22 декември 2009

Спортист на Габрово за 2009 година

Днес, 22 декември 2009 г., от 18 часа в спортна зала „Орловец” ще се състои официалната церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на Габрово за 2009 година и на личностите с особен принос в развитието на габровския спорт.
22 декември 2009

Паркът на смеха стана видим и през нощта

Скулптурните фигури, които населяват парка на смеха около Дома на хумора и сатирата, отдавна са любима атракция на туристите, които посещават Габрово. За всички тях фотографирането с хумористичните герои е забавен спомен и доказателство за пребиваването в столицата на хумора.
21 декември 2009

Пристигна дарение от Тун, Швейцария

На 19 декември 2009 година в Габрово пристигна поредният вагон с хуманитарни помощи от швейцарския партньорския град Тун – един жест на съпричастност и щедрост на жителите на Тун, превърнал се вече в традиция.
21 декември 2009

Кметът се срещна с второкласници от СОУ „Отец Паисий”

В края на миналата седмица кметът Томислав Дончев прие в кабинета си част от децата, които с много старание, желание и любов нарисуваха картичките, изпратени от името на Община Габрово с пожелания за Новата година. Негови гости бяха учениците от ІІ „в” клас на СОУ „Отец Паисий” в Габрово и тяхната учителка по рисуване Снежина Владимирова.
18 декември 2009

При децата от ЦДГ „Мики Маус” в навечерието на Коледа

В навечерието на най-големия християнски празник Рождество Христово, на гости при децата от подготвителната група на целодневна детска градина „Мики Маус” – Габрово беше отец Станислав от православен храм „Света Троица”. Той ги запозна с библейската същност на празника.
18 декември 2009

Мохамед Надим получи годишната награда на Община Габрово „Златен Хирон”

Мохамед Надим получи наградата на Община Габрово „Златен Хирон” за 2009 година. Призът връчи лично кметът на Община Габрово Томислав Дончев по време на традиционния си коледен прием, който се проведе снощи в Художествена галерия „Христо Цокев”.
16 декември 2009, 09:00

Габрово с награда от конкурса „Сграда на годината”

Габрово печели наградата за енергийна ефективност в националния конкурс „Сграда на годината”, организиран от вестник „Строителство градът” под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации
16 декември 2009

Национален фотоконкурс „Многото лица на ромите”

Народно читалище „Априлов-Палаузов” – Габрово, обявява национален конкурс за фотография „Многото лица на ромите” в рамките на международната кампания „Различни хора. Една Европа!”.
16 декември 2009

Коледна обредност в Етъра

На 22 декември 2009 година от 14.30 часа във фоайето на хотел „Странноприемница” група за изворен фолклор при читалище „Съгласие” гр. Дебелец ще представи коледна обредност - от Бъдни вечер до Водици.
15 декември 2009

Професор Минчо Минчев с дарение за Габрово

Луксозен стол за концертен роял дари за Художествена галерия „Христо Цокев” световноизвестният български цигулар проф. Минчо Минчев.
15 декември 2009

Благодарствено писмо до проф. Минчо Минчев

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати благодарствено писмо до професор Минчо Минчев във връзка с пристигналото от него дарение - концертен стол за Художествена галерия „Христо Цокев”
14 декември 2009

Събрани просрочени вземания от длъжници в размер на 560 хиляди лева

До момента дирекция „Местни данъци и такси” е събрала просрочени вземания от длъжници в размер на 560 хиляди лева, които представляват 10% от събраните суми през тази година. Най-много са събраните вземания за такса битови отпадъци - 290 хиляди лева. Следват данък превозни средства - 170 хиляди лева и данък недвижими имоти - 100 хиляди лева. Тези задължения са от 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008 година.
14 декември 2009

Картички, нарисувани от деца ще изпраща кметът на Габрово

За тази Нова година картичките, които ще изпрати кметът на Община Габрово Томислав Дончев, до ограничен кръг от хора, са нарисувани от деца от школата по eнкаустика на Румен Трифонов, школата на Ема Вертерова и от децата от ІІ ”в” клас на СОУ „Отец Паисий” с преподавател Снежина Владимирова.
14 декември 2009

Вандалска проява оставя без ток част от бул. „Трети март”

Счупени разпределителни кутии, спусъци и кабели на общо седем електрически стълба от уличното осветление на бул. „Трети март”, са резултатът от вандалска проява на неизвестен извършител през почивните дни.
14 декември 2009

Карикатуристите четат Библията

В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово – Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гостите на града интересна коледна изложба.
10 декември 2009

90% успеваемост за региона в програмата „Глоб@лни библиотеки - България”

Девет от общо 10 кандидатствали библиотеки от региона са одобрени за участие в програмата „Глоб@лни библиотеки - България”. От Габрово това са Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и библиотеката при читалище „Св. Св. Кирил и Методий” в квартал Бичкиня.
8 декември 2009

Поздравление на кмета на Община Габрово Томислав Дончев към академичната общност по случай студентския празник 8 декември

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СКЪПИ СТУДЕНТИ, Осми декември е най-чаканият ден през годината за всички вас. Вие превръщате този ден в празник символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти.
8 декември 2009

Нови 23 села със сметосъбиране от 2010

23 малки населени места ще бъдат включени в схемата за организирано сметосъбиране и сметоизвозване през 2010 година.
7 декември 2009

Откриване на Център за деца-аутисти

На 7 декември 2009 г. от 13 часа, в Габрово, на ул. „Ивайло” №13, официално беше открит Център за социална интеграция и рехабилитация на деца от аутистичния спектър.
7 декември 2009

150 години от рождението на Продан Тишков - Чардафон

150 годинии от рождението на ПРОДАН ТИШКОВ - ЧАРДАФОН