15 януари 2010

Покана за пресконференция

През месец декември 2009 година беше подписан договор №ПО1-12-20/07.12.2009 г. за финансиране на проект„Опазване на биоразнообразието в местността Узана чрез устойчиво управление на територията”. Във връзка с изпълнението на проекта, на 18 януари 2010 г. от 10 часа в заседателната зала на третия етаж в Община Габрово ще се състои пресконференция.
14 януари 2010

Откриване на изложба „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”

На 14 януари 2009 г. от 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъде открита изложбата „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”. На нея ще бъдат изложени участвалите проекти в обявения от Община Габрово конкурс със същото заглавие.
11 януари 2010

Кметът Томислав Дончев поздрави столетницата баба Станка Бенева

В деня на 100-ния си рожден ден, юбилярката Станка Маринова Бенева от с. Пенковци получи лични поздрави от кмета на Община Габрово Томислав Дончев. В добро здраве и приповдигнато настроение баба Станка посрещна габровския кмет в с. Гъбене, където живее през зимата. В знак на уважение кметът й подари цветя, бутилка отлежала троянска сливова ракия и красива торта, специално изработена за нея.
8 януари 2010

Община Габрово почисти за пореден път сметището на „Люлякова градина”

На 8 януари 2010 година Община Габрово почисти за пореден път сметището на ул. „Люлякова градина”, което в продължение на години се създава от един и същ клошар. То е образувано от събрани от съдовете за смет разнородни отпадъци и застрашава здравето на живущите в района. Почиствано е вече два пъти – през 2007 и 2008 г., когато до общинското депо са извозени съответно около 45 и около 20 тона отпадъци.
8 януари 2010

Алеко и неговият герой

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово започва новата година с гостуваща изложба. Тя ще бъде открита на 12 януари от 17 часа в Художествена галерия „Николай Павлович” в Свищов. Проявата е част от честванията по повод 147-годишнината от рождението на големия наш сатирик Алеко Констатинов, роден в крайдунавския град.
7 януари 2010

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че...

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че дирекция „Местни данъци и такси” започна събирането на данък „Превозни средства”
5 януари 2010

Резултати от конкурса „Ние и промените в природата”

Приключи конкурсът „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Организатори на проявата бяха Община Габрово и фондация „ЕкоОбщност” – София.
4 януари 2010

Фонд „150 години Габрово”

Създаването на Фонд „150 години Габрово” обяви по време на благотворителния си прием кметът на Община Габрово Томислав Дончев.
28 декември 2009

Честито Рождество Христово!

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ГАБРОВЦИ ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
26 декември 2009

Благодарствени писма до собствениците на сгради, ремонтирали фасадите

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев изпрати благодарствени писма до собствениците на имоти в централната градска част, изпълнили предписанията на Общината относно естетичния вид и безопасността на сградите, в които живеят.
22 декември 2009

Паркът на смеха стана видим и през нощта

Скулптурните фигури, които населяват парка на смеха около Дома на хумора и сатирата, отдавна са любима атракция на туристите, които посещават Габрово. За всички тях фотографирането с хумористичните герои е забавен спомен и доказателство за пребиваването в столицата на хумора.
22 декември 2009

Спортист на Габрово за 2009 година

Днес, 22 декември 2009 г., от 18 часа в спортна зала „Орловец” ще се състои официалната церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на Габрово за 2009 година и на личностите с особен принос в развитието на габровския спорт.
21 декември 2009

Кметът се срещна с второкласници от СОУ „Отец Паисий”

В края на миналата седмица кметът Томислав Дончев прие в кабинета си част от децата, които с много старание, желание и любов нарисуваха картичките, изпратени от името на Община Габрово с пожелания за Новата година. Негови гости бяха учениците от ІІ „в” клас на СОУ „Отец Паисий” в Габрово и тяхната учителка по рисуване Снежина Владимирова.
21 декември 2009

Пристигна дарение от Тун, Швейцария

На 19 декември 2009 година в Габрово пристигна поредният вагон с хуманитарни помощи от швейцарския партньорския град Тун – един жест на съпричастност и щедрост на жителите на Тун, превърнал се вече в традиция.
18 декември 2009

Мохамед Надим получи годишната награда на Община Габрово „Златен Хирон”

Мохамед Надим получи наградата на Община Габрово „Златен Хирон” за 2009 година. Призът връчи лично кметът на Община Габрово Томислав Дончев по време на традиционния си коледен прием, който се проведе снощи в Художествена галерия „Христо Цокев”.
18 декември 2009

При децата от ЦДГ „Мики Маус” в навечерието на Коледа

В навечерието на най-големия християнски празник Рождество Христово, на гости при децата от подготвителната група на целодневна детска градина „Мики Маус” – Габрово беше отец Станислав от православен храм „Света Троица”. Той ги запозна с библейската същност на празника.
16 декември 2009, 09:00

Габрово с награда от конкурса „Сграда на годината”

Габрово печели наградата за енергийна ефективност в националния конкурс „Сграда на годината”, организиран от вестник „Строителство градът” под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации
16 декември 2009

Коледна обредност в Етъра

На 22 декември 2009 година от 14.30 часа във фоайето на хотел „Странноприемница” група за изворен фолклор при читалище „Съгласие” гр. Дебелец ще представи коледна обредност - от Бъдни вечер до Водици.
16 декември 2009

Национален фотоконкурс „Многото лица на ромите”

Народно читалище „Априлов-Палаузов” – Габрово, обявява национален конкурс за фотография „Многото лица на ромите” в рамките на международната кампания „Различни хора. Една Европа!”.