоприемни домакини изнесоха мини – концерт и ѝ показаха как се правят картини, с помощта на ютия и цветен восък.

Снимки от посещението може да видите тук.

„Заедно в час“ с информационна среща в Габрово
20 февруари 2019
Днес в Габрово - Европейски ден на индустрията
21 февруари 2019