26 декември 2011

Христина Пенева от клуб „Акроарт” е спортист номер едно на Габрово

„Спортувай с мен” беше тазгодишното мото на церемонията по награждаване на най-добрите габровски спортисти. На нея, в зала „Орловец“, бяха отличени най-заслужилите имена, свързани с името на Габрово за 2011 година.
Снимка на новина 1326
23 декември 2011

Благотворителна разпродажба на детски рисунки на Боженци

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” започва от днес благотворителна разпродажба на детски рисунки от провежданите през годините национални детски пленери „Сбъдната приказка”. Произведенията на малките художници ще бъдат показвани в музейните къщи. Всеки посетител сам ще предложи цена за рисунката избрана от него, а събраните средства ще бъдат предоставени на детски фолклорен ансамбъл „Боженци”.
Снимка на новина 1325
23 декември 2011

Община Габрово с награда от БФАС

Община Габрово е носител на Специалната награда на Българската федерация по автомобилен спорт за особен принос и заслуги в организирането и провеждането на кръга от Високопланинския шампионат по автомобилизъм „УЗАНА 2011“. Отличието бе връчено на заместник-кмета инж. Добрин Савчев на 20 декември 2011 година по време на тържествена церемония в „Рейнбоу Плаза” в София, която по стил бе много близка до награждаването от ФИА на световния елит при пилотите. Състезанието, което се проведе в местноста Узана, за поредна година спечели 1- во място, като най-добре организирано състезание и с най-голям брой участници, сред които бяха и най-елитните състезатели и шампиони на България. Сред специалните гости на церемонията бяха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, директорът на дирекция „Спорт за високи постижения” към МФВС Асен Марков, почетният председател на БФАС Георги Янакиев и още редица изтъкнати автомобилни деятели. На церемонията своите отличия получиха и състезателите, които достойно представиха Габровският автомобилен спорт. Председателят и пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ“ Атанас Божилов получи Вицешампионската титла в Отборното класиране за 2011г., а Любен Каменов - най-младият пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ” получи своята първа Шампионска титла в клас Х3 от Високопланинският Шампионат по Автомобилизъм.
Снимка на новина 1316
22 декември 2011

Благотворителен концерт на „Спортист на Габрово 2011”

Благотворителен концерт ще зарадва гостите на тазгодишното издание на „Спортист на Габрово 2011”. В церемонията на 22 декември ще вземат участие две от най-ярките звезди на Фондация „Сила за живот – Пламен Толев”, чиято презентация ще бъде направена по време на шоуто. В концерта ще се включат победителката от „България търси талант” Богдана Попова, участникът в „Байландо” – Кристиян Григоров, както и Кристиан Талев – Криско.
Снимка на новина 1321
21 декември 2011

Готово е предложението за размера на такса битови отпадъци за 2012 год.

На 22 декември 2011г. на заседание на Общински съвет - Габрово ще бъде разгледан годишният размер на такса "битови отпадъци" за 2012г.
21 декември 2011

Заповед за промяна и допълване

З А П О В Е Д№2538гр. Габрово 20.12.2011 год.
Снимка на новина 1319
20 декември 2011

Детски празник за Коледа

На 25 декември 2011 г., от 11 часа, Община Габрово ви кани на Коледен празник в детското коледно градче в градинката на ул. „Радецка”.
20 декември 2011

Аварии по водопреносната мрежа

И днес екипи на ВиК-Габрово ще работят по големите аварии в района на Колелото и Гарата, съобщават от дружеството. Без вода остават улиците "Александър Стамболийски", "Ген.Николов" и "Ивайло". Голяма авария има и в кв.Радичевец. Без вода до отстраняването й остават улиците "Радост", "Родопи", "Рила", "Елин Пелин", "Стефана Богдан Генчева", "Текстилец", "Иван Тончев". Вода няма да има и в село Драгановци.
19 декември 2011

Съобщение до неправителствените организации в сферата на услугата „Приемна грижа”

Във връзка със стартиране изпълнението на проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г
Снимка на новина 1314
19 декември 2011

Съболезнователен адрес

По повод кончината на големия български композитор и диригент Красимир Кюркчийски, кметът на Община Габрово Таня Христова изпрати съболезнователен адрес до неговите близки. В него е записано:
Снимка на новина 1312
16 декември 2011

Конкурс за лого на проект «За да има утре...»

Младежки клуб „Българи” – гр. ДряновоОбщински съвет по наркотични вещества - ГабровоЦентър за обществена подкрепа към Община Габрово
Снимка на новина 1310
16 декември 2011

Габрово беше домакин на годишната среща на Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия

Габрово беше домакин на годишната среща на Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. На нея присъства управителният съвет на сдружението: Здравко Генчев - изпълнителен директор, Калинка Накова - координатор, Детелина Николова - кмет на община Добрич и председател на УС, Иво Иванов – кмет на община Лом, Георги Савов – кмет на община Ямбол, Петър Дулев – кмет на община Белене, Таня Христова – кмет на община Габрово и Добрин Савчев – зам.-кмет на община Габрово.
16 декември 2011

Заповядайте на VIII-ми футболен турнир в памет на Павел Бурмов

Заповядайте на VIII-ми футболен турнир в памет на Павел Бурмовза деца родени след 01.01.2001 и след 01.01.2002 година
Снимка на новина 1309
15 декември 2011

Една различна изложба

На 16 декември от 17.30 часа в ХГ „Христо Цокев” ще бъде открита годишната изложба на габровските художници. Жури с председател професор Иван Кънчев и членове – Стефан Ганев, Роберто Йончев, ще определи носителя на тазгодишната награда на името на Христо Цокев.
Снимка на новина 1307
15 декември 2011

Априловска гимназия е образователната „Сграда на годината”

Габровската Априловска гимназия спечели приза „Сграда на годината” 2011 г
Снимка на новина 1308
14 декември 2011

Издателство „Фют” дари списания „Бърборино” за всички габровчета в детските градини и първи клас

Издателство „Фют” дари списание „Бърборино” за всички габровчета в детските градини и първи клас. Списанието е предназначено за деца от 4 до 8 години и съдържа приказки, игри и различни творчески занимания.