Художествена галерия "Христо Цокев" и Дружество на писателите - Габрово организират изложба (дарение) на художника Дойчо Бояджиев. Официалното откриване ще се състои на 29 януари 2019 г. (вторник) от 17:30 ч. в малката зала на ет. 2 в ХГ "Христо Цокев".

Експозицията включва дарени творби и произведения, собственост на семейството.  Публиката ще може да се наслади на градски, планински и морски пейзажи, натюрморт и портрети, рисувани с маслени бои, пастел, молив и  въглен.

Дойчо Бояджиев (1941-2017 г.) е добре познат в културните среди - художник, писател и пътешественик – автор на разкази, есета, публицистика, сатира и студии в областта на историята, културата, екологията, изобразителното изкуство и нумизматиката.

Дойчо Бояджиев е роден година в село Гумошник, Троянско. От 1963 г. живее в Габрово. Участва активно в общите художествени изложби  на габровската и ловешка групи на СБХ. Автор  на множество плакати, корици на книги, графични знаци и пространствени оформления на промишлени и търговски експозиции. Има 7 самостоятелни изложби живопис и графика. Негови творби за собственост на на галерии в страната и колекции в Германия, Белгия, Чехия, САЩ и др.