28 октомври 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на преподавателя от Национална Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати съболезнователен адрес до учителите и учениците от гимназията, и до близките на починалата. В него е записано:
27 октомври 2010

Започна приемането на оферти за новото крило на Априловската гимназия

Довършването на новото крило на Априловската гимназия вече е една крачка напред. Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) даде старт на изборната процедура, която ще определи изпълнителя на обществената поръчка за довършване на строежа. Документацията може да се получи до 12 ноември в сградата на Министерството, а офертите ще бъдат отворени на 24 ноември 2010 г. в 14 часа.
27 октомври 2010

Кметът на Габрово Николай Сираков се срещна с дърводобивните фирми в региона

Кметът на Община Габрово Николай Сираков се срещна вчера с фирмите за дърводобив, които извършват плановата сеч в региона. Те разговаряха по два основни въпроса – незаконно пребиваващите в града техни работници и пътищата, които камионите им използват.
26 октомври 2010

Честит празник, габровски строители!

От името на Община Габрово и от свое име най-сърдечно ви поздравявам по повод професионалния ви празник – Димитровден – денят на всички строители, архитекти, проектанти и строителни инженери.
25 октомври 2010

Обновена детска площадка

Децата от квартал Младост вече ще се радват на нови съоръжения на площадката срещу блок Катюша. Там е монтирана люлка-везна с противоударна настилка, както и игра „Морски шах”, подходяща и за деца с двигателни увреждания. Поставени са две нови пейки и е завършен живият плет, като са засадени 300 храста от вида лигуструм.
22 октомври 2010

Ученици от Тун ще готвят с възпитаници на габровската гимназия по туризъм

Шестима ученици, заедно с трима свои преподаватели от швейцарския град Тун ще бъдат на едноседмично посещение в Габрово. Групата представлява Професионалното училище на град Тун и ще остане в града от 25 до 31 октомври 2010 г., за да участва в съвместен проект за обмен с Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов”.
21 октомври 2010

Публично представяне на „Концепция за устойчиво развитие и управление на местност Узана”

Публично представяне на окончателен вариант на „Концепция за устойчиво развитие и управление на местност Узана” ще се състои на 22 октомври 2010 г.
20 октомври 2010

Спортен празник за децата, лишени от родителски грижи

Спортен празник под наслов „Спортът достъпен за всички деца” с участието на възпитаници на девет дома за деца, лишени от родителски грижи от Северна България ще се проведе на 21 октомври 2010 г. в Габрово. Организатори на събитието са Сдружение „Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи” съвместно с Държавната агенция за закрила на детето и Община Габрово, както и с изключителната поткрепа на Обединена българска банка.
20 октомври 2010

Кметът Сираков поздрави световния шампион по шотокан

Кметът на Община Габрово Николай Сираков се срещна и отправи личен поздрав към световния шампион по шотокан карате-до – габровецът Александър Стоянов.
20 октомври 2010

Новият руски консул представи екзекватурата си на кмета Николай Сираков

Новият генерален консул на Руската Федерация в Русе Владимир Климанов проведе среща с кмета на Община Габрово Николай Сираков, на която връчи копие на удостоверение от министъра на външните работи на Република България, с което се признават консулските му функции.
16 октомври 2010

Габрово се включва в Световния ден на интензивното ходене

Габрово ще се включи в Световния ден на интензивното ходене, който ще се проведе в събота, 16 октомври 2010 г. Проявата се организира за 18-ти пореден път от Българска асоциация „Спорт за всички”. Идеята има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. Инициативата е част от календара на международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА) и се провежда в цялата страна.
15 октомври 2010

Дарителите от Тун получават Почетния знак на Габрово

На 15 октомври 2010 г. семейство Келер от швейцарския град Тун ще получи лично Почетния знак на града, с който бе удостоено през месец май тази година. Общинският съвет в Габрово отличи Розмари и Йон Келер за изключителния им принос към благотворителността и създаването и изграждането на Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър.
14 октомври 2010

„Когато порасна, ще стана кенгуру” взе голямата награда в СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Изключително талантлив, остроумен и искрено пресъздаващ объркания и драматичен живот на няколко поколения на Балканите – така журито обоснова избора си при връчването на приза „Най-смешен филм на Габрово”, а бронзовата котка с отрязана опашка отпътува със сръбската лента „Когато порасна, ще стана кенгуру”
13 октомври 2010

Габровци готвят бързо, лесно и вкусно

Кметът Николай Сираков ще разкаже за Смешния филм фест в предаването „Бързо, лесно, вкусно” по Канал 1. Там ще приготви индийското вегетарианско ястие брахма кхичери. То представлява леща с ориз и зеленчуци и е много полезно за хората, които не ядат месо, защото удачно комбинира белтъчините от зърнените храни и варивата. Можете да го гледате на 12 октомври от 12.30 часа.
12 октомври 2010

12 октомври - Ден на българската община

На 18 юни 1998 г. в Благоевград е проведено Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на събранието вземат решение за Ден на българската община да бъде определена датата 12 октомври. 12 октомври е избран, защото на този ден през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България.
10 октомври 2010

Руска вечер по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Руските филми „Афоня” и „Наша Russia” ще отбележат 35-годишнината от създаването на Руския културно-информационен център в България. Те ще бъдат прожектирани в понеделник, 11 октомври, съответно от 18 и oт 20 часа. Филмът „Наша Russia” е премиерен за България и ще бъде представен пред публика за първи път по време на СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ. Негови създатели са комиците от най-известното руско тв-шоу „Комеди клъб”, които този път са решили да изявят таланта си в нещо по-сериозно като киното. Афоня пък е филм от 1975 г., абсолютен връх за своето време. Негов сценарист е Александър Бородянски, който е и председател на журито в Габрово. Ще можете да се срещнете и поговорите с него в паузите между прожекциите. Гост на вечерта ще е и директорът на руския културно-информационен център Владимир Иванов.