9 октомври 2010

Джеки, Джони и Чарли ще раздават автографи в събота вечер

„Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета” и „Мисия Лондон” са двата български филма, които можете да видите съответно от 18 и от 20 часа в съботната вечер.
8 октомври 2010

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ - Габрово, 7 - 13 октомври 2010 Програма

СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ - Габрово, 7 - 13 октомври 2010 Програма
6 октомври 2010

Заповядайте на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

С българската анимация „Четвъртото желание” и италианската романтична комедия „Извинявай, но те обичам” ще започне първото издание на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ в Габрово. Откриването на фестивала ще се състои на 7 октомври в зала „Възраждане” от 19.00 часа.
5 октомври 2010

Ремонт на библиотека „Априлов - Палаузов” по „Красива България”

Община Габрово подписа договор за ремонт на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” по проект „Красива България”. Общата стойност на строителните дейности е 136 734 лева, като половината от тях са съфинансиране от общинския бюджет.
5 октомври 2010

Концерт „Хей, приятелю, здравей!”

С концерт със специалното участие на Хайгашот Агасян ще посрещне новопостъпилите деца целодневна детска градина „Мики Маус” в Габрово. Той ще се състои на 6 октомври 2010 г. от 16.30 часа в двора на градината. По този начин детското заведение ще отпразнува и 35-годишнината от откриването си.
4 октомври 2010

Няма пострадали деца от Габрово при катастрофата край Драгоман

Четири деца от Габрово са пътували във влака, който катастрофира тази сутрин. Инцидентът е станал около 7.50 часа в участъка между Драгоман и Драгоил, където са се ударили международният влак от Белград и служебен влак на БДЖ. Децата, от клуба по спортна акробатика и батут „Акро арт” не са пострадали и в момента пътуват към Габрово с треньора си Лилян Александров. Спортистите са се връщали с международния влак от състезание в Чехия. Родителите са уведомени за състоянието им веднага след инцидента.
3 октомври 2010

Комикси от Германия и Швейцария в библиотека „Априлов-Палаузов”

Най-добрите комикси на Германия и Швейцария ще бъдат представени в изложба в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”. Експозицията под надслов „Комикс-сцената в Германия и Швейцария” е подредена в отдел „Изкуство” и ще гостува в Габрово от 4 до 27 октомври 2010 г. Тя е подготвена от „Гьоте институт” – България и швейцарското посолство у нас с подкрепата на швейцарската културна фондация „Про Хелвеция”.
1 октомври 2010

Нова група малчугани посреща ЦДГ „Радост-2”

Двадесет и пет нови възпитаници ще посрещне на 1 октомври новооткритата група „Лъвчета” в целодневна детска градина „Радост-2”. Началото на тържеството, с което ще бъде отпразнувано събитието, е насрочено за 10.30 часа. Тригодишните палавници ще бъдат поздравени от настоящите обитатели на детското заведение със специално подготвена празнична програма, след което заедно ще засадят зелени храсти в двора на градината.
1 октомври 2010

1 октомври – Световен ден на усмивката

На първи октомври за единадесети пореден път ще бъде отбелязан Световният ден на усмивката – ден, посветен на доброто настроение и добрите дела. Верен на мисията си да весели хората и да ги приобщава към ценностите на хумористичното изкуство, Домът на хумора и сатирата тази година ще раздава усмивки на чуждестранните туристи, почиващи в курортния комплекс Камчия на нашето Черноморие.
1 октомври 2010

Габрово подкрепя Дилма Русеф

Уважаеми съграждани,
30 Септември 2010

Община Габрово се застъпи и за тунела под Шипка

Писмо в подкрепа на инвестиционното предложение на Агенция „Пътна инфраструктура" внесе Община Габрово по време на публичното обсъждане на Доклад за „Оценка на въздействието върху околната среда” (ОВОС) и Доклад за „Оценка на съвместимостта” (ОС) за Западния обходен път. Като допълнение в представеното становище, Община Габрово предложи на Агенция „Пътна инфраструктура” да допълни двата документа с информация за последния, V етап от проекта, а именно – тунелът под връх Шипка. В така започналата екологична процедура този етап е изключен.
30 Септември 2010

Реконструкция на стадион „Христо Ботев”

Община Габрово започна реконструкция на тренировъчното игрище в спортен комплекс „Христо Ботев”. Основните видове строително-монтажни работи включват подготовка на основата – изриване на съществуващата шамотна настилка, ревизия и ремонт при необходимост на дренажната система, насипване с подравняване и валиране с несортиран трошен камък и пясък, полагане на изкуствена полиетиленова тревна настилка с пълнеж от промит кварцов пясък.
28 Септември 2010

Обмяна на добри практики с Холандия в областта на управление на биологичните отпадъци

Консултативна група от България взе участие в едноседмично учебно посещение в холандския град Де Билт. По официална покана на заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева, участие в групата взе и екологът на Община Габрово инж. Ренета Кънчева.
25 Септември 2010

Среща на поколения от Поповския род в Боженци

На 25 септември 2010 г. от 14 часа ще се проведе среща на Поповския род в село Боженци. През годините Архитектурно-исторически резерват „Боженци” организира срещи на големи боженски родове – Поп Андреевия, Карадимитровия.
24 Септември 2010

Представяме ви програмата на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Филми от седем държави ще се борят за наградата на Габрово по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Той ще се проведе от 7 до 13 октомври и в рамките му ще бъдат представени 13 игрални, 1 документален филм, 2 програми класическа българска анимация, 1 книга и 1 изложба.
24 Септември 2010

„Размерът има значение” в Дома на хумора и сатирата

Провокативното наименование „Размерът има значение” обединява подбрани творби от художествения фонд на Дома на хумора и сатирата, характерни с нестандартните си размери
22 Септември 2010

Графити

Млади художници ще демонстрират утре, 23 септември, изкуството си, рисувайки графити. Инициативата е във връзка с Европейската седмица на мобилността, както и с Национална екоинициатива „LZ10GCG Узана 2010”. Идеята на Община Габрово е да се даде възможност на младежите да покажат таланта си, като при това не използват обществени сгради и неподходящи за това места.
21 Септември 2010

Включете се в анкетата за Узана

От тази седмица, в рамките на един месец, в град Габрово се провежда анкетно проучване във връзка с разработването на Концепция за управлението на курортен комплекс Узана. Анкетата е анонимна, а целта е да се установи потребителският интерес към местността - целеви групи, предлагане и видове туристически услуги, качество на продукта и обслужването. В града са разположени три пункта за попълване на анкетите с кутии за събирането им – в Информационния център за обслужване на гражданите в сградата на Общината /под кулата/, във фоайето на МОЛ Габрово и в павилиона за вестници срещу ГУМ в центъра на града. Отзивчивостта на габровци в анкетирането ще допринесе за по-пълноценното проучване и изработване на качествен туристически продукт.