5 ноември 2010

Национална кръгла маса за транспортните проблеми в България

Трета национална кръгла маса на тема „Транспортните проблеми в България” ще се проведе на 5 ноември 2010 г. от 13 часа в ритуалната зала на Община Габрово.
5 ноември 2010

Артисти от „Габровче” с награди от национален конкурс

Димитър Цонков и Пламен Дочев от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” се завърнаха с призове от четвъртия Национален конкурс за тамбура „Руско Стефанов”, който се проведе в Сунгурларе. Тричленното жури оцени 65 участника от Пловдив, Шумен, Кюстендил, Варна, Котел, Широка лъка, Габрово и Сунгурларе, разпределени в 3 категории и 3 възрастови групи.
4 ноември 2010

Сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев гостува на Ути

За петото годишно време – карнавалното, което започва в единадесет часа и единадесет минути на единадесетия ден от единадесетия месец на годината, ще говори сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев в предаването „Бързо, лесно, вкусно”. Той ще гостува на БНТ и Ути Бъчваров на 4 ноември 2010 г. от 12.30 часа.
4 ноември 2010

Усмивката на Шопен ще грейне в Дома на хумора и сатирата

На 4 ноември 2010 г. от 17.30 часа, в зала 3 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита изложба от сатирични рисунки на творци от 33 страни, които представят по оригинален начин личността и творчеството на Шопен. Тя е резултат от международен конкурс, който организира Музеят на карикатурата във Варшава по повод 200 години от рождението на великия композитор. Събитието става възможно със съдействието на Полския институт в София и неговият директор Анна Пахла, която ще има честта да открие изложбата.
3 ноември 2010

Кръгла маса за предучилищното възпитание в Габрово

Кръгла маса на тема „Проблеми на предучилищното възпитание в гр
1 ноември 2010

Програма за отбелязването на Деня на народните будители

Първи ноември - Ден на народните будители
1 ноември 2010

Поздравление на кмета по случай първи ноември

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЯТЕЛИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,От името на Община Габрово и от свое име Ви поздравявам по повод Деня на народните будители и българските учени – първи ноември.
1 ноември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави Дилма Русеф по повод избирането й за президент на Бразилия

Кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати поздравителен адрес до новоизбрания президент на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф. В текста до бразилката с габровски корени е записано:
30 октомври 2010

Трети регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

Третият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще се проведе на 30 и 31 октомври 2010 г. в Габрово. Организатори на проявата са Община Габрово, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”. Целта на надпреварата е да се съхранят и популяризират местните фолклорни обичаи, както и да се издирят млади таланти. Жури на конкурса ще бъдат специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията.
30 октомври 2010

Кметът Николай Сираков благодари на полицията

По случай установяването и задържането на убиеца на преподавателя от Националната Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати благодарствено писмо до директора на Областната дирекция на МВР в Габрово комисар Денислав Донков. В него е записано:
29 октомври 2010

Габрово – Тун: които си приличат, се привличат

Тържествена вечер под надслов „Габрово – Тун: които си приличат, се привличат” ще се състои на 29 октомври 2010 г. в Дома на хумора и сатирата. Организатори на проявата са едноименния музей и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово.
29 октомври 2010

Училище „Иван Вазов” отбелязва своя патронен празник

С празнична програма и урок по родолюбие ще отбележи патронния си празник и 52-годишнината от основаването си oсновно училище „Иван Вазов” в Габрово. Тържественото честване ще се състои на 29 октомври 2010 г. от 10.30 часа.
29 октомври 2010

Разделно събиране на електронно и електрическо оборудване

„Промени себе си, спаси природата!” Организацията по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” съвместно с Община Габрово, стартираха нова система за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, генерирано от населението на територията на общината.
29 октомври 2010

Стартира проект „Компас за ново начало”

Проект на име „Компас за ново начало” стартира днес институт „Отворено общество” с подкрепата на Община Габрово и „Веда Консулт”. Той е насочен към 15 младежи, които в момента са включени в метадонова програма за лечение на наркозависими и има за цел да помогне за ресоциализацията и повишаването на квалификацията им. В рамките на проекта ще се проведе компютърно обучение за придобиване на квалификация „Оператор на компютър” и провеждане на тренинг за кариерно развитие - представяне на интервюта, водене на диалог, писане на CV.
28 октомври 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на преподавателя от Национална Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати съболезнователен адрес до учителите и учениците от гимназията, и до близките на починалата. В него е записано:
27 октомври 2010

Започна приемането на оферти за новото крило на Априловската гимназия

Довършването на новото крило на Априловската гимназия вече е една крачка напред. Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) даде старт на изборната процедура, която ще определи изпълнителя на обществената поръчка за довършване на строежа. Документацията може да се получи до 12 ноември в сградата на Министерството, а офертите ще бъдат отворени на 24 ноември 2010 г. в 14 часа.
27 октомври 2010

Кметът на Габрово Николай Сираков се срещна с дърводобивните фирми в региона

Кметът на Община Габрово Николай Сираков се срещна вчера с фирмите за дърводобив, които извършват плановата сеч в региона. Те разговаряха по два основни въпроса – незаконно пребиваващите в града техни работници и пътищата, които камионите им използват.
26 октомври 2010

Честит празник, габровски строители!

От името на Община Габрово и от свое име най-сърдечно ви поздравявам по повод професионалния ви празник – Димитровден – денят на всички строители, архитекти, проектанти и строителни инженери.
25 октомври 2010

Обновена детска площадка

Децата от квартал Младост вече ще се радват на нови съоръжения на площадката срещу блок Катюша. Там е монтирана люлка-везна с противоударна настилка, както и игра „Морски шах”, подходяща и за деца с двигателни увреждания. Поставени са две нови пейки и е завършен живият плет, като са засадени 300 храста от вида лигуструм.