Зимна обстановка в община Габрово към 7:30 часа на 13.02.2019 г.:

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. На прохода Шипка температурата е минус 7 градуса, пътната настилка е мокра и обработена, снежната покривка е 10 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 10-15 см., температурата е минус 7 градуса. Малките писти работят.

Фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Времето в Габрово е облачно и спокойно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 1 градуса, а влажността - 89%.

Прогноза за времето:

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. Днес облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи на места над Горнотракийската низина и Югоизточна България. Слаб сняг ще превалява, главно в планините. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, на места в Източна България и временно силен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма. Максималните температури ще са между 2° и 7°, за София - около 1°.

Над планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 6°, на 2 000 метра – около минус 12°.