Международният фестивал на хумора и сатирата поднови лейбъла си EFFE. EFFE Label е европейският знак за качество за международни фестивали, които се отличават с атрактивност, ангажираност в областта на изкуствата и участието на общността. Той е признание и аплауз от европейската фестивална общност, а кандидатстването става всяка година. За периода 2017/2018 г. носителите на марката EFFE са 715.

Сега подновената марка EFFE ще е актуална през 2019/2020 година. Чрез нея Международният фестивал на хумора и сатирата и Карнавалът имат достъп до мрежа от професионалисти, различни събития и информация от Европейската асоциация на фестивалите. Марката за качество може да се използва във всички презентационни материали, а тази година притежателите ѝ имат възможност да създадат свой профил в сайта https://www.festivalfinder.eu/ - огромна платформа с най-интересните европейски фестивали, календар и събития.  

Международният фестивал на хумора и сатирата и Карнавалът кандидатстваха и за наградите EFFE. Отличилите се избират сред притежателите на марката EFFE като част от критериите са иновативност, устойчивост, ангажираност и участие на общността, развитие на културния продукт в града, експертиза. Резултатите ще станат ясни в началото на месец април. 

Можете да разгледате семейството на EFFE на адрес https://www.festivalfinder.eu/

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с учители и директори на детски градини, училища, Технически университет в Габрово
19 февруари 2019
„Заедно в час“ с информационна среща в Габрово
20 февруари 2019