Европейски ден на индустрията - Габрово 2019 започна днес с отворени врати в три габровски фирми. Студенти и преподаватели от Техническия университет, представители на София Тех Парк, Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (Министерство на образованието и науката), дирекция „Централно координационно звено“ (Министерски съвет) и неправителствени организации посетиха „ЛС Тюбс“ АД, „Мехатроника“ АД и „Пластформ“ ООД.

„ЛС Тюбс“ АД произвежда екструдирани туби, предназначени за опаковане на висша козметика, и е съвместна българо-израелска инвестиция.  Притежава сертификат за инвеститор Клас А. „Мехатроника“ решава различни проблеми в областта на индустрията за опаковки. Разработва и произвежда уникално оборудване – автоматични линии за производство на ламинатни туби и тубопълначни автомати за козметични и други продукти. „Пластформ“ произвежда богата гама флакони, кутии и бурканчета, туби и капачки от полиетилен, полипропилен, поливинилхлорид и полиетилентерефталат, с приложение в различни браншове на промишлеността.

Посетителите се запознаха с работата и начина на управление на фирмите, техните успехи, проблеми и нужди. Видяха прякото производство - от конструирането до крайния продукт, интересуваха се от образованието на служителите, възможностите за стажове и работа, различните машини, иновации, разработени от самите предприятия, инвестициите, които са направили, проблемите, които са срещнали.  

Покана за участие в X Национален фестивал на старата градска песен „С песен на сърцето“
21 февруари 2019
Местният капитал трябва да се реинвестира в местни иновации
21 февруари 2019