10 април 2009

Карнавал и филателия

Така накратко можем да обобщим темата на най-новата изложба в Музея “Дом на хумора и сатирата” в Габрово. Експозицията е разположена на четвъртия етаж в зала 7 и показва копия от 170 филателни ценности.
9 април 2009

Община Габрово залесява в седмицата на гората

200 храста от видовете Форзиция, Акация, Тамарикс и Дойция ще бъдат засадени утре /10 април 2009 година/ в 11 часа от специалисти от отдел „Озеленяване, околна среда и чистота” и 30 деца от различни училища на Община Габрово на улица „Алеко Богориди” в кв
7 април 2009

Смехотерапия в габровската болница

По случай 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на медиците – Домът на хумора и сатирата гостува с нова изложба във фоайето-галерия на Функционалното отделение на Областната болница „Д-р Тота Венкова” в Габрово.
6 април 2009

Универсален телефонен номер за сигнали на граждани

В действие е вече универсален телефон за сигнали на граждани, по които правомощия има Община Габрово. На номер 0700 144 10, на цената на един градски разговор денонощно могат да се подават сигнали
6 април 2009

Кампанията „Яхвайте метлите 2!” над два пъти по-мащабна от миналогодишната

Изпълни се заканата на кмета на Община Габрово Томислав Дончев, че тазгодишната кампания по пролетното почистване на града „Яхвайте метлите 2!” ще бъде поне два пъти по-мащабна от миналогодишната. Общото количество събрани отпадъци от общинската администрация,училища, фирми, институции и граждани до момента е 100.5 тона при 52.5 тона през миналата година, а това означава, че сме изпълнили заканата повече от два пъти. Внасяме уточнението, че събраното количество на отпадъците ще продължава да расте, тъй като кампанията още не е приключила.
5 април 2009

Представяне на проекти по ОП "Регионално развитие"

На 8 април 2009 г., от 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе официално представяне на два проекта, финансирани от ОП "Регионално развитие"
3 април 2009

Спортистите почистиха, кметът им помогна с фоайето

Днес, 3 април 2009 година, в кампанията "Яхвайте метлите 2! се включиха спортистите на Габрово. Датата освен с тяхното безпрецедентно до този момент мащабно почистване на всички спортни бази в града може да се запомни с още няколко неща:• Беше открит нов конферентен център във фоайето на Спортна зала „Орловец”.• Кметът подари на Общински спортни имоти автомобил. • В залата има нова придобивка – специална машина за почистване, с която кметът Томислав Дончев вече почисти фоайето.
2 април 2009

Яхвайте метлите 2

"Яхвайте метлите 2" е мотото на тазгодишната кампания за пролетно почистване на Община Габрово. Тя ще бъде поне два пъти по-мащабна от миналогодишната, обеща на редовния си брифинг кметът на общината Томислав Дончев и обяви предизвикателство към останалите градове за най-мащабно почистване в страната.
2 април 2009

Кметът влиза в реката в събота

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев ще даде личен пример в почистването на града като влезе в реката в района на Лъвов мост на 4 април 2009 година. В групата на кмета, която ще започне почистването в 9.30 часа са включени още заместник-кметът Добрин Савчев, секретарят Николай Сираков, ръководителят на Общинския инспекторат Климент Кунев и още 20-тина снажни мъже от администрацията на Община Габрово.
1 април 2009

1 април в снимки

31 март 2009

800 храста ще засади Община Габрово по повод Седмицата на гората

На 4 април 2009 година по повод предстоящата седмица на гората /6-12 април/ два екипа на Община Габрово ще залесяват живи плетове на две детски площадки в Габрово.
31 март 2009

Училищата „яхнаха метлите”

В последния учебен ден преди ваканцията габровските училищата се включиха в кампанията „Яхвайте метлите 2!”, инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев
31 март 2009

Пуканки за смет в Детска градина „Радост” 1

В истински празник за децата се превърна почистването на двора на детска градина „Радост 1”, която днес подкрепи инициативата на кмета на Община Габрово „Яхвайте метлите 2!”
30 март 2009

Браво!

В почивните дни представители на Колоездачен клуб „Исполин” по собствена инициатива почистиха дерето на първия остър завой по пътя за Узана. Днес те лично дойдоха в Община Габрово, за да потърсят съдействие за извозването на събраните от тях отпадъци. Това вече е сторено. Със събрания от колоездачите на четири камари боклук е напълнен и извозен до Общинското депо почти пълен камион.
27 март 2009

1 април - в Габрово и Брюксел

На 1 април – Денят на шегата и на лъжата опашата – Домът на хумора и сатирата ще отбележи 37-я си рожден ден по габровски – ще изнесе тържеството далеч от Дома и ще празнува в европейската столица Брюксел. Габровците-рожденици ще „почерпят” евродепутатите и всички гости с 51 „хапки” свеж български хумор – толкова са карикатурите в изложбата „Евросапиенс”, която ще бъде представена в Европейския парламент точно на 1 април в 17 ч.
26 март 2009

И Габрово се включва в глобалната кампания „Часът на земята”

Габрово ще подкрепи инициативата „Часът на Земята 2009” на международната природозащитна организация WWF, която ще се проведе на 28 март 2009 г. /събота/.
26 март 2009

Подобряване на транспортното обслужване в Габрово

Община Габрово работи по разработването на проект за комплексно транспортно обслужване на населението на град Габрово. Целта на проекта е подобряване на услугата за обществен превоз на пътници на територията на Община Габрово с необходимата подкрепа и консултация от специалисти, които работят задълбочено в тази област.