Уважаеми господа, ако все още не сте избрали подарък за предстоящия 8 март, Регионален исторически музей – Габрово ще улесни вашето решение. Предлагаме ви да изненадате жената до вас, вашата приятелка, майка, братовчедка, колежка, дъщеря… с нещо красиво, което няма да бъде отвято от модните тенденции на следващия сезон, а с годините ще става все по-ценно.

Естетическата нагласа на габровката, способността да претворява заобикалящия я свят във фини шевици, цветоусещането на художник, вниманието към детайла, умението да черпи вдъхновение и да е вдъхновителка – това и още тайни са събрани на страниците на каталога „Габровски сокайни шевици“.

Може да закупите изданието от Регионален исторически музей – Габрово (ул. „Николаевска“ №10) или чрез куриер (услугата е за сметка на получателя). Цената на каталога е 20 лева. Заявки за изпращане на каталога могат да бъдат направени на тел. 066 809 767 или на електронна поща: museum_gabrovo@abv.bg

В каталога е представена колекция от общо 73 шевици, съхранявани в Регионален исторически музей – Габрово, Регионален етнографски музей на открито „Етър” и Музей на архитектурно-исторически резерват „Боженци”. Датировката на изработката им може да бъде отнесена от края на XVIII и началото на XIX век, а шевиците от МАИР „Боженци“ от първата половина на XX век.

 

Подарете непреходна красота!