За първи път в Габрово ще се проведе инициативата „Здравословно и безопасно лято“, която се реализира по идея на Съвета на децата към ДАЗД и с подкрепата на Центъра за доброволци към Община Габрово. От 16.00 до 21.00 часа на 22 юни 2018 г., парк „Маркотея“ ще бъде открито пространство за здравословни игри, занимания, практики и разнообразни ателиета.

Като партньори на събитието се включват много местни неправителствени и доброволчески организации, габровски училища, РУО – Габрово, спортисти и артистични формации. В инициативата могат да участват деца и младежи от първи до единадесети клас, техните приятели, родители и ментори, както и деца от Центровете за настаняване от семеен тип.

Инициативата има за цел да информира за опасностите, които съществуват около младите хора и да им предаде знания как да се предпазват от тях, да провокира здравословния начин на живот и здравословното мислене. Опитни специалисти ще съветват младите хора по въпроси, свързани със здравето. Ще бъдат направени консултации, които целят превенция на гръбначните изкривявания. Ще бъде промотирано, насърчавано и подкрепено доброволчеството.

В ателиетата, младите хора ще се срещнат с диетолог, фитнес инструктори, готвачи, йога инструктори, лектори, ментори, които ще им представят дейността си. Участниците ще могат се пробват в танци, спорт, йога дегустация и приготвяне на здравословни храни и напитки, игри от състезателен характер.

Заповядайте на 22 юни от 16.00 часа в парк „Маркотея“ за едно по-различно, „здравословно и безопасно лято“.