На 7-ми и на 14-ти февруари 2019 година Габровската библиотека бе посетена от възпитаниците на ОУ „Ран Босилек” в Габрово, участници в клуб „Ран Босилек” , чиито дейности са свързани с реализацията на проект за извънкласни занимания по интереси за децата.

Малките ученици от III “в” клас с класен ръководител Росица Димитрова и учителят Антония Ямалиева – ръководител на клуб „Ран Босилек” бяха подготвили мултимедийни презентации под мотото „Светът на приказката”. Децата самостоятелно прочетоха текстовете на презентационните слайдове. Те разказваха за историята на приказката, за световноизвестни автори на приказки като Ханс Кристиан Андерсен, за любими приказни герои.

Мултимедийната презентация бе демонстрирана в Интернет и информационен център с читалня и Дигитален център на библиотеката, в който се намират 10 компютърни работни места за потребители на библиотечни услуги с достъп до Интернет.

След края на образователното занимание по интереси децата посетиха други отдели на библиотеката и им бе обяснено как функционира тя като организация – те с интерес наблюдаваха работата в Заемна за възрастни читатели, в отдел „Изкуство” и в читалня „Д-р Петър Цончев” на РБ „Априлов-Палаузов” – Габрово.

По-голямата част от третокласниците имат читателска карта и добре познават специализирания Детски отдел на Габровската библиотека, който редовно посещават.

 

Габрово ще отбележи 146 години от гибелта на Васил Левски
15 февруари 2019
Габрово е партньор на СУ „Св. Климент Охридски“ в изграждането и развитието на център за върхови постижения „Наследство БГ“
15 февруари 2019